Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שמי מיכאל(שם פרטי) דודו(שם משפחה) בן 32, נשוי + 2, אני מהנדס חשמל ואלקטרוניקה.

לפני כחצי שנה קניתי פיג'ו 306XT יד ראשונה כעת האוטו עם 69000 ק"מ שנת 2001.

אין לי מושג במכונאות רכב אך אני מביע התעניינות בתחום.

לאחרונה קניתי ספר שיעזור לי לטפל ברכב בצורה עצמאית.

לפני כשבועיים פגעו לי ברכב בחזית, האוטו עבר תיקון במוסך מורשה פיג'ו ולאחר הוצאת הרכב מהמוסך,לצערי לא הייתי מספיק אחראי כדי לבדוק שהרכב תקין לחלוטין, התברר שהוינקרים והמגבים לא עובדים(אגב הוינקרים והמגבים עבדו לפני התאונה).

לכאורה נראית בעיה פשוטה אך התברר שיש קצר באחת מצמות החוטים.

במוסך המרכזי(מוסך אחר מהמוסך שתיקניתי את הרכב לאחר התאונה - אמינותו של המוסך המתקן ירדה בעיניי והחלטתי לפנות למוסך המרכזי של פיג'ו כדי לקבל חוות דעת נוספת - לבדוק אם יש קשר בין התאונה או כתוצאה מעבודה רשלנית של המוסך) של פיג'ו דורשים קרוב ל-9000 ש"ח לפיתרון התקלה סכום זה מהווה כ-25.7% מערך האוטו(סתם מידע כללי). בכל אופן אינני מתכוון לתקן שם את הנזק. הסטטוס של האוטו כרגע הוא שהמוסך תיקן את הבעיה כלומר המערכות עובדות אך הם טוענים שעלול להיגרם לי שריפה באוטו(יש צורך לפתוח Dash Board על-מנת לפתור את הבעיה לאורכה ולרוחבה).

אגב המוסך המרכזי מתקשה להגיד לי ממה נובעת התקלה כאמור יש לפתוח את ה-Dash board כדי לדעת וגם אז זה בספק גדול.

אני פונה אל אנשי הפורום במס' שאלות שאני אובד עצות מוחלט לגביהם - ואילו הם:

1. האם אני יכול ליסוע ברכב מבלי חשש שיגרם לי קצר העלול לגרום לשריפה???(אם המוסך אמר זאת כדי להרוויח עוד "קצת" כסף)????
  2. האם יש לי עילה לתבוע את חברת הביטוח של זה שפגע בי או לחילופין את הביטוח שלי(יש לי ביטוח מקיף)???
  3. האם יש תקדים בעניין הנ"ל???(אני יודע שזה לא עניין משפטי אך אולי יש איזושהי תביעה שהתובע ניצח במשפט לאור עובדות וטענות בלי הוכחות)???
  4. האם יש מומחה שיכול לעזור לי להוכיח שבעיות החשמל הם לא מיקריות או נסיבתיות והם נובעות מהתאונה, עבודה רשלנית של בעל המוסך ואני לא שולל אולי אבל ממש אולי מבלאי של האוטו(אגב מה שקשה לי להאמין כי הכול היה תקין לפני התאונה אוטו יד ראשונה 69000 ק"מ נהג מבוגר ויחיד).
  5. האם כדאי לי לנסות לתקן זאת בעצמי(הדבר כנראה לפי מיטב הבנתי דורש פירוק Dash-Board)??? יש לי ניסיון בחשמל יש לי אותכם הפורום האדיר והנחמד הזה וכמו כן את הספר שקניתי - האם יש לי סיכוי להתמודד עם הבעיה הנ"ל???

לסיכום אני אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בהכוונה,שאלות נוספות שלא חשבתי עליהם, עצות, עידוד, כל דבר שאני יכול להשען עליו אני יודע שזה רק כסף ושזה יגמר בזה ישנם צרות גדולות יותר אבל זה לא לפורום הזה(מצב ביטחוני, סל התרופות ,בעיות חברתיות וכו' - לא חסר) אבל העניין הזה מרגיז מאוד ולדעתי נוגע לכולנו לא יכול ליהיות שבנאדם שהוא קורבן לתאונה שלא באשמתו וזה גם לא משנה אם כן, ישאר קירח וחסר אונים אל מול אלה שיש להם כוח וכסף צריך ליהיות איזשהו חוק או משהו שמגן עלינו האזרחים/צרכנים שלא נשאר חשופים ופגיעים אל מול אותם כוחנים.

תודה רבה,

מיכאל דודו

• תוכן חדש...