Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לחברי הפורום,

ברכב הזה נקרעה רצועת טיימינג, שופץ הראש, הוחלפה רצועה ומותחנים וכמובן סט שלייף עם כל האטמים.

הרכב מניע בנגיעה ונוסע מצוין אולם הטורים בסרק לא יציבים וגבוהים מאוד. כשהרכב קר הם באיזור ה-1800 סל"ד מתנדנדים למעלה ולמטה בטווח של כ-200 סל"ד.

קראתי את השרשור היפה של דניאל בנוגע לסימפטום (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=73501) אך אשמח לקבל הבהרה לגבי מיקום החיישנים ברכב שלי ומה צורת הבדיקה שלהם:

1. חיישן MAF

2. שסתום EGR

3. מנוע צעדים

דרך אגב, מה זה החלק המוקף בסגול שנראה כמו סוג של כיוון הצתה ?

תודה מראש לעונים

ירון

lantra1.JPG

lantra2.JPG

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

ביונדאי 94 חיישן MAF נמצא כחלק מבית פילטר האוויר, שסתום EGR לא קיים במודל זה, מנוע צעגים הוא חלק מהבית מצערת כמו במיצובישי סופר לנסר. בסגול זה סוג של חיישן הצתה שניתן לקדם ולאחר אותו, באדום זה חיישן מצב מצערת TPS (לא נוגעים בו בד"כ).בירוק זה חיישן טמפ אויר אם אני לא טועה.

דבר ראשון כשטורים לא יציבים במיוחד ברכב כזה שיש לו הרבה צינורות ואקום גם כאלה שלא גלויים לעין מתחת לסעפת היניקה יש לבדוק שכולם מחוברים ותקינים. האם טיימינג כוון ע"פ הוראות יצרן.יש לבדוק חיבור כל החיישנים ופעילותם ע"י סורק תקלות בזמן אמת. כמו כן ברכב זה כמו במיצובישי סופר לנסר יש מחלה שמנוע צעדים נדפק (בנוי מלגלי שיניים) יש לשפצו או להחליפו במידה ומוצו כל האפשרויות האחרות.

פורסם

אז לפי דבריך ברכב זה מספר חשודים לתופעה:

1. צינור ואקום משוחרר או קרוע - זה אני אבדוק

2. חיישן MAF על פילטר האויר שראיתי שאכן יש שם חיישן - איך אני בודק ?

3. מנוע צעדים - היכן הוא נמצא ואיך אני בודק אותו ?

4. הרכבת רצועת טיימינג לא נכונה - האם זה יכול להיות שזה יגרום לתופעה רק בטורים? כי בנסיעה רגילה האוטו טס.

תודה

ירון

פורסם

עשיתי כמה בדיקות הבוקר ולהלן התוצאה.

1. התופעה לא מופיעה כשהרכב משולב בהילוך D או R אלא רק ב-N או P.

2. כשאני מנתק את המחבר שבתמונה התופעה נפתרת, אך הטורים הופכים להיות גבוהים יחסית בסביבות ה-1800 בסרק.

3. פירקתי את צינור יניקת האויר מבית המצערת וסגרתי אותו בעזרת כפפת גומי ירוקה ובנד. החדרתי לחץ לאט לאט לסעפת היניקה דרך אחד מצינורות הואקום והכפפה התפוצצה מהלחץ, כך שאני משער שאין דליפה של אויר בסעפת היניקה.

רעיונות יתקבלו בברכה

ירון

4085247150_1dfedf46ef.jpg

פורסם

הבדיקה שעשית עם הכפפה לדעתי היא לא נכונה, מכיון שהיא לא בודקת את כל הסעפת יניקה (גם לא ניתן בשיטה הזו לבדוק את כל סעפת היניקה כי תמיד יהיו שסתומים פתוחים במנוע) השיטה עם הכפפה בדקה רק את המצערת והחוצה וזה לא מספיק.

כמו כן טיימינג לא מכוון יכול לגרום לתופעה של אי סדירות בטורים, האם כיוונת טיימינג ע"פ הסימנים של היצרן?

כמו כן האם חיברת את חיישן הטמפ'? תבדוק אם החוטים אליו שלמים.

כמו כן תבדוק האם הערקות על סעפת היניקה מהצד של הטיימינג מחוברים בבורג 10.

צינור הגומי אקורדיון שמגיע לפילטר אויר תבדוק שלמות שלו כמו כן גם שלמות וחיבורם של הצינורות היותר קטנים שמחוברים אליו (כל בריחת אויר מאחד מהם משבשת את פעילות חיישן MAF).

• תוכן חדש...