Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש מגבר לPioneer TS-A6910

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מראש מבקש סליחה אם כבר היו שאלות דומות בעבר.

אז ככה, ת'אמת אני די לחוץ בתקציב עכשיו, ואין באפשרותי לרכוש עכשיו קומפוננט ומגבר. לכן אני רוצה להגביר את האחוריים שלי (צירפתי תמונה). אני יודע שהבמה צריכה להיות מקדימה וכל זה, אבל אין מצב לזה עכשיו. ואני בכל זאת רוצה קצת "לשפר" את המערכת שלי.

אל איזה מגבר תמליצו? זול ואיכותי (יש דבר כזה? :roll: )

ועוד שאלה, אחרי שאני יתקין מגבר, ואחבר אליו את האחוריים, האם אני יוכל לשמוע את המוסיקה בפול ווליום?? כלומר עכשיו אני שם HU 22 מקסימום, האם אחרי זה אני יוכל לעלות עד הסוף?? (אגב, כמה זה הסוף?)

האם הצליל יהיה נורמלי?

Image012.jpg

Image011.jpg

פורסם

באופן תיאורטי תוכל להעלות את הווליום עד הסוף אם תשאיר את ה gain של המגבר ברמה נמוכה.

כמו שזה נראה מהודעתך אתה רוצה להעלות עד הסוף בשביל להשוויץ מול חבר'ה או משהו ? בכל מקרה, אם הכל יהיה מכוון כמו שצריך זה יהיה דווקא להיפך - בווליום יותר נמוך מהיום (ב HU) אתה תשמע יותר חזק לעומת המצב הנוכחי.

לגבי עיוות בסאונד - כן, בעוצמה מקסימלית (HU או מגבר) יהיו עיוותים בסאונד ככל הנראה.

פורסם

באופן תיאורטי תוכל להעלות את הווליום עד הסוף אם תשאיר את ה gain של המגבר ברמה נמוכה.

סלח לי, אבל תוכל בבקשה להסביר מה זה gain? :roll:

כמו שזה נראה מהודעתך אתה רוצה להעלות עד הסוף בשביל להשוויץ מול חבר'ה או משהו ?

כן...בערך :? פשוט אני אוהב לשמוע את המוזיקה חזק :lol::twisted:

לגבי עיוות בסאונד - כן, בעוצמה מקסימלית (HU או מגבר) יהיו עיוותים בסאונד ככל הנראה.

אבל בכל זאת הווליום יהיה גבוהה בהרבה, נכון??

פורסם

העיוות נוצר בגלל הרדיו דיסק... כלומר, באיזהשהו שלב (ווליום) הוא מתחיל לקטום ולעוות את המתח שהוא שולח לרמקולים או למגבר.

אצלך השלב הזה הוא 22 כנראה.

אם תוסיף מגבר- כל יחידת ווליום תהיה חזקה פי כמה וכמה מהמצב הנוכחי.

כלומר שבווליום 22 על גבי הרדיודיסק- תשמע בווליום חזק הרבה יותר, אבל אחרי ווליום מסויים עדיין יהיו עיוותים - ככה זה.

פורסם
אם תוסיף מגבר- כל יחידת ווליום תהיה חזקה פי כמה וכמה מהמצב הנוכחי.

כלומר שבווליום 22 על גבי הרדיודיסק- תשמע בווליום חזק הרבה יותר, אבל אחרי ווליום מסויים עדיין יהיו עיוותים - ככה זה.

הבנתי, תודה אל ההסבר! :wink:

אבל מה זה GAIN?

ומה לגבי המלצה על מגבר מסויים?

פורסם

GAIN זה הווליום של המגבר מן כפתור עגול שמסובבים אותו בדיוק כמו גלגלת ברדיו דיסק שתקנה מגבר יהיה רשום לך GAIN ואז תדע שזה בעצם הווליום של המגבר

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

Gain זה לא ווליום של מגבר - זה קביעת ערך ההגברה של סיגנל הכניסה לדרגה הראשונה של המגבר... סך הכול נועד לנרמל כלומר להביא סיגנל כניסה חלש או חזק לעוצמה שהמגבר יאהב... זה הכול. כמובן שזה ישפיע על עוצמת המוצא כי אם נניח שהמגבר ימגביר פי 10 (סתם מספר) ואתה לוקח סיגנל כניסה חזק (נגיד 6V) ומסרס אותו כלומר קובע GAIN נמוך אז סיגנל הכניסה יונחת בגלל הGAIN הנמוך ויעבור הגברה של פי 10 - הגבר המגבר, אך עדיין תקבל עוצמה נמוכה. לעומת זאת קח סיגנל חלש - תקבע GAIN גבוה (שים לב לא להביא למצב שה GAIN גבוה מאוד ואז הסיגנל במוצא הדרגה הראשונה שהולך לדרגת הגבר ההספק ידחוס אותה) אז סיגנל הכניסה יוגבר גבוה בדרגת כניסה ואז יוגבר פי 10 של המגבר ואות מוצא יהיה חזק.

להתייחס לGAIN כאל VOLUME זה כמו להתיחס לקלאץ של אוטו כאל ברקס - נכון, אם תסע 100 קמ"ש ותשלב להילוך שני ולאט לאט תרים רגל מהקלאץ' האוטו יאט אבל מכאן ולבוא לומר שהקלאץ' נועד לבלימה... Need i say more?

פורסם

איזה מסובך זה, לא מבין כלום :oops::roll::oops:

רגע, זאת אומרת שעם הGAIN אני מכוון את העוצמה שאני רוצה שהמגבר יגביר?

נגיד שהGAIN באמצע, אז זה חצי מההספק של המגבר?

או שאני לא בכיוון בכלל?? :(:cry::?:

פורסם

הרדיו דיסק שולח מתח מסויים למגבר והמגבר מגביר אותו.

כל רדיו דיסק שולח מתח שונה, ולכן ישנו כפתור (פוטנציומטר) שנקרא GAIN שאותו מכוונים לנקודה שבה המגבר עובד בצורה אופטימלית עם המתח שהוא מקבל מהרדיו דיסק.

השילוב של המתח מהרדיו דיסק וההתמודדות של המגבר איתו - זה המקסימום שתוכל לשלוח אל הרמקולים שלך.

פורסם
השילוב של המתח מהרדיו דיסק וההתמודדות של המגבר איתו - זה המקסימום שתוכל לשלוח אל הרמקולים שלך.

אבל אם אני לא רוצה לשלוח את המקסימום של המגבר אל הרמקול? אינני יכול לכוון את ההספק?? נגיד אם אני רוצה רק w60 מתוך w100 של המגבר, אני לא יכול לעשות את זה?

• תוכן חדש...