Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא כזאת. במרצדס 230 שנת 88 יש מחלק הזרקה מכאנית. אני מחפש מקום שיוכל להתקין לי מערכת גפ"מ (מי שלא יודע גז פחמני מעובה) לרכב שלי. מיצידי שיהיה חד נקודתי דור ראשון רק שיעבוד!

בתודה וממתין לתגובות ירין אלקיים

פורסם

למיטב ידיעתי מותר חוקית להתקין מע' הנעה בגפ"מ רק לרכב משנת 1994 ומעלה שיש בו מע' הזרקת דלק עם ממיר קטליטי.

אם אתה מכרמיאל, אז יש שם 2 מתקינים של מע' הנעה בגפ"מ ותוכל לברר איתם פרטים מדויקים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אם אני לא טועה מקומות ההתקנה בכרמיאל נסגרו מזמן.

הייתה גם כתבה לא מזמן שנשארו בארץ רק 3 מקומות אשר מתקינים את מערכות הגז האלו.

באדיבות ממשלת ישראל.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
הבעיה היא כזאת. במרצדס 230 שנת 88 יש מחלק הזרקה מכאנית. אני מחפש מקום שיוכל להתקין לי מערכת גפ"מ (מי שלא יודע גז פחמני מעובה) לרכב שלי. מיצידי שיהיה חד נקודתי דור ראשון רק שיעבוד!

בתודה וממתין לתגובות ירין אלקיים

אין אפשרות להתקין ברכב הזה מערכת גז מעצם העובדה שערכות ההסבה לא יודעות לעבוד עם מערכות הזרקה מכאניות וגם לא ניתן אישור להתקנה על רכבים ללא ממיר.

פורסם

נראה שהבעיה המרכזית, כפי שאני מבין אותה, היא לא הרצון לחסוך כסף בעלויות של הגז לתדלוק, אלא בבעיה בהזרקה המכנית המקורית שיש לך ברכב, ורצונך לפתור זאת על ידי התקנת מערכת גז, זאת כדי לעקוף את המערכת המקורית.

צר לי לאכזבך, גם אם מערכת הגז היתה יודעת לפעול עם מערכת הזרקה מכנית (והיא לא יכולה ולא יודעת) , מערכת הגז נכנסת לפעולה לא מייד ברגע ההנעה, ואינה באה , גם לא מסוגלת, להחליף תמיד את פעולת הבנזין.

בכל מקרה, איך שלא תבחן את זה, האפשרות הזאת לא קיימת. הסרנה (הסר אותה) ממחשבותיך.

הפתרון נעוץ בתיקון הקיים, ואו תיקון יקר ככל שניתן אם בכלל, בהשתלת מערכת הזרקה אלקטרונית על כל המשתמע מכך.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
נראה שהבעיה המרכזית, כפי שאני מבין אותה, היא לא הרצון לחסוך כסף בעלויות של הגז לתדלוק, אלא בבעיה בהזרקה המכנית המקורית שיש לך ברכב, ורצונך לפתור זאת על ידי התקנת מערכת גז, זאת כדי לעקוף את המערכת המקורית.

צר לי לאכזבך, גם אם מערכת הגז היתה יודעת לפעול עם מערכת הזרקה מכנית (והיא לא יכולה ולא יודעת) , מערכת הגז נכנסת לפעולה לא מייד ברגע ההנעה, ואינה באה , גם לא מסוגלת, להחליף תמיד את פעולת הבנזין.

בכל מקרה, איך שלא תבחן את זה, האפשרות הזאת לא קיימת. הסרנה (הסר אותה) ממחשבותיך.

הפתרון נעוץ בתיקון הקיים, ואו תיקון יקר ככל שניתן אם בכלל, בהשתלת מערכת הזרקה אלקטרונית על כל המשתמע מכך.

בברכה

דני

אין לי שום בעיה במערכת הזרקה מכאנית ברכב שלי הרכב נוסע תקין יום יום עם טסט. (הרכב משמש אותי לנסיעות יומיומיות) ואני יודע שהמערכת נכנסת לפעולה רק כאשר המנוע מגיע לטמ' עבודה (יש לנו רכב בבית שנוסע על גפ"מ!)

ויש לי במחסן מערכת גפמ שפורקה מההונדה סיוויק שהיתה לנו (מערכת חד נקודתית מהדור הראשון). ומה שאני מתכוון לעשות (ככל הנראה לבד) זה להתקין את המערכת החד נקודתית למרצדס.

והרעיון הוא כזה..

תוגל שני מצבים (מי שלא הבין אני מדבר על מפסק) כאשר צד אחד זה בנזין באמצע זה off וצד שני זה גז. כאשר אני מעביר4 לגז המשאבת דלק מנותקת מ+ וה + עובר לפתיחת בלון הגפמ. צינורית הגפמ מחוברת מתחת למצערת ואז יש לי שליטה על כמות האוויר\גז שנכנס למנוע.

לאלה שלא יודעים אז.... מותר להתקין חוקי מערכת גפמ לכל רכב מכל שנתון בתנאי שיהיה לו מערכת הזרקה (ולא צינו בחוק חד נקודתית או רב) וממיר קטליטי.

ראיתי כבר בעיני רכבים עם הזרקה מכאנית (מרצדסים בקיצור) משנות ה80 המוקדמות נוסעות על מערכות גפמ שהותקנו בg-gaz בקרית אתה. הבעיה איתם שהם פוחדים לקחת סיכון על נזקים שיכולים להיבצר במהלך ההתקנה.

תודה לכולם ירין אלקיים

• תוכן חדש...