שלום לכולם,
זו הודעתי הראשונה בפורום למרות שאני קורא כאן כבר הרבהההה זמן
ראשית רציתי להודות לכולם על שפע המידע שאתם מספקים, שעזר לי להחליט מה יהיה הרכב הבא שלי ואולי לא פחות חשוב - מה *לא* יהיה הרכב הבא. למישהו שלא ממש מבין ברכבים (כמוני) האתר הזה, חבריו וההודעות שלכם הם בבחינת עזרה שלא תסולא בפז. אז כאמור, תודה .
ניגש לעניין
החלטתי כאמור לרכוש רכב "חדש" (נו, יד שנייה, חדש בשבילי) ומכל האופציות בתקציב ה-35K שעומד לרשותי הבחירה נפלה על פיג'ו 206 XS, גיר ידני עם 110 כ"ס: שמשלב בצורה הטובה ביותר לטעמי את כל הפונקציות שהייתי מעוניין שיהיו ברכב בתקציב הנתון. בבחירה וההחלטה ללכת דווקא על הדגם הספיציפי הזה, אתם הם אלה שהיוותם את המשקל המכריע. סתם שתדעו.
לאורך הדרך שקלתי גם את דגמי רובר 25R, סיאט איביזה ואפילו הרשיתי לעצמי לפנטז קצת על רכישת אלפא 147, והסיבה היחידה שנטשתי את האופציה האחרונה היא שעושה רושם שבאמת כדאי להיות מישהו שקצת יותר מבין ממני ברכבים ומוכן להשקיע מעצמו ומכיסו סכום לא מבוטל לאורך האחזקה על מנת לתחזק את הרכב בצורה טובה, ואין לי סכומים גדולים פנויים לטיפולים שוטפים. חבל, אני מאד נמשך (לא בקטע מיני) אל ה-147, וזה עוד לפני שנסעתי עליה בכלל. רק בשביל לסבר את האוזן, הייתי מעדיף אלפא 147 על הפיג'ו.
לענייננו: התחלתי לבדוק רכבים ביד2 ויצאתי לערוך נסיעת מבחן על אקזמפלר שהציג נתונים מבטיחים. הבדיקות הראשוניות (לפני מוסך ומכון) עברו יפה מאד, על פניו עושה רושם שיש אופציה שמדובר ברכב ראוי. השאלה שלי נובעת מכך שכשלקחתי את הרכב לנסיעת מבחן, הוא הרגיש לי מוזר.
לצורך הבהרה: זו היתה הפעם הראשונה שנהגתי על רכב מהדגם הזה. ההרגשה היתה של רכב "קשה", שמורגשות בו כל מהמורה שקע או בליטה בכביש. זה פשוט הרגיש שונה מכל רכב אחר שעד אז נהגתי עליו. הבעלים טוען שהוא מודע לעניין, וש"ככה זה ברכבי ספורט" (ולא נכנס פה לדיון אם מדובר ברכב ספורט או לא. אני אישית מחזיק בדעה שלא, אבל זה לא ממש משנה)
בקיצור השאלה שלי כרגע מנהגים מנוסים יותר על הדגם היא האם חוויית הנהיגה באמת יותר "קשה" על פיג'ו 206 XS? אולי מדובר על פיג'ו בכלל? אין לי מושג.
אשמח מאד לקרוא את תגובותיכם
תודה רבה