Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מלפני מס' ימים, כשעוד היה חם ו"מגניב", ניסיתי לראשונה את המזגן בפולו שרכשתי והתוצאה היתה סבירה מינוס. המדחס נכנס לפעולה, אך התפוקה לטעמי איננה מספקת לאקלים החמים פה (באקסנט 2005 של חבר שלי לצורך העניין, ניתן להוביל בקבוקי חלב בלי בעיה - המזגן שם תענוג). ספיקת האוויר טובה בכל אחת ממהירויות המאוורר, כך שלא נראה לי שצריך לפרק את פתחי האיוורור/פילטר ולנקות/להחליף. אילו היה חסר גז, הייתי אמור לראות סימני קרח/עיבוי מאסיבי על הצנרת (אני מאמין), כך שזה כנראה גם לא זה. האם החלפת המדחס (סיפור יקר, אני משער...) תשפר את הביצועים? או שזו התופעה הרלוונטית לכלל הפולואים מהשנתון הזה ופשוט צריך לחיות עם זה?

מדובר בפולו 1.4, אוטומאטית.

המון תודה.

פורסם

דבר ראשון צריך כן לבדוק אם לא חסר גז.

רק כשהמזגן מקרר טוב וצנור הלחץ הנמוך קר מאוד, נוצרים עליו טיפות מיים קרות (התעבות הלחות שבאויר).

אם יש גז במשקל המדויק שקבע היצרן אז בודקים את הלחצים במע' ולפי זה יודעים הלאה מה עלוללות להיות הסיבות לקרור מזגן נמוך.

האם בדקת שידית/כפתור החימום הפנימי במצב סגור?.

בברכה - רפי לין

פורסם

ברשותי גם אקסנט 2006 וגם פולו 97.

מנסיון אישי (כולל מדידה עם מד חום ולחות) לאקסנט קירור זריז וקר יותר מהפולו, אם כי לפולו יש קירור בהחלט מספק!. כנראה שמדובר בתקלה במיזוג ברכב.

שווה בכל מקרה לנקות את מסנן האויר POLEN פעולה פשוטה. נימצא בצד של הנוסע מתחת לזכוכית הקידמית מבחוץ, למיטב זכרוני יש להרים את כסוי הגומי (מסנן מלבני אי אפשר לפספס).

בדיקה נוספת הוא להשתמש במד לחץ (מניפולד) ולבדוק לחץ סטטי (לפני הפעלת מזגן) ולחץ יניקה שצריך להיות בסביבות 28-35 PSI [כתבתי הסבר על המניפולד איפושהו בפורום לינק http://picasaweb.google.com/pgolan/eTTrVJ#] לאחר התייצבות כשהמדחס פועל. באם לחץ היניקה הנמדד גבוהה יותר. סביר שחסר גז כפי שרפי ציין לעי"ל.

לתץ הדחיסה תלוי בטמפרטורה בחוץ, אולם באם הלחץ הנמדד מאוד גבוהה. יתכן כי המאוורר של המעבה לא תקין ומפעיל את מפסק לחץ היתר להפסקת המדחס כך שלא יהיה מספיק קירור.

פשוט - עם מד הלחץ (מניפולד) תוכל לבדוק לאבחן את תקינות מערכת הקירור.

באם אתה מהמרכז ממליץ לפנות למזגניסט במוסך רון בת"א לבדיקה.

פורסם
האם בדקת שידית/כפתור החימום הפנימי במצב סגור?

הכפתור במצב סגור, A/C מופעל, גם במצב של מחזור האוויר בפנים הרכב ובמצב ספיקת אוויר מבחוץ, אין שיפור מהותי. ככל הנראה שאין מנוס מלקפוץ לרון בימים חמימים יותר, ולראות מה ניתן לעשות.

המון המון תודה, חברים!

פורסם

גם אצלי הוא היה עושה טובה שהוא ממזגן, ואז הלכתי לרון..מילאו גז וזה די הסתדר.

אבל באופן כללי הקירור בפולואים לא כזה מדהים. החימום מעולה, אבל הקירור רק סביר כזה.

V5

פורסם

אתם חיים בסרט, המזגן בפולו מקפיא. הייתה לחבר פולו קלאסיק דיזל ואני זוכר איך הדלקתי את המזגן ובכיתי כמעט מרוב אושר.

תוך דקה הרכב היה קפוא, ומדובר על אמצע הקיץ.

לפותח השרשור - יש לך תקלה, לך למזגניסט ותקן את הסיפור.

• תוכן חדש...