Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכות "פלא" - איווקס או Mobileye

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש בדיחה טובה, הם לוקחים לך 1200 שח בשנה ומחזירים לך 700 בקיצור זה לא מוזיל לך את הביטוח אלה מייקר אותו ב-500 ש"ח לשנה),

לא צריך להיות מתמטיקאי כדי לראות שזה משתלם להם,

אחריות ?! גם על אוטו חדש אני מקבל אחריות שלוש שנים (או שנתיים :oops: ) ) ואני לא משלם לצ'מפיון תשלום חודשי על האחריות.

פשוט חוצפה, אם הם רוצים למכור משהו שיגידו אפילו אם זה היה עולה 8000 ש"ח הייתי שוקל ברצינות אבל כשעושים איתי משחקים של תשלום חודשי ושטויות כאלה אני ישר דוחה .

פורסם

אני לא הייתי רוצה מערכת כזו ברכב שלי.

לי באופן אישי חסרה מערכת שמתריאה על תנועה בשטחים מתים, כמו שיש בינתיים במספר מצומצם מאוד של רכבים חדשים. (מהרכבים עממיים יחסית ידוע לי רק על C4 שיש לה אותה)

פורסם
"פלא" במרכאות, כי המערכות האלה עובדות נפלא כבר היום (שוב, לא מניסיון אישי). הצרכן הבלתי מקצועי בעליל, אברי גלעד, למשל, מהלל את המערכות האלה, מצד שני אותו צרכן מהלל ריטלין קצת בעוורון.

לצערי המערכות לא עובדות נפלא - חווית המשתמש היא בעייתית, ויעידו כאן אלו שניסו את המכשיר. ובכל זאת, זה לא "פלא" שהן עובדות. לא צריך להגזים. לא מדובר כאן בקסמים אלא פשוט בטכנולוגיה, וגם לא אחת שהיא מתקדמת כל כך עד שהיא נראית לנו כמו קסם (זוכרים מי טבע את המשפט הזה?). וכל זה עם כל הכבוד לאברי גלעד (שמעניין לציין שפגשתי אותו פעם כשהוא עשה קורס נהיגה מתקדמת).

אני מכיר חלק מהנפשות הפועלות מאחורי המערכת, ואני יכול לומר בוודאות שלמרות שהייתי סקפטי מה שהם עשו זה מדהים. (הם משתמשים במצלמה פשוטה, ולא ברדאר, החזרי לייזר למיניהם, אולטרסאונד וכו').

המערכת למרות שהיא מעצבנת בעיר בהחלט יכולה לעזור ואני חושב שרוב יצרני הרכב ילכו לכיוון הזה ואפילו יותר מזה, לרכבים שבולמים לבד (רואים את זה במכוניות יוקרה מסויימות כבר).

מה שהם עשו באמת יפה מאוד, אבל כיום טכנולוגיית זיהוי תמונה היא לא מדע טילים. יש אפליקציות כאלה בכמויות. הן בסה"כ משתמשות באלגוריתמים של זיהוי דפוסים, בדיוק כמו שיש בפייסבוק למשל כשמכניסים תמונה והוא מזהה לך את הפרצופים של אנשים ומבקש ממך לתייג אותם (וכמו בפייסבוק, שלא פעם זיהה לי איזה עציץ או מנורה או ציור כפרצוף אמיתי, גם כאן יש טעויות).

יצרני הרכב, אגב, כבר פועלים בכיוון הזה הרבה זמן. למרבית יצרני היוקרה יש היום מערכות בסגנון - כאלו שמזהות שטחים מתים, הולכי רגל, שלטים, סטייה מנתיב, אי שמירת מרחק וכדומה. לא יקח עוד הרבה זמן עד שזה יהיה נחלת הכלל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלום לכולם

תודה על התגובות - הן פשוט הבהירו לי את התמונה.

אכן, המערכת יקרה מאוד - וכפי שהסברתם (מצטער שאני לא מציין תגובה ספציפית), היא רגישה מאוד להפרעות, ובנסיעה עירונית בכלל נראה שהיא רק תפריע.

כמו כן, לפי דבריכם ההתקנה של יותר מדי "חודרנית", ודבר זה כבר מרתיע.

בקיצור, המחיר נראה גבוה יחסית למחיר, למרות שלחברת "איווקס" יש מסלול שימוש, שבו היא מתחייבת לרכוש מכונית חדשה ללקוח, שאיבד את מכוניתו בו הותקנה המערכת שלהם בתאונה.

דרך אגב, יש אלטרנטיבה קצת יותר זולה למערכת, שדורשת מכשיר iPhone, מינשא למכשיר ותשלום של $3.99 בדיוק:

http://www.imaginyze.com/Site/Welcome.html

תודה ולהתראות

שי

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני גם ביררתי על השתיים לפני שהתקנתי אצלי, הן דיי דומות והמוביל איי קצת יותר זולה מאיווקס, אבל ההבדל הוא שבאייווקס מותקן גם רדאר בנוסף למצלמה ומוביל איי יש רק מצלמה, מה שאומר שבתנאי מזג אוויר לא כל כך נוחים כמו גשם ערפל.. המערכת של מוביל איי תעבוד פחות טוב, לכן התקנתי את אייווקס בסופו של דבר ואני חושב שזו הבחירה הנכונה מבין השתיים

• תוכן חדש...