Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

ברשותי טויוטה יאריס ידנית מודל 2001.

לאחר ביצוע טיפול 10,000 אשר כלל החלפת שמן מנוע, החלפת פילטר שמן מנוע, החלפת פילטר אוויר, החלפת מצתים ובדיקת ברקסים, התגלתה נזילת שמן מהרכב. הנזילה נתגלתה בטווח זמן של כחצי שעה לאחר הטיפול, ובזאת כוונתי לומר שהסבירות שמקור הנזילה הוא בטיפול שעבר הרכב היא גבוהה מאוד.

ההבנה שלי במכונאות רכב שואפת לאפס. בנוסף, אינני מתכוון להמשיך לטפל ברכב בן 10 שנים במוסך מורשה טויוטה הגובה מחיר כפול ומכופל ממוסך רגיל עבור אותה עבודה. אי לכך, בחרתי לטפל ברכב אצל בעל מוסך אשר הומלץ לי עליו ע"י מביני עניין כמוסכניק מנוסה ובעל מחירים הוגנים.

בוצע הטיפול, אשר התמשך בין חצי שעה לשעה כאשר הטיפול מתבצע בנוכחותי ומלווה בהסברים של המוסכניק אודות העבודה אותה הוא מבצע. כאמור, מאז הטיפול, הרכב מטפטף שמן (בהיקף קטן, אבל עדיין...).

כשבוע לאחר הטיפול, שבוע של נזילות שמן כאמור, חזרתי אל בעל המוסך. לרוע מזלי הגעתי אליו בדיוק בשעת הסגירה, ולכן בדיקתו את הרכב היתה שטחית בלבד. לאחריה המוסכניק הסיק כי הנזילה היא נזילה של שמן הגה הכוח. הוא המליץ להגיע בשעות פעילות המוסך להרמת הרכב ולבדיקה מעמיקה.

ואני חברים, לפני שאחזור לאותו מוסכניק לבדיקה המעמיקה שתעלה לי בטרטור, בתחושת חוסר אונים ובתשלום נוסף, שואל:

1. כיצד לדעתכם יתכן הדבר? נדרש המוסכניק לבצע מפרט ספציפי מאוד של בדיקות והחלפות (כפי שמפורט בתחילת ההודעה) אשר לא כולל שום התעסקות עם שמן הגה כוח. האם יתכן כי גרם לנזק מבלי משים? מה לדעתכם היקף הנזק? האם יכול להיות שמדובר, נניח, בפקק שנפתח במהלך הטיפול ולא נסגר כראוי, או אולי בפציעה של איזשהו צינור שמן?

2. האם מנסיונכם יתכן כי גרם נזק במזיד כדי אחזור אליו לטיפול נוסף? במילים אחרות, נתקלתם בחארות כאלה אי פעם או שזו פיקציה?

3. האם הדיאגנוזה הראשונית שלו הגיונית (נזילה של שמן הגה כוח)? אני אציין שהמקום ה(פחות או יותר) מדוייק של הנזילה הוא באיזור הקרוב לגלגל הימני הקדמי בתא המנוע (תחת מכסה המנוע, קצת קדימה ממיקום תא הככפות).

4. אני מניח שאפשרות נוספת שעולה היא בלאי טבעי של איזה צינור, אך העובדה שתקלה שכזו שלא קרתה לי מעולם הופיעה בדיוק אחרי שמוסכניק התעסק עם הרכב מאפילה על אפשרות זו.

אני מודה מראש לכל מענה.

אוהד.

פורסם

כנס למוסך ובקש שיראו לך את הבעיה, רק אז ניתן יהיה לדעת מה הבעיה, אם תראה צינור חתוך/ שבור בקש שיסבירו לך איך קרה הדבר .

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אם הנזילה ממש נראית לעיין גע עם האצבע וסתכל באיזה צבע השמן שנוזל? אם הוא בצבע אדום כהה זהו אכן שמן ההגה. אם הצבע הוא חום בהיר זהבהב זה שמן מנוע. בנוסף אמור להיות לך מיכל שמן הגה שהוא ניראה לעיין מתחת למיכסה המנוע. בדוק אם הוא מתרוקן לו...

:)
פורסם

שלום לך,

אם נגמר לך שמן הידראולי למשאבת הגה אתה אמור להרגיש קושי בסיבוב ההגה, תנסה בעמידה כי כך תוכל להרגיש טוב בהבדל.

כמו כן תבדוק במיכל שמן אם חסר שמן (ובאותה הזדמנות בדוק גם שמן מנוע), ותוכל להסיק מסקנות.

בברכה, מאור

פורסם

תודה לכולם.

מסתבר שהתקלה היתה נזילת שמן מנוע עקב בורג לא מחוזק

המוסכניק הצטייר כאדם אמין. הרים את רכב, איתר את התקלה (ולא הנפיץ תקלה שקרית), חיזק את הבורג, בדק שאין נזילה נוספת ולא לקח שקל נוסף.

פורסם

שלום רב

נזילת השמן מבורג עוקה נובע מכך שלרכבי טויוטה יש אטם יחודי לבורג שחובה להחליף בכול פתיחת הבורג ( אטם אלומיניום שמשני צידיו יש מעיין לבד )

נראה שלא החליפו לך אותו . ( אני יודע על מקרה שמוסך שרות חוייב עבור החלפת מנוע בשל הסיבה שלא הוחלפה הדיסקית והשמן לאט לאט נזל עד שלא נשאר שמן במנוע )

בברכה זיסו יוסי

• תוכן חדש...