Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזמן גלישה במהירות של 10 קמ"ש בערך,אולי קצת פחות אפילו,כאשר הקלאץ' לא לחוץ,האם טבעי שהרכב יקרטע?

ולבעיה:בזמן הגלישה הנ"ל(בד"כ לפני עצירה,לפני הלחיצה על המצמד) אני שומע מעין נקישות כאלה,חזקות יחסית,כאילו משה מטלטל לי מתחת למכסה המנוע,מה זה יכול להיות?

ד"א זה אותן נקישות שאני שומע ברגע שחרור הקלאץ' לאחר העבר הילוך.(כמה מכונאים בדקו את האוטו,חלקם אמרו תושבות,אבל הן הוחלפו לפני חודש בערך,אחד אמר רפידות בולם מה שלא מסתדר לי כל כך.מה עוד יכולה להיות הבעיה?

ושאלה נוספת,לא קשורה כלכך לנושא,התנעה קשה בבוקר יכולה לנבוע מפלאגים במצב "בטטה"? או שזה לא קשור?ומה הסיבות העיקיות להתנעה קשה(קשה מאוד!) בבוקר?

תודה לעונים.

sani

פורסם
מזמן גלישה במהירות של 10 קמ"ש בערך,אולי קצת פחות אפילו,כאשר הקלאץ' לא לחוץ,האם טבעי שהרכב יקרטע?

ולבעיה:בזמן הגלישה הנ"ל(בד"כ לפני עצירה,לפני הלחיצה על המצמד) אני שומע מעין נקישות כאלה,חזקות יחסית,כאילו משה מטלטל לי מתחת למכסה המנוע,מה זה יכול להיות?

ד"א זה אותן נקישות שאני שומע ברגע שחרור הקלאץ' לאחר העבר הילוך.(כמה מכונאים בדקו את האוטו,חלקם אמרו תושבות,אבל הן הוחלפו לפני חודש בערך,אחד אמר רפידות בולם מה שלא מסתדר לי כל כך.מה עוד יכולה להיות הבעיה?

ושאלה נוספת,לא קשורה כלכך לנושא,התנעה קשה בבוקר יכולה לנבוע מפלאגים במצב "בטטה"? או שזה לא קשור?ומה הסיבות העיקיות להתנעה קשה(קשה מאוד!) בבוקר?

תודה לעונים.

איזה רכב הבטטה איזה שנת יצור ,איזה גודל מנוע . האם קרבורטור או הזרקה????

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה לעונים.

הנקישות שאתה מדבר עליהן יכולות לנבוע מדיסקת הלחץ של הקלאטצ'.

עם הזמן היא מתחילה להרעיש, והדבר נשמע רק כאשר דוושת הקלאצ' אינה לחוצה.

קל להבחין בכך כאשר לא משולב הילוך, מהסיבה הפשוטה שהגיר והמנוע לא מרעישים באותו הרגע, ולכן הרעש מדיסקת הלחץ בולט יותר.

לא מדובר בתקלה, ואין לך ממה לחשוש.

תוכל לבדוק אם מדובר בכך בצורה הבאה: עמוד בחנייה, רצוי במקום שקט, עם מנוע פועל בסרק ודלת/ חלון פתוחים.

לחץ על הקלאצ' ושחרר אותו לסרוגין. אם הרעש פוסק כאשר הקלאצ' לחוץ, וחוזר כאשר אתה משחרר אותו - מדובר בדיסקת הלחץ.

נסה וחזור אלינו עם דיווח.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
הנקישות שאתה מדבר עליהן יכולות לנבוע מדיסקת הלחץ של הקלאטצ'.

עם הזמן היא מתחילה להרעיש, והדבר נשמע רק כאשר דוושת הקלאצ' אינה לחוצה.

קל להבחין בכך כאשר לא משולב הילוך, מהסיבה הפשוטה שהגיר והמנוע לא מרעישים באותו הרגע, ולכן הרעש מדיסקת הלחץ בולט יותר.

לא מדובר בתקלה, ואין לך ממה לחשוש.

תוכל לבדוק אם מדובר בכך בצורה הבאה: עמוד בחנייה, רצוי במקום שקט, עם מנוע פועל בסרק ודלת/ חלון פתוחים.

לחץ על הקלאצ' ושחרר אותו לסרוגין. אם הרעש פוסק כאשר הקלאצ' לחוץ, וחוזר כאשר אתה משחרר אותו - מדובר בדיסקת הלחץ.

נסה וחזור אלינו עם דיווח.

אפי.

בדקתי....והנקישות לא מופיעות בכלל בזמן ניוטרל,רק שאני בהילוך,בצעתי את הפעולות הבאות כאשר הילוך ראשון משולב ואנדברקס מורם זרקתי קלאץ' עד נקודה שבה האוטו לא יכבה והנקישות אכן הופיעו.מה עוד יכול להיות?

sani

פורסם

גלגל תנופה פגום יכול לעשות לך את התופעות האלה ובקשר להנעה קשה

יכול להיות שיש לך בעיה כל שהיא אם המנוע וכתוצאה מכך גם קשה לך להניעה

וגם הרכב מגמגם בסרק (לפני כשנתיים חבר שלי היה בבעיה דומה לשלך ואחרי

שפרקו לו את האמאמה של האותו גילו שמרים שסתום אחד היה פגום ובטורים

נמוכים היה בקושי מתפקד דבר הגרם לנקישות קלות מהמנוע ומן ויברציות ברכב

בסרק)

תתחיל את הבדיקה לבעיה במוסך שלך עם קומפרסיה למנוע אם הכל תקין

תמשיך לדברים הבאים סטארטר ,קלאץ וגיר

בהצלחה

פורסם

הרכב לא מגמגם,בסרק הוא בסדר גמור.איך זה יכול להתקשר לגלגל התנופה?!

בעקרון הנקישות האלה מופיעות בזמן שחרור הקלאץ' בהילוכים 1 2 3.(אולי גם 4 ו5 ואני לא שומע)

ובזמן נסיעה איטית מאוד כאשר הקלאץ' משוחרר.

ובעיית ההתנעה יכולה לנבוע בפלאגים?חשבתי אולי לעשות ניקוי מזרקים,יכול לעזור?או שיכול להיות שהמצבר חלש?יש לציין שההתנעה נעשית עם "פול גז" בבוקר(מה שלא היה ל עד לא מזמן),אבל כשהאוטו חם אין בעיה להתניעה.זה מתקשר בדרך מסויימת לעודף שמן?או לערבוב 2 סוגי שמנים?

sani

פורסם

אם כך הדבר הנקישות נובעות עקב מייסב לחץ גמור או בעיה אחרת בגיר בלבד

לגביי הנעה קשה מצבר חלש או שיש לך צרכן חשמלי ברכב שצורך חשמל בזמן שהרכב

כבוי .

נתק את המצבר לילה אחד מהקטבים שלו ובבוקר תניע אם מניע טוב התשובה

למעלה ^

אני לא מבין מה הקשר לשמן מנוע אם יש לך יותר מהמקסימום ב30% לא טוב

אבל לא קשור לבעיה שלך ודרך אגב אל תערבב שני סוגי שמן (סוגים לא יצרנים אני

מתכוון) אתה צריך למלות ברכב שמן חצי סינטתי ואם יש לך יותר מדי שמן

תעלה את הרכב על ג'ק פתח את הבורג בקרטר מעט ורוקן לאט עד הכמות הרצויה

פורסם
אם כך הדבר הנקישות נובעות עקב מייסב לחץ גמור או בעיה אחרת בגיר בלבד

^

בגיר או בקלאץ'?וכמה עולה להחליף את מייסב הלחץ?והאם זה קריטי?\דחוף להחליף אותו?

sani

פורסם

אם זה מיסב לחץ זה קריטי לשיכולך יכול מאד להיות שתיתקע באמצע נסיעה

לא תוכל להחליף הילוך הקלאץ לא יתפקד ולא מחליפים רק מייסב אם כבר פרקתה

גיר ושילמתה על הפרוק וההרכבה (כ800 ש"ח) עדיף שתחליף קלאץ כל הסיפור

צריך לעלות כ-1500-1800 ש"ח לא יותר ברגע שתוריד גיר אתה כבר תראה

אם זה מייסב או בעיה בגיר

פורסם

רציתי להוסיף שהמחיר להחלפת המצמד שקיבלתה מעוזיאל נכון + -

לגבי מחיר מוסכי הרשת. במוסך שאינו מורשה היבואן תוכל לקבל

את אותה העבודה +החלפים ב-1000 ש"ח+מ.ע.מ.

:-)

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

• תוכן חדש...