Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשובה לאלון

האירוע הנוכחי התאים לרכבי 4X2 ויכל בהחלט להקפיץ בכמה דרגות את רמת הנהגים הצעירים

אלה בחרו לא להופיע לפחות חלקם .דב וורנר עם הרכב הכי חלש 1000 סמ"ק סיים ,החיוך שלו

בסוף היה שווה את כל המאמץ של המארגנים.

ספרינטים? היה כזה לפני 3 שבועות מישל אירגן אפשר להמשיך לארגן אין בעיה,

הפעם כמו שהבטחתי אישית, המסלול התאים ממש למכוניות 4X2 בואו לאירוע הבא.

מירוצי מכוניות

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חשבתי להצטרף לאירועי הראלי האלה

אם איזה רכב אתם ממליצים להתחיל ?

ומה בכללי צריך בשביל להתחיל להנות במירוצים ?

בוא נתחיל מזה שתשים בצד 50000-70000 ש"ח לשנה ראשונה - אם יש לך את זה - אתה בכיוון.

אם לא - חבל על הדיבורים.

חוץ מזה - בצע חיפוש בנושא - נתתי פירוט מסודר בנושא - לא מזמן.

אלון

פורסם

50K ? !

אני לא מדבר על משהו מקצועי ושטויות

205 אם כלוב היתהפכות וזוג מושבי באקט לא תספיק ?

אני לומד אוטוטרוניקה אז רוב הטיפולים אני יעשה ( חוץ מחלקים )

כמה עולה השתתפות במרוץ כזה ?

פורסם
תשובה לאלון

האירוע הנוכחי התאים לרכבי 4X2 ויכל בהחלט להקפיץ בכמה דרגות את רמת הנהגים הצעירים

אלה בחרו לא להופיע לפחות חלקם .דב וורנר עם הרכב הכי חלש 1000 סמ"ק סיים ,החיוך שלו

בסוף היה שווה את כל המאמץ של המארגנים.

ספרינטים? היה כזה לפני 3 שבועות מישל אירגן אפשר להמשיך לארגן אין בעיה,

הפעם כמו שהבטחתי אישית, המסלול התאים ממש למכוניות 4X2 בואו לאירוע הבא.

דני,

לגבי המסלול אני מסכים אתך לחלוטין - אולם, המתכונת של זמנים מצטברים מחייבת אותנו "ללחוץ" כבר מהסיבוב הראשון (ולפיכך- גם המירוץ שמישל אירגן - לא נחשב ספרינט). זה משפיע על מספר גורמים:

א. זה פחות בטיחותי - לא כולם ברמה של "ללחוץ" אחרי פעמיים סיבוב ל - "נוטס" ובייחוד כאשר זה נעשה עם נווט (נהג משנה) מתלמד.

ב. אנחנו (רכבי ה 2 על 4) ניזוקים פחות בכל מקרה - בספרינטים.

ג. בספרינטים ניתן להתאמן בכל הפעמים הראשונות - כולל עבודת נהג/נהג משנה ואז "ללחוץ" או לכוון לזמן הטוב ביותר בסיבוב האחרון. - נראה לי יותר "לימודי".

לבסוף, אני מבין שזה פחות אטרקטיבי לאימפרזה - אבל - יש בזה הרבה יתרונות למועדון. גם לקהל הצופים. ודבר אחרון - ראבאק - גם ככה עושים לנו קולות נו נו נו על השבת (הדתיים בכנסת :wink: )... אז למה לא ביום שישי - הייתי משוכנע שלרובנו זה יותר נוח ויש גם פחות מטיילים להם סוגרים את השטח.

אלון

פורסם
50K ? !

אני לא מדבר על משהו מקצועי ושטויות

205 אם כלוב היתהפכות וזוג מושבי באקט לא תספיק ?

אני לומד אוטוטרוניקה אז רוב הטיפולים אני יעשה ( חוץ מחלקים )

כמה עולה השתתפות במרוץ כזה ?

205 טובה אחרי יישור קו תעלה לך כ 20K

רול-באר עוד 5K

מתלים - 8K

צמיגים - 3K

כסאות (באקטים) - 3K

חגורות - 3K

מטף, מיגון גחון, חשמל וכו' - 2K

קסדות + מערכת שמע - 2K

לבוש בטיחות (סרבל, נעליים, כפפות) 1K

הכל מעוגל כלפי מטה - ויש עוד....

עוד לא דיברתי על גיר, מנוע וכו' - נניח שתשאיר את המקוריים.

לא דיברנו על עבודת הבנייה - נניח שתמצא דרך לעשות הכל לבד.

אההה... לרכב אסור לנוע על הכביש...

כמה עולה נגרר? 12K?

ורכב גורר???

ותקלות????

לא נראה לי שאתה מבין למה אתה נכנס... אבל, מוכן לעזור לך...

תרים מחר טלפון ואנסה להסביר לך במה דברים אמורים:

050-6286973

אלון

פורסם

אההה.... עוד דבר

אתה לא מדבר על משהו מקצועי - אבל אנחנו כן.

אם זה לא מקצועי - זה לא בטיחותי - אם זה לא בטיחותי - זה לא בבית ספרינו....

פשוט לא מוכנים לקחת סיכון ורוצים לבדל את עצמנו ממתחרי הרחוב והרייסים באיזורי תעשייה למיניהם.

אלון

נ.ב.

המחירים של מה שכתבתי זה לבסיס בלבד - לא מדבר על מקצועיים עד הסוף - כי אז אתה יכול להכפיל את התקציב פי 2 או 3.

אלון

פורסם

רול באר ?

יש לאבי חנות לחומרי בניין מוכר צינורות אפשר להכין משהו

רכב גורר ?

נכניס אותה באיווקו

זה קצת פחות

טוב

אתה צודק

באמת שלא חשבתי שזה כל כך הרבה

אבל נראה כבר

אולי...

פורסם

רול באר ?

יש לאבי חנות לחומרי בניין מוכר צינורות אפשר להכין משהו

רכב גורר ?

נכניס אותה באיווקו

זה קצת פחות

טוב

אתה צודק

באמת שלא חשבתי שזה כל כך הרבה

אבל נראה כבר

אולי...חמוד אתה....

אתה לא יכול להשתמש ב"סתם" צינורות.

לכל הדברים הללו יש תקנים בין לאומיים. FIA וכו'

יותר זול לקנות רול באר בסיסי מאשר לקנות צינורות מתאימים ולבנות לבד. יש ריתוכים מיוחדים, חיבורים מיוחדים, מתכות מאושרות וכאלו שאינן מאושרות - צינורות עם תפר פסולים וכו' וכו'....

לעומת זאת - אתה יכול למצוא רכב מוכן יד שנייה בכ - 40K - 45K.

יש 106 של ניר בורנשטיין למכירה בסכומים האלו פחות או יותר גם ה 106S16 שלי אולי תעמוד למכירה בסכומים הללו בתוך מספר שבועות.

אלון

פורסם

אחרונה להיום (כנראה)...

הייתי ממליץ למי שרוצה להכנס לתחום להתחיל כנהג משנה (נווט) - תמיד חסרים לנו כאלו.

בעניין זה, בקרוב יאורגן קורס נהגי משנה (נווטים) ע"י העמותה - תתחיל מזה - תלמד את התחום - תבין במה זה כרוך ואז - תוכל להכנס טוב יותר לתחום. ככה עשה לאחרונה הנווט שלי - נדב ראלי - חבר פה בפורום ואתה יכול לפנות אליו ולשמוע ממנו את דעתו בעניין.

אלון

פורסם

צור איתי קשר שיהיה את הקורס

אני מעוניין מאוד להתחיל להתחרות ולפתח קריירה

הרכבים שאתה מדבר עליהם שנמכרים מוכנים זה כבר אם כל הציוד ?

פורסם
205 טובה אחרי יישור קו תעלה לך כ 20K

רול-באר עוד 5K

מתלים - 8K

צמיגים - 3K

כסאות (באקטים) - 3K

חגורות - 3K

מטף, מיגון גחון, חשמל וכו' - 2K

קסדות + מערכת שמע - 2K

לבוש בטיחות (סרבל, נעליים, כפפות) 1K

הכל מעוגל כלפי מטה - ויש עוד....

עוד לא דיברתי על גיר, מנוע וכו' - נניח שתשאיר את המקוריים.

לא דיברנו על עבודת הבנייה - נניח שתמצא דרך לעשות הכל לבד.

אההה... לרכב אסור לנוע על הכביש...

כמה עולה נגרר? 12K?

ורכב גורר???

ותקלות????

לא נראה לי שאתה מבין למה אתה נכנס... אבל, מוכן לעזור לך...

תרים מחר טלפון ואנסה להסביר לך במה דברים אמורים:

050-6286973

אלון

שלום,

התיחסותך לשאלה היא כהרגלך רצינית, מה שגרם לי אולי להאיר נקודה שבולטת מאד באימונים\ארועים התחרותיים השונים שבחלקם נכחתי:

1. הרצון המניע חלק מהמשתתפים הצעירים והבוגרים , על אף הקשיים הרבים - הוצאות, ארגון וסיכון עקב אי החלת החוק הספורט המוטורי.

2. הבעיתיות בנושא הבטיחות - העמותה עושה מאמצים רבים כדי לישר קו מבחינת מבנה הרכב והמכניקה של הרכב.

לעומת זאת התרשמתי שלגבי פריט אחד עדיין אין התיחסות בעלת משקל מחויב במציאות וגם לא נבדק - סרבל נהגי המרוץ, שהוא פריט בטיחותי ומחוייב גם אם מדובר רק על "אימון"!

זכור לי שבעבר ג'וני, רמי, יובל, ראם וגבי הקפידו על סרבל מרוץ.

היות ומדובר על מקצוענות בתחום ובהתאם בטיחות, ראוי לתת את הדעת על כך.

מצ"ב קישור לארוע מהעבר ובתמונה (פודיום המנצחים) ניתן להבחין בסרבלי מרוץ של המנצחים(ג'וני,ראם, יובל).

www.carinfocus.com/Fnews202.htm

שבוע טוב,

מריוס

פורסם
צור איתי קשר שיהיה את הקורס

אני מעוניין מאוד להתחיל להתחרות ולפתח קריירה

הרכבים שאתה מדבר עליהם שנמכרים מוכנים זה כבר אם כל הציוד ?

בהחלט.

תמיד יש מה לשפר עוד. אבל מדובר ברכבים שמוכנים למירוצים לפחות בכל היבטי הבטיחות הבסיסיים. מאפשרים לך למחרת שקנית - להתחיל להתחרות.

אלון

פורסם
שלום,

התיחסותך לשאלה היא כהרגלך רצינית, מה שגרם לי אולי להאיר נקודה שבולטת מאד באימונים\ארועים התחרותיים השונים שבחלקם נכחתי:

1. הרצון המניע חלק מהמשתתפים הצעירים והבוגרים , על אף הקשיים הרבים - הוצאות, ארגון וסיכון עקב אי החלת החוק הספורט המוטורי.

2. הבעיתיות בנושא הבטיחות - העמותה עושה מאמצים רבים כדי לישר קו מבחינת מבנה הרכב והמכניקה של הרכב.

לעומת זאת התרשמתי שלגבי פריט אחד עדיין אין התיחסות בעלת משקל מחויב במציאות וגם לא נבדק - סרבל נהגי המרוץ, שהוא פריט בטיחותי ומחוייב גם אם מדובר רק על "אימון"!

זכור לי שבעבר ג'וני, רמי, יובל, ראם וגבי הקפידו על סרבל מרוץ.

היות ומדובר על מקצוענות בתחום ובהתאם בטיחות, ראוי לתת את הדעת על כך.

מצ"ב קישור לארוע מהעבר ובתמונה (פודיום המנצחים) ניתן להבחין בסרבלי מרוץ של המנצחים(ג'וני,ראם, יובל).

www.carinfocus.com/Fnews202.htm

שבוע טוב,

מריוס

אכן אתה צודק.

יש לזכור שעד שלא יוחל החוק - כל אחד יכול לנהוג עם סרבל כזה או אחר - לפי תקן "לאומי" או "בין לאומי" וכו'.

בעיקרון - אנחנו לאט לאט מתיישרים לפי ה FIA תוך מתן "הקלות" על מנת לשמור על בסיס מינימלי של מתחרים (היום יש רק כ 4 - 5 רכבים העומדים התקן FIA בצורה מלאה - לדעתי). נכון - יש פה אלמנט סיכון מחושב מסויים - היות ואנחנו סוחבים את כל המהלך על גבנו - אנחנו מאזנים בין כל הגורמים שהזכרתי לעיל. אידיאלי? לא! הכי טוב שאנחנו יכולים כרגע? כנראה שכן!

מה שבטוח - על הבטיחות הבסיסית (רול-באר, כסאות, חגורות, צמיגים, מטף כיבוי אש, מנתק זרם וכו') - אין כל פשרות.

אלון

נ.ב.

תסתכלו בסמלון שלי - רק שנה פה (+ -) וכבר "נהג שודים" - זה סימן שאני צריך לשתוק קצת... לא?

לילה טוב,

אלון

פורסם

שאלה לאלון

מדוע אתה צריך נווט לספרינט? כל המתכונת בעולם של ספרינט בנויה על נהג בלבד 3 ק"מ מכסימום

מסלול?

ללחוץ או לא זה שיקול של נהג ומה ברצונו לעשות באותו אירוע ,לנצח בכל מחיר, או עצם ההשתתפות

המאבדת את סממן המירוץ.

מריוס!

נושא החליפות (סרבל) אכן חשוב ביותר, אנו לקחנו סיכון מסויים בזה שלא הכרחנו את הצוותים ללבוש

אותם אך מאידך זכור לנו באירוע אחר 2 נהגים מובלים לבית חולים עקב התייבשות וחום של 40 מעלות

ששרר באותו יום .

ב1 לינואר 2006 עונה חדשה ואז בדיקות רפואיות, בדיקות לב במאמץ לנהגים מעל גיל 45 וחליפות

אנו צועדים לקראת ספורט חדש ואנו בפיגור אדיר מול העולם בתחום, לכן "המהפכה" תגיע לאט לאט.

מירוצי מכוניות

פורסם
שאלה לאלון

מדוע אתה צריך נווט לספרינט? כל המתכונת בעולם של ספרינט בנויה על נהג בלבד 3 ק"מ מכסימום

מסלול?

ללחוץ או לא זה שיקול של נהג ומה ברצונו לעשות באותו אירוע ,לנצח בכל מחיר, או עצם ההשתתפות

המאבדת את סממן המירוץ.

מריוס!

נושא החליפות (סרבל) אכן חשוב ביותר, אנו לקחנו סיכון מסויים בזה שלא הכרחנו את הצוותים ללבוש

אותם אך מאידך זכור לנו באירוע אחר 2 נהגים מובלים לבית חולים עקב התייבשות וחום של 40 מעלות

ששרר באותו יום .

ב1 לינואר 2006 עונה חדשה ואז בדיקות רפואיות, בדיקות לב במאמץ לנהגים מעל גיל 45 וחליפות

אנו צועדים לקראת ספורט חדש ואנו בפיגור אדיר מול העולם בתחום, לכן "המהפכה" תגיע לאט לאט.

אני צריך נווט בספרינט בעיקר לצורך אימון ותרגול - כהכנה לקראת ראלי "ערד" אם יחזור פעם. אבל את הזמנים אני רוצה נפרדים ולא מצטברים. אחרת אני מתחרה מהרגע שעליתי על המסלול - וזה (אתה יודע טוב ממני) - לא אימון!

צריך לבנות דור צעיר - וד"א גם את חלקנו (כולל אותי) - לא כולנו סבסטיאן לואב :wink: למרות שחלקנו היו רוצים לחשוב שכן - וחלקנו מרגישים ככה מאז שנולדו...

:twisted:

אני צריך איזה ספרינט כדי להתאמן 5 - 6 - 7 פעמים על אותו מסלול - לתרגל עבודת נהג/נווט(נהג משנה) ואז בקטע אחרון ללחוץ (אחרי שהתאמנתי ואני מכיר את המסלול) ולהיות מהיר אפילו יותר מאימפרזה אחת או שתיים... :wink:

אלון

בסוף - לא תהיה לי ברירה ואני אצטרך לקנות אימפרזה מיובל...

אתם באמת רוצים אותי בקטגוריה שלכם???

:twisted:

אלון.

• תוכן חדש...