Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר צודק בהחלט , אלא אם כן עשו את זה במוסך רגיל , פתחו צינורות ניקו בלחץ את הרדיאטור ומילאו מים אנטי פריז אדומים שעולה 40 שקלים...

פורסם

מבחינת מבנה המערכת הספציפית בקורולה מה שדני-דין רשם לא יכול להתקיים. אולי הוא מכיר מערכות של רכבים אחרים ושם זה אפשרי, לא בקורולה הנ"ל.

גם אם לא מילאו לו נוזל קירור חדש והכניסו חזרה את הנוזל הקיים (שאגב עולה 240 ש"ח ל 5 ליטר, לא 40) עדיין היו גובים תשלום על שעת עבודה שעומדת על סביב ה 200 ש"ח לפני מע"מ. אני לא יודע למה poratnir קורא "מחיר מצחיק", אבל 200 ש"ח לא נשמע לי כל כך מצחיק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בוא תראה לי את ההמבנה המערכת ואני אוכיח אותך אחרת בשמחה, עדיף כמובן תמונה של המערכת מיזוג הפנימית פתוחה ולא שרטוט אילוסטרציה שלא ממש מדייק איך העסק בדיוק עובד פנימית.

פורסם

אולי תראה לי אתה? אין לי משהו שהוא לא איור, המידע שברשותי נלקח מספרות טכנית מקורית של טויוטה.

111.jpg

1111.jpg

11111.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איפה הרדיאטור חימום ואיפה המה שמו שדברת עליו קודם?

בכל מקרה אני אנסה להסביר בעל פה.

ננניח שחצי מהמעברים שברדיאטור סתומים זא צד אחד חם ושני קר והרדיאטור מסודר כך שצד שמאל יהיה קר וצד ימין חם, האויר בצד הקר גם אם מגיע למיכל משותף ואז מתפצל שואף להשאר באותו צד בטח שיש הבדלי טמפ' והאויר הקר יכנס לתעלות בצד ימין והאויר החם לתעלות שבצד שמאל והרי לך הבדלי טמפרטורה בלוברים.

פורסם

אתה צודק. לא הבנתי קודם נכון את מבנה המערכת, קבל את התנצלותי.

עכשיו נשאלת השאלה מה עשו לחברינו, מה זה מחיר מצחיק ואיך הייתה סתימה ברדיאטור בן 7 שכל חייו (לכאורה) השתמשו בנוזל מקורי.

איתמר

פורסם

לכאורה...אולי לא הוחלף בזמן, אולי היה חסר קצת מיןם מתישהו ואז נבנתה קצת קורוזיה אולי לא היהי שימוש ברכב תקופה מסויימת וזה יצר משקע בחלק הגבוה של המערכת שזה הרדיאטור חימום. רב הנסתר על הגלוי...

לגבי המחיר, פירוק צנרת חימום שלא פתחו אותה מעולם אתה יודע כמה זה קשה? הצינור פשוט דבוק פלדה.

אז מה היה לנו פירוק צינורות חימום עם קושי ראה הערה, ניקוי הלחץ מים ואוויר שני כוונים חיזוק הצנרת למקום, מילוי נוזל קירור מקורי, ניקוז אויר לפי הוראות היצרן, ומעמ. לא נראה לך 200 שח עכשיו מחיר מצחיק?

פורסם

רק הנוזל עולה 240 , ושאני היתי בטויוטה מורשה אמרו לי הם לא עושים ניקוי רק מחליפים , אם אני רוצה לעשות זה במוסך רגיל , אין מצב שזה 200 שקלים אלא אם כן מיחזרו לך את המים, אבל הכול נראה לי משונה, כי לפתוח תיק במורשה ולצאת מהמוסך זה מינימום 300 שקל...

פורסם

לקחו 200 ש"ח ( המחיר המקורי 330) אבל אני לקוח עם 4 טויוטות, אז תמיד יש הנחה.

השטיפה הייתה באמצעות קיטור עם לחץ, הוסיפו מים לאחר ריקון הרדיאטור - לא החליפו את כל הנוזל, שכן הנוזל ברכב הזה לא אמור להיות מוחלף כלל.

המחיר של שטיפה סביר בהחלט במוסכים רבים לוקחים עלות גבוהה יותר.

האמת שלפני שחיפשתי כאן , עשיתי חיפוש בגוגל, מסתבר שיש המון טויוטות משנת 2008 כם אותה בעיה בדיוק.

פורסם
רק הנוזל עולה 240 , ושאני היתי בטויוטה מורשה אמרו לי הם לא עושים ניקוי רק מחליפים , אם אני רוצה לעשות זה במוסך רגיל , אין מצב שזה 200 שקלים אלא אם כן מיחזרו לך את המים, אבל הכול נראה לי משונה, כי לפתוח תיק במורשה ולצאת מהמוסך זה מינימום 300 שקל...

לגבי זה,

איזה רכב יש לך שאמרו לך להחליף רדיאטור, ובאיזה סניף של טויוטה ביקרת, אולי כדי לא להגיע לשם יותר.

מניסיוני עם טויוטה אני מגיע תמיד לטיפול עם חלקים מקוריים שנקנים על ידי, בשום מצב אני לא מתקן חלקים מכנאים שם (בלמים וכ'), פלאגים ופילטרים קונה מאיביי ברבע מחיר.

יתרה מכך רוב המוסכים המורשים שמים שמן 10W30 ולא 5W30 המומלץ ביותר על ידי טויוטה ואף גובים מחיר מופקע על שמן זול של חברה מקומית.

לרוב אני משלם מעט יותר מהרגיל על עבודה, ונהנה מהרישום שלהם.

• תוכן חדש...