התלבטתי רבות האם בכלל להיכנס לדיון הזה או לתת לו להתנהל שלא בנוכחותי, בסוף החלטתי שכן מכיוון וזו הפעם הראשונה השנה שפותחים שירשור שכל מטרתו היא לדבר עליי (דבר שלא קרה מאז האח הגדול למען האמת).
אז כמובן שלא היה לי נעים כלל ואפילו קצת מעליב לקרוא חלק מהתגובות כאן, אבל ביקורת היא ביקורת וזה דבר לגיטימי ואין לי שום טענה בנושא. רק רציתי להבהיר מספר דברים:
1. הציטוט על הקורסה ש"עברה מטהמורפוזה" צוטט והודבק בחציו ולא בשלמותו. אם כותב הנושא היה מגיע בגישה קצת פחות שלילית והיה טורח לקרוא את המשפט בשלמותו במקום לחפש משהו להגחיך, אולי שלא היה בוחר לשים ללעג דווקא את המשפט הזה (למרות שכשרוצים מספיק ובאים במטרה הזו, אפשר להגחיך כל דבר).
2. בבלוג שלי כתוב באופן ברור, ומדובר בקופי פייסט: "אינני כתב רכב, ומושגים כמו קג"מ או סל"ד הם סינית בשבילי. הדבר היחיד שאני מבין, זה את אותו חיוך ענק שצץ בכל פעם שאני לוחץ על הדוושה". דהיינו, מטרת הבלוג הזה היא אינה להיות כתב רכב ולדבר על שלדה, מומנט וקג"מ מכיוון ויש רבים וטובים כמוכם שעושים זאת טוב ממני. אני גם לא מתיימר להיות "מר מבין" כמוכם ומאמין בזה שהצלחה מתחילה קודם כל ביכולת לומר "אני לא יודע". אני כותב על רכבים מהמקום החווייתי, מקום מעט סיפורי אפילו. זו הסיבה שאני בלוגר, לא כתב. זו גם הסיבה שהמון אנשים מתחברים לכתיבה שלי, היא מעבירה חוויות, לא מספרים. חלק יאהבו את זה, חלק לא.
3. העובדה שקיבלתי בלוג במקום נפלא כמו "אוטו" לא קשורה בשום צורה לעובדה שהייתי בתוכנית טלויזיה. זהו בעיקר תוצר של המון עבודה קשה, המון השקעה ושם שצברתי במשך שנים כבלוגר בנושאים שונים, וכן, גם פרי של החיבור היפה ביני לבין מערכת "אוטו" במסגרת היותי ממנהלי עמוד הפייסבוק שלהם. ראיתי שהיו פה תלונות על ילדותיות - אשמח לשמוע הצעות ייעול, עם דבר אחד אי אפשר להתווכח: מדובר כיום בעמוד הפייסבוק החזק והפעיל ביותר בישראל למגזין רכב ורבים נושאים אליו עיניים. דרך אגב, את הבלוג אני כותב בהתנדבות מלאה מתוך אהבה ותשוקה לכתיבה וכמובן לרכבים.
4. עם כל זאת לא יכולתי שלא להיות מוחמא מהעיסוק הזה בי ובבלוג שלי כולל נבירה בנבכי ההיסטוריה שלי. אז כן, אני נוהג על מיאטה. לא, לא אוטומטית אלא גג קשיח 2008 ידנית, וכן - אני מוכר אותה אם מישהו מעוניין. האופל היא אגב, אחת האופציות למחליפה.
המשך יום נפלא, סעו בהנאה והתעסקו בחיובי שבחיים.