Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לנכבדי הפורום

יש לי בעיה עם הרכב הנ"ל

הסיפור הוא כזה, יום חם מזגן והרכב נכבה ולא רוצה להניע, פשוט אין סטרטר מזל שנכבה בדיוק שהייתי ע"י החנייה :)

כנראה שהרכב מתחמם, המים מבעבעים במיכל מילוי המים אחרי נסיעה מאומצת. יש לציין שבמד חום חום המנוע תקין ועומד מקסימום על האמצע,

מה ששמתי לב זה שהמאוורר של הרדיאטור לא נכנס לעבודה.

האם זה יוניט חום או יוניט הפעלת המאוורר?

אשמח לכיוון לפתרון הבעיה

פורסם
שלום לנכבדי הפורום

יש לי בעיה עם הרכב הנ"ל

הסיפור הוא כזה, יום חם מזגן והרכב נכבה ולא רוצה להניע, פשוט אין סטרטר מזל שנכבה בדיוק שהייתי ע"י החנייה :)

כנראה שהרכב מתחמם, המים מבעבעים במיכל מילוי המים אחרי נסיעה מאומצת. יש לציין שבמד חום חום המנוע תקין ועומד מקסימום על האמצע,

מה ששמתי לב זה שהמאוורר של הרדיאטור לא נכנס לעבודה.

האם זה יוניט חום או יוניט הפעלת המאוורר?

אשמח לכיוון לפתרון הבעיה

אביתר שלום רב !

עשית סלט שלם בשרשור לכן הדגשתי באדום, פרטים חשובים.

ולכן אתיחס לעיקר ולא לתפל, ואתחיל ברשותך מהסוף להתחלה:

מאורר מזגן אמור להכנס מידית לפעולה, עם הפעלת מזגן, בלי קשר לחום המנוע.

יש לבדוק מדוע מאורר מזגן לא נכנס לפעולה, עם הפעלת מזגן, חיווט לקוי קונקטור רפוי, ממסר לא תקין ועוד.

בגלל סיבה זאת מי הקירור מבעבעים במיכל העבוי, ומאוור החשמלי לא נכנס משום מה לפעולה, למרות שהמחוג שאולי מזייף מראה רק על האמצע, אך יתכן והתרמוסטט תפוס במצב סגור, ולכן יוניט מאורר לא חש את החום האמיתי של מי הקירור.

הבעייה עם הסטרטר אין לה קשר ישיר לבעיות שהעלתי, ויתכן שזה צירוף מקרים, או שבגלל הלחץ ניסית להניע, כשידית ההלוכים היתה בדרייב.

בדוק מי קירור, חום מנוע , סדר את המאורר(או את תפקוד יוניט המאורר, ולא יוניט החום), ובדוק את הסיבות לבעבוע המים שיכולות לנבוע מהתחממות יתר, ו/או חס ושלום מחדירת קומפרסייה, למי הקירור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום ותודה על התגובה המהירה

שים לב שרשמתי שהמאוורר של הרדיאטור לא עובד ולא המאוורר של המזגן כי הוא תקין.

לא ניראה לי שיש בריחת קומפרסיה כי הרכב נוסע תקין שהוא קר

בקשר למד החום לוקח לו המון זמן עד שהוא מגיע לטמפרטורת העבודה כך שניראה לי שהטרמוסטט תפוס על מצב סגור

ולא ממש לא נלחצתי שנתקעתי באמצע הכביש :) והידית הייתה על P וגם על N וללא הצלחה

יש לציין שלפני שביצעתי את הנסיעה הרכב גם סרב להניע ואחרי ששיחקתי עם הידית הילוכים מניוטרל לפארקינג הרכב הניע..

אולי זה החיישן של הידית הילוכים? איפה הוא נמצא ה@#$ הזה?

פורסם

אביתר שלום רב !

מאורר הרדיאטור, אמור להכנס לפעולה בשרייד, בדיוק באמצע הסקלה של שעון החום.

במידה והתרמוסטט תפוס במצב פתוח, טמפרטורת המים תיהיה תמיד נמוכה, ולכן המאורר לא יכנס לפעולה, אלא עם טמפרטורת מי הקירור תגיע כאמור למחצית הסקאלה.

בנסיעה עם מזגן לעומת זאת, מאורר המזגן יכנס כאמור מייידית לפעולה, עם הפעלת מזגן גם במנוע קר.

האם המאוור מזגן אכן ניכנס לפעולה עם הפעלת מזגן, רצוי שתבדוק זאת.

יוניט מניעת התנעה בהילוך,נמצא בתיבת ההילוכים, אך כמדומני אין גישה אליו, רק אם הרכב נמצא על ליפט.

בברכה

צביקה

פורסם

מאוורר המזגן נכנס לפעולה בדיוק ברגע שמפעילים מזגן.

בקשר למאוורר רדיאטור כנראה שהוא לא נכנס בכלל לפעולה, הרכב אצלי רק מהיום ולוקח לו המון זמן להגיע לחצי בסקאלה משהו בסביבות חצי שעה אפילו קצת יותר.

אני בטוח שהטרמוסטט דפוק, מבדיקה שעשיתי לרדיאטור ע"י מגע קליל הוא חם בכל חלקיו באופן שווה כך שלא ניראה לי שיש סתימה או משו כזה.

פורסם

אם כך החלף תרמוסטט, או הרכב תרמוסטט, שאולי בוטל בעבר, בגלל סיבה כלשהי, בכלל העובדה שציינת בעבוע במיכל עבוי, ערוך תחילה בדיקת לחץ ברדיאטור, ו/או בדיקת לחץ הפוך.

בברכה

צביקה

פורסם

אכן זה מה שאני אעשה מחר.

אבל עדיין נשארה בעיה שהרכב פשוט נכבה ולא נתן סטרטר, מה יכול להיות הגורמים לכך?

מה שכן המצבר תקין ושזה קורה שאין סטרטר יש פשוט תיקתוקים חלשים מכיוון הסטרטר

פורסם

אביתר שלום רב !

הסיבות ההגיוניות הם, סטרטר עייף הזקוק לשיפוץ, ו/או הרכבת ממסר לסטרטר, או יוניט הגנה בפני התנעה בהילוך, המורכב על תיבת ההלוכים.

בברכה

צביקה

פורסם

שכחתי עוד משו.

מה שנראה לי הכי הגיוני זה היוניט של ידית ההילוכים שמשהו לא בסדר איתה, כי אין סיבה שהרכב יכבה סתם ככה חשוב לציין שנסעתי בסביבות 20 ק"מ לפני כן, ושהעברתי להילוך אחורי בשביל להחנות הרכב נכבה

פורסם

אביתר שלום רב !

אין קשר ליוניט ולכבוי הרכב !

בעייתך קשורה לסלד מגבר טורים מזגן, במידה והמזגן היה פועל שנייה לפני הכבוי, או סלד קרבורטור נמוך, במידה ונסעת ללא מזגן, או חיווט חשמל לקוי, שגרם לכבוי הרכב, וגם לקשיים בסיבוב בסטרטר.

שווה בדיקה של מגעי חוטי החשמל, בחיבור, למצבר , לסטרטר ולהארקה.

בברכה

צביקה

פורסם

עדכון מהשטח :)

הלכתי לרכב וניסיתי להניע בתקווה שיניע, והופ הניע בלי בעיה :shock: ישר כיביתי ופתחתי מכסה מנוע בשביל לראות מה קורה עם הקירור של הרכב.

הורדתי את הפילטר אוויר ופשוט זוועה מה שהולך שם :-) הקרבורטור מטונף וכל הצינוריות של הוואקום קרועות\ סדוקות

איך הרכב עוד נוסע ככה אין לי מושג :-)

אז ניקיתי את הקרבורטור עם ספריי קרבורטורים, כן צביקה אני יודע שזה לא נחשב לניקוי אבל זה רק זמני :)

וסידרתי את כל הצינוריות של הוואקום.

בדקתי את כל חיבורי החשמל + מינוסים של המצבר סטרטר, כמובן שגם פה היה צריך לחזק אותם

ובדקתי את החיבורים שמגיעים לטרמוסטט, הגעתי למסקנה שכל הרכב קומבינה אז סידרתי גם את החוט שמגיע לטרמוסטט.

והנעתי שוב

חיכיתי איזה רבע שעה שהרכב מונע, החום מגיע בערך לרבע המחוג ודי חם היום כמובן שמאוורר הרדיאטור עוד לא עובד

טוב כבר נהיה לי חם אז הדלקתי מזגן בתקווה להעמיס על המנוע בשביל שיתחמם ושיקרר אותי קצת

טוב אז לי נעים ברכב ומאוורר הרדיאטור נכנס לפעולה עם הדלקת המזגן וביחד איתו מאוורר המזגן.

מסקנה אני חושב שהטרמוסטט דפוק או שהטמפרטורה שלו לא מתאימה לרכב או שהוא פשוט תקוע על מצב פתוח או סגור.

אם הגעתם עד לכאן :)

מה עלות טרמוסטט לרכב זה?

פורסם

אביתר שלום רב !

עלות טרמוסטט מקורי כ150 שקל, לא מומלץ להרכיב תחליפי.

חשיבות תרמוסטט תקין, חשובה לאין ארוך גם בקיץ.

מיותר לציין שהרכב זקוק לישור קו לאחר קנייתו, שאמור לכלול בעדיפות ראשונה, נקוי שיפוץ וכוון קרבורטור, ולא הזלפת דידורנט, לגוף מיוזע, לפני מקלחת, והמבין יבין.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...