Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.אני מרגיש שהרכב אוכל דלק יותר ממה שהוא צריך למרות שהוא עבר לא מזמן ניקוי קרבורטור ,אין זיהום אויר ,האם התערובת עשירה? אם כך איך אני יכול לכוון אותה להיות יותר עניה?

2.יש חופש בהגה ,הסתכלתי מאחורי הגלגל הימני קדמי וראיתי שהגומיה מאחורי הגלגל (נדמה לי הציריה) ממש מפוצצת ונוזל ממנה המון שמן,האם זאת הסיבה?

3.איפה נמצא המיכל למילוי שמן ברקס ברכב הנ"ל אני לא מוצא?

4.אחרי מילוי שמן גיר בפעם האחורנה נשפך המון שמן על המנוע וזה בכלל לא נעים הריח נכנס לחלל הרכב כאשר המנוע חם,יש שיטה לנקות אותו כי אני משפשף ומשפשף והוא פשוט לא מוכן להתנקות.

5.הגיר חופשי מדי,אך לא "מזייף" האם זה מעיד על בעיה קשה בגיר ,או רק בעיה קטנה שהחלפת כמה גומיות יסדר את העניין?

לצומת ליבכם מדי פעם אך ורק בהילוך רביעי כאשר אני עולה על בור או הרכב מזדזע ההילוך "בורח" לניוטרל ואני צריך להחזיר אותו,אך אם אני מחזיק אותו ביד שלא יברח הוא לא בורח מה יכולה להיות הסיבה?

בנוסף אמרו לי שרצוי להחליף מחזיר שמן גיר האם זה עסק יקר?

אני יודע ,אני שואל יותר מדי שאלות,אבל תודה מראש לעוזרים.

פורסם

לגבי צריכת הדלק,בדוק במכון קרבורטורים,ועדיף לא לגעת בבורג התערובת,אם אתה לא בטוח במה שאתה עושה.הגומייה שנקרעה לך היא ההרמוניקה של הצירייה.תחליף אותה בדחיפות,כי אחרת תהרוס את הצירייה במהירות עקב כניסת אבק וליכלוך.לגבי הריח משמן הגיר שנשפך-שטוף את המנוע בקיטור(גרני)והריח יעלם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מיכל מילוי נוזל הבלמים נמצא מעל משאבת הבלם הראשית,שמחובר אליה מגבר הבלם(בוסטר).תוכל לזהותו לפי צורתו העגולה האנכית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
1.אני מרגיש שהרכב אוכל דלק יותר ממה שהוא צריך למרות שהוא עבר לא מזמן ניקוי קרבורטור ,אין זיהום אויר ,האם התערובת עשירה? אם כך איך אני יכול לכוון אותה להיות יותר עניה?

2.יש חופש בהגה ,הסתכלתי מאחורי הגלגל הימני קדמי וראיתי שהגומיה מאחורי הגלגל (נדמה לי הציריה) ממש מפוצצת ונוזל ממנה המון שמן,האם זאת הסיבה?

3.איפה נמצא המיכל למילוי שמן ברקס ברכב הנ"ל אני לא מוצא?

4.אחרי מילוי שמן גיר בפעם האחורנה נשפך המון שמן על המנוע וזה בכלל לא נעים הריח נכנס לחלל הרכב כאשר המנוע חם,יש שיטה לנקות אותו כי אני משפשף ומשפשף והוא פשוט לא מוכן להתנקות.

5.הגיר חופשי מדי,אך לא "מזייף" האם זה מעיד על בעיה קשה בגיר ,או רק בעיה קטנה שהחלפת כמה גומיות יסדר את העניין?

לצומת ליבכם מדי פעם אך ורק בהילוך רביעי כאשר אני עולה על בור או הרכב מזדזע ההילוך "בורח" לניוטרל ואני צריך להחזיר אותו,אך אם אני מחזיק אותו ביד שלא יברח הוא לא בורח מה יכולה להיות הסיבה?

בנוסף אמרו לי שרצוי להחליף מחזיר שמן גיר האם זה עסק יקר?

אני יודע ,אני שואל יותר מדי שאלות,אבל תודה מראש לעוזרים.

נתחיל מ-1 - כן, יש מצב טוב שאחרי הכיוון קרב' האוטו שותה דלק.

למה? כי בארץ (לצערי) כבר אין הרבה שיודעים באמת מה טוב לקרב' ומה טוב למתקן 4 גזים שלהם.... (זה בגדול). עקרונית, גם בתערבות מאוד עשירה (יחסית) המנוע יזהם מעט ויעמוד בתקן של ה-4 גזים לפי בדיקה ממוחשבת של מכון קרב'. הבעיה מתחילה עם הנסיעה, הקרב' של הרנו 5 הוא לא מה"מופלאים" או מהמשוכללים שיש (האמת, שמדובר בחתיכת זבל צרפתי, אבל אני שומר את זה לעמי, שזואי לא תיפגע)

בכל מקרה, אתה יכול בכיף לחנוק לך את המנוע מעט ולכוון לו תערובת עניה יותר. - מנסיון של שנים אני ממליץ בחום. אבל בשביל זה אתה צריך נסיון ו\או ידע.

ההמלצה שלי - גש למישהו שמבין ובקש ממנו שיכוון לך תערובת יותר עניה. אם אתה רוצה כיוון כללי, סגור את בורג התערובת עד הסוף. פתח רבע סיבוב, כוון את הטורים שייתייצבו (אפילו אם יהיו גבוהים, אבל בכל מקרה, שלא יעברו את ה1K סל"ד) אחר כך פתח עוד טיפה שיעבוד עגול, ואז תנמיך את הטורים עוד - כך שתגיע למצב שהמנוע עובד עגול, אבל לא רץ בטורים גבוהים מידי. בכיוון נכון של הענין אתה בכיף יכול להגיע לצריכה (משולב - עיר \ בינעירוני) של 1:13 (לחוץ) או 1:15.5 רגוע....

2. הגומיות של הציריות ברנו הם סיפור מגעיל כשלעצמו - הן נקרעות תדיר, וחשוב לחליף מייד (תתנחם בזה שזו הימנית שהולכת יותר) כי אחרת הציריה הולכת יחד עם הגומיה...

ה"שמן" שמתפזר לכל עבר זה הגריז של הציריה, מלכלך ומטנף את כל בית הגלגל ואת הברקסים - לא מומלץ להזניח. (למרות שאם אתה רוצה "הרגעה" קטנה - הציריה תחיה הרבה אחרי מות הגומיה, גם בתנאים מאוד קשים. מנסיון. למרות ששוב. שווה לתקן ישר מלהכנס להוצאה גדולה יותר בעתיד)

3. מיכל המילוי של שמן הברקס ברכב נמצא מול ההגה בתא המנוע.צמוד לקיר האש. קל לזיהוי, כנראה מלא אבק.

4. אני לא יודע על לנקות. אם הריח נשאר הרבה זמן אחרי, תוודא שלא סתמת את הנשם של הגיר (מין צינור כזה שיוצא ליד הפתח דרכו רואים את גלגל התנופה).

לרוב, אחרי מילוי שמן גיר, משום מה אנשים נוטים לסתום את הנשם (חושבים שזה פשוט צינור משוחרר) מה שקורה אחר כך נקרא הקצפה של שמן הגיר והשפצה שלו מכל החורים שאפשר, מה שגורם לסרחון כלל עולמי, שלוליות מתחת לאוטו ולרוב גם עשן (אם השמן נשפך למשל על צנרת סעפת הפליטה והצינור הפליטה.... בקיצור - שווה לבדוק.

5. לגבי הגיר - מחלה ידועה של מכוניות ישנות בכלל ורנו 5 בפרט - עקרונית, מתחת למוט ההילוכים שלך יש מעין קפיץ שאמור למתוח את המקום של הידית ותמרכז אותה, רוב המוסכניקים בארץ לא אוהבים קפיצים. מאותה סיבה שהם לא אוהבים צינורות תיעול אוויר של פילטרים או גל מיני כיסויים לברגים (מין חאפריות מושרשת) לפיכך, לרוב יחד עם הטיפול הראשון שמצריך פו"ה של הגיר ו\או קלאצ' ו\או ידית הילוכים (או סתם טיפול בצנרת פליטה שעוברת ליד) מפרקים את הקפץ הזה ולא מחזירים אותו - אתה לא תרגיש בחסרונו מייד, אבל עם הזמן אתה תשים לב שההילוכים "חופשיים" מידי. - זה הקפיץ.

עוד דבר הוא המפרק שבקצה ידית ההילוכים שלך - הייתי מציע לך לפרק לנסות ולהחליף פלסטיקים שם, אבל הכיוון שלו הוא דבר מתסכל להפליא, ואלא אם יש לך ליפט והמון זמן פנוי, עדיף שתיתן לבעל מקצוע לכוון לך את זה.

לגבי מחזיר השמן גיר - ראה סעיף 4 - ש מצב שבגלל נשם סתום נפרץ מחזיר שם כזה או אחר... וכן. חשוב לתקן. עדיף לתקן את זה מלהתחיל לחפש גיר מפירוק...

נ.ב. - אם אתה מחפש מוסכניק זול ולא רע לרנו, פנה אלי בה"ם אני אוכל להפנות אותך...

רון.

-אה, ואני מוכר את הרנו שלי, למי שמעונין. משופרת מהתחת :) -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לאיציק 901 שלום רב!

לפניך התיחסותי לתגובתו של הנסיך:

לגבי סעיפים 2עד 5 קבל את כל הסביריו כלשונם משום שהכל נכון והנסיך

הוא פריק ומומחה ובעל נסיון ברנו 5!

לגבי סעיף 1 אני בהחלט לא מסכים איתו .

אני טוען כשנגשים למכון קרבורטורים שהוא לא מקצועי

התוצאה ברוב המקרים שלא רק שאין שיפור בתצרוכת

הדלק אלא להפך נוצרת הרעה בתצרוכת הדלק.והלקוח חוזר עשרות פעמים למכון

שבו ביצע את הניקוי ולא חל שוב שיפור ואז הלקוח מתיאש ואו שהוא

מניח לכך או שהוא ניגש לבעל מקצוע אחר אבל אמין ומקצועי

ויוצא מרוצה למרות שהוא שילם פעמים בעד אותה עבודה!

את המסקנות תסיקו לבד.

בברכה

צביקה מכון קרבורטורים נתניה

054-861318 :mad:

צביקה קרבורטורים נתניה

054-4861318

עבודה-09-8332213

• תוכן חדש...