Jump to content

boobi52

  • הודעות

    11
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי boobi52

  1. boobi52

    הסבה לגז

    120,000 אלף ק"מ על גז במשך 4 שנים. היתה ברשותי סובארו B4 סטיישן 2010. אז ככה, את ההסבה עשיתי דרך "גז פרו", עלות של 8000 שקלים למערכת איטלקית מסוג LOVATO ומשמנת של PRINS, עם שנתיים אחריות . חיסכון אדיר בכל תדלוק, מחיר הגז זול ב-60% בערך ממחיר הדלק. עלות תדלוק ממוצעת 70-120 שקלים למיכל של 40 ליטר בערך. תלוי בכמות הגז שנותרה במיכל. יש צורך להחליף בקבוק שמן במשמנת כל 6000 ק"מ בערך, עלות של 180 שקלים לבקבוק, בזמנו גם הייתי מזמין כזה באי ביי בפחות כסף עד שמצאתי בארץ מישהו שמוכר במחיר סביר יותר. טיפולים הייתי עושה יחד עם הטיפול לרכב במוסך המורשה שמוסמך למערכות גז, לרוב מחליפים מסנן לחץ נמוך או גבוה לפי הצורך. עלות של עוד 200 שקלים בערך. חסרונות, אסור לחנות בחניון לא מאוורר תת קרקעי, ממש שטויות כי תמיד מצאתי חנייה אחרת במקום מותר. בנוסף, צריך להיות מעט יותר מחושבים עם תדירות התדלוקים לפי התחנות, לא חסר תחנות גז ונפתחות חדשות מדי פעם. אין בעיה בטסט, המערכת נרשמת ברשיון הרכב. להיפך, את בדיקת הזיהום אני עושה תמיד על הגז ועובר בקלות. אין שום בעיה בביטוח, הביטוח שלי אפילו הכניס את המערכת לביטוח הרכב והיא מבוטחת בלי תוספת תשלום. אצלי המיכל של הגז ישב במקום הגלגל הרזרבי, מתחת לרצפת תא המטען ואת הגלגל הרזרבי הנחתי בתא המטען עם כיסוי מיוחד שמקבלים בהתקנה. זה קצת תופס מקום (גם תלוי בגודל הגלגל, אצלי גלגל רזרבי בגודל 1:1) אבל מעולם לא היה חסר לי מקום גם כשנסעתי לטיולים בארץ או לנתב"ג עם תא מטען מלא תיקים ומזוודות. לגבי משתלם או לא, התשובה שלי היא כן. עזוב נוסחאות חישוב, פשוט תחשוב שבמקום לשלם מס של 3.5 שקלים בכל ליטר דלק אתה משלם אותו למערכת גז שלך, אז זה מאד משתלם גם בלי להיכנס לחישוב של נסועה שנתית. בדיוק החלפתי רכב עכשיו לסובארו אאוטבק וגם עליו אשים מערכת כזו. למי שיש שאלות אשמח לענות.
  2. אז ככה, אני משאיר סיכום למען הדורות הבאים שיחפשו בעיה דומה בפורום: מדובר בסובארו B4 סטיישן מודל 2010. הבעיה, בולמי דלת מטען אחורית שאינם מחזיקים את הדלת יותר. במוסך של החברה רצו 2160 ש"ח לפני עבודה ולפני מע"מ אני מניח. הזמנתי את זוג הבולמים מהאתר https://e-shop.eoltas.lt/ האתר מפורט מאד וניתן לחפש לפי מספר סידורי של יצרן. גם תהליך ההזמנה מאד מסודר ומקצועי. שני הבולמים, ימין ושמאל עלו בסך הכל כולל המשלוח 240 ש"ח. הגיעו לסניף הדואר ללא בעיה. המחיר שיצא לי לרכוש, יצא במזל נמוך משמעותית יחסית למחיר ברשת כי זה נפל ממש במקרה על תקופת מבצעים אבל גם עם מחיר מלא זה עדיין יוצא זול משמעותית מבארץ, רק צריך לשים לב מה זה ידרוש מבחינת מכס ומע"מ בארץ, לינק לאתר רשות המיסים עם פירוט נוח למה מותר להביא וכמה ייצא: https://taxes.gov.il/customs/personalimport/pages/yebueshe_guide.aspx הפירוק של הבולמים הקיימים מאד פשוט, גם ההרכבה קלה מאד. שני ברגים בבסיס ואחד בחלק של הדלת. ממש קל. הבולמים החדשים תוצרת LESJÖFORS חברה שבדית, אישית אני לא מכיר אבל לפי האתר שלהם ובירור ברשת נראה שמדובר בחברה טובה למדי. הבולמים עצמם מצויינים והדלת נפתחת, נתמכת ונסגרת הרבה יותר טוב המהמקורי. למי שרוצה לדעת, המספר הסידורי של סובארו לחלקים אלו, ניתן לחפש גם בגוגל ואיביי לפי המספר הזה, מאד עוזר: ימין - 63269AJ000 שמאל - 63269AJ010 מקווה שעזרתי, למי שיש שאלות אשמח לענות.
  3. שלום, נתקלתי באתר הזה כבר בחיפוש אחר החלק, המחיר יוצא יקר באתר הזה אבל תודה בכל אופן שצירפת את הלינק. מה שטוב בו שאפשר לאתר באמצעותו מספרי קוד לחלקי חילוף. בכל אופן כרגע האפשרות היא באתר ששאלתי לגביו או באי ביי. בכל מקרה זה יוצא 400 שקל בערך כולל משלוח לעומת מחיר הזוי של 2160 שקל בארצנו היקרה להחריד.
  4. שלום, מחפש להזמין חלק לרכב. מצאתי באתר הזה במחיר ממש טוב, משלוח 29 יורו: https://e-shop.eoltas.lt/index.php?lang=0&cl=eosearchbyautoview&searchauto=32128&searchcnid=07-15-01#autobegin מישהו מכיר את האתר? הזמין משם? מצד אחד האתר נראה טוב, מכיל מידע לגבי תאימות החלק ומפורט היטב. מצד שני, האתר מלטביה, קצת מרתיע אותי פסיכולוגית שכן מעולם לא הזמנתי משם.
  5. תודה רבה על ההמלצות. אני אבדוק מול דנסו וגם מול המוסך שהמלצת. שוב, תודה רבה על העזרה.
  6. תודה על התגובות. האמת הבאתם לי רעיון לחפש במוסכי הזרקות דלק. אני מהצפון אז אחפש באיזור שלי. להזמין ברשת חלק למנוע יכול להיות בעיה מאחר ורוב הסיכויים שלי שהחלק יעצר במכס ואני אשלם אגרות ומיסים שירוקנו את ההזמנה מתוכן. תודה לכל מי שענה לי.
  7. שלום לכולם, ברשותי סובארו B4 שנת 2006. נדלקה לי נורת מנוע. הלכתי למוסך, חיברו מחשב וקיבלו את ההודעה הבאה: P0030 - O2 Sensor Heater Circuit Range/Performance (Bank 1 Sensor 1) הסבירו לי שמדובר בחיישן חמצן קדמי, העלות 1690 ש"ח לפני מע"מ ועבודה. חיישן חביב שעולה כמו לפטופ עם מעבד אינטל I3. הזוי. בקיצור, חיפשתי קצת ברשת את החיישן המדובר כדי להזמין ואני זקוק לעזרה מקצועית כדי לדעת מה לקנות. יש כאלה שמסווגים לפי קדמי וכאלה שמסווגים "לפני הממיר הקליטי", מה אני אמור לחפש? האם מישהו יכול להפנות אותי למה שאני צריך? או לעזור לכוון אותי מה אני אמור לחפש? בתודה מראש, כפיר.
  8. חשבתי לעשות שכבה של לכה מאחר והלכה הזו חוסמת קרני UV, מה שימנע מהתופעה של העכירות לחזור על עצמה. אבל מספר דברים מטריד אותי: כיצד מורחים את הלכה באופן אחיד על הפנס? האם יש צורך לפרק את הפנס מאחר ולא הייתי רוצה שאבק או חול ידבקו ללכה בזמן הייבוש או שמא הלכה הזו מתייבשת מהר מאד?
  9. התהליך היה די פשוט. 1. בעזרת סמרטוט בד, שהיה אפילו די מטונף משמן שרשרת, אבל אני מניח שכדאי אחד נקי או שאולי סמרטוט מטונף זה מה שעשה את ההבדל, לך תדע. 2. שפכתי כמות נדיבה (בערך בגודל של חצי שקל) של משחה על הסמרטוט בד. 3. בתנועות מעגליות ובלי לחץ מרחתי את החומר על הפנס, אני עבדתי כל פעם על חלק מסויים ולא ישר על הכל. 4. נתתי לחומר מעט להתייבש, חצי דקה - דקה, ואז בעזרת מעט לחץ וסמרטוט הבד, שיפשפתי את החומר היבש מהפנס על מנת להסיר "לגרד" את הציפוי היבש של החומר. בגדול, זה די דומה למריחת וואקס או פוליש, לא משהו מסובך. 10 דקות עבודה לא מעייפת במיוחד. היה ממש תענוג לנסוע באוטו אחר כך בערב כי פתאום התאורה של הפנסים היתה חזקה ומאירה.
  10. תודה. למשחה קוראים GS 27 Scratch Remover, קניתי אותה לפני שנה באוטו דיפו בערך. עלתה בזמנו 60 ש"ח. אני מעריך שגם משחות אחרות להסרת שריטות מיצרנים אחרים וודאי יעשו את העבודה.
  11. שלום רב, קראתי כאן לא מעט על פתרונות שהציעו אנשים יקרים על מנת לנקות את פנסי הרכב שמעכירים בגלל קרינת השמש הישראלית. ניסיתי משחת שיניים והתוצאה היתה לא ממש טובה, חשבתי לקנות ערכה או ללכת לליטוש אצל בעל מקצוע אבל רגע לפני, נזכרתי במשחה לניקוי שריטות שזרוקה אצלי בבית והחלטתי לנסות. בעיקר מאחר ויש לי טסט לרכב עוד 3 ימים. התוצאה הפתיעה אותי מאד לטובה. מפנסים במצב עכור למדי, יצאו פנסים חדשים ומבריקים.
×
×
  • תוכן חדש...