Jump to content

Dirgs

  • הודעות

    12
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי Dirgs

  1. Dirgs

    רכב קטן עד 40K

    תודה על התשובה. לגבי הסיריון - נראה רכב יותר מיושן ופחות איכותי מהספארק ומהיאריס, אבל גם כן אופציה. אולי אם אני אמצא אחד ממש שמור היטב במחיר סביר. בכל מקרה, אני עדיין בהתלבטות בין שני האופציות. מצאתי יאריס 2004 וספארק 2011 בערך באותו מחיר שנכנס לי בתקציב. היאריס יותר איכותית ואמינה, כך קראתי, אבל באופן טבעי עם הרבה יותר ק"מ ויותר מיושנת. אשמח לחוות דעת נוספות. תודה מראש!
  2. שלום לכולם, אני מחפש רכב שיישמש אותי לנסיעה הלוך חזור לאוניברסיטה ומידי פעם לעבודה (לרוב נוסע על אופניים). הנסיעות שהוא יעשה בעיקר הן בינעירוניות וקצת עירוניות, בערך 200-250 ק"מ בשבוע. הכי חשוב מבחינתי זה דבר ראשון אמינות. (יש לי גולף 2001 שהוציא לי את הנשמה עם הביקורים במוסך) אחר כך צריכת דלק. לא מצפה שיהיה 1 ל-20, אבל לפחות 1 ל-14-15 משולב. המראה והביצועים פחות קריטיים לי, רק שיהיה אפשר לשייט איתו ב-110 קמ"ש בלי לסבול יותר מידי. אני חובב ידני ככה שמבחינתי זאת העדיפות, אבל לא קריטי, גם אוטומט בא בחשבון. חשבתי על כמה רכבים, מתוכם השניים הבאים נראו לי הכי מתאימים. אשמח לשמוע את דעתכם (וכמו כן הצעות נוספות): טויוטה יאריס 2003-2004. קראתי רק תשבוחות עליו, כמה שהוא אמין וחסכוני. והוא נראה גם סבבה. אבל מה שמדאיג אותי שאני יכול להרשות רק שנתונים ישנים, וכמו כן שיש תיבה חצי-אוטומטית כזאת. הבנתי שזה ידית הילוכים רגילה רק בלי קלאץ. נשמע לי מוזר. מישהו מכיר את זה? ההעברת הילוכים סבירה? כמו כן, התיבה הזאת נחשבת אמינה? שברולט ספארק 2011. בקושי נדחס לתקציב שלי, אבל הבנתי שהוא רכב עם תמורה טובה למחיר. שנתון מאוד מתקדם. תצרוכת דלק נראית לא רע בכלל. רוב המגרעות שקראתי היו לגבי המנוע שהוא חלש או שהרכב מכוער. למישהו היה את האוטו? תודה רבה מראש לעוזרים!
  3. תטיל מטבע ותקנה אחת מהן. שתיהן טובות, לא תתאכזב מאף אחת מהן. הסוזוקי אולי קצת יותר חזקה, אבל הפנדה יותר נוחה. בנושא של אמינות, תמיד יפני זה יותר טוב, אבל ממה שהבנתי הפנדה לא מאכזבת בנושא של אמינות. שמחתי לעזור - רק תבחר כבר, ואל תחפור יותר מידיי, בסוף לא תקנה בכלל - מניסיון. שטוטידיילה.
  4. שלום, יש לי ברכב מערכת BLUETOOTH שמתחברת לי לגלקסי אס 2 בקלות ובנעימות. המערכת מוגדרת כמשדרת גם טלפון וגם מדיה. משום מה, כשאני שם את ה-GPS שלי, Waze במקרה הזה, לא שומעים את ה-GPS כאשר הטלפון מחובר ל-BLUETOOTH. אציין שזה עם כל GPS, ובכלל כל מדיה כלשהי שהיא לא טלפון. מה צריך לעשות כדי שאוכל לשמוע דרך ה-BLUETOOTH גם מדיה? (מסומן לי שידור טלפון+מדיה). אודה לעזרתכם,
  5. עוד מישהו מעוניין להציע? אגב, בחנתי את הגרנדה פונטו. לצערי הרוב מליסינג / השכרה, קשה למצוא מפרטי. בנוסף, המחיר נמוך באופן מחשיד - 30-35K לשנת 2008. האם האוטו נחשב אמין? תודה מראש לכל העוזרים!
  6. צביקה, אחדד את כוונתי - התכוונתי לצריכת דלק בבין עירוני ללא פקקים. אני בטוח שיש מספיק כאלה. אתה המאסטרו - אתה בוודאי מכיר כאלו. גיל, פיג'ו 206 - תקרא לי בעל דעות קדומות, אבל האם עקב העובדה שהרכב צרפתי הוא לא יכנס למוסך לעיתים קרובות? או שאולי 206 דווקא שובר את הסטיגמה? פיאט גרנדה - שוקל את האפשרות הזו, תודה על ההצעה. אשמח לעוד הצעות, תודה!
  7. שלום, אבקש את עזרתכם במציאת הרכב המשתלם ביותר בסכום של עד 30K (מקסימום 35K אם הבדל משמעותי). האוטו ישמש לנסיעות בעיקר מנתניה להרצליה ותל-אביב (בערך 60-70 קילומטר ביום). הסולם עדיפויות: 1) שיהיה אמין, קריטי ביותר שיהיה אמין. 2) חסכוני בדלק - שיעשה לפחות 1-13/14, לא פחות. 3) נוחות ונסיעה. 4) גודל - נפח מנוע שיהיה 1300-1600, שהרכב יהיה קטן - בינוני. תיבת הילוכים לא משנה, ידני יתקבל בברכה עקב החיסכון המשמעותי בדלק (ושמעתי שגם אמינות גבוהה יותר). נ.ב: אם תוכלו לחוות דעת על הרכבים הבאים: פונטו 2006, איביזה 2002, פיאסטה 2002, רנו מגאן 2003 תודה!
  8. שלום, אני רוצה חוות דעת בבקשה על רובר ידני 214 שנת 99. ממה שהבנתי, הרכב לא אמין בעליל, ונוטה לבעיות רבות. עם זאת, מצאתי אחד שנת 99, עם 25 אלף ק"מ בלבד (הוחלף מנוע לא מזמן) כמו כן נכתב שיש לו קלאץ חדש, צמיגים חדשים וגיר חדש מיבוא. יד רביעית. בהתחשב בפרמטרים האלה (והמחיר המאוד אטרקטיבי - 8000) האם זוהי 'מציאה' או פח? האוטו נראה במצב מעולה, לא נראה שעברה עליו תאונה, אפילו שריטה לא נראית לעין. דעתכם המלומדת תתקבל בברכה, לי אישית נראה כמו מציאה, אבל השירשורים שקראתי פה גרמו לי להטיל ספק. תודה מראש.
  9. אחרי התגובות הבונות שנתתם לי אני חושב שהתבייטתי על הפונטו ספייס והאטוס, מכיוון שהסיאט והפיז'ו קצת יותר יקרות לתחזוקה ופחות חסכוניות. האטוס, לפי מה שהבנתי מכם, היא לא נוחה, ולא בטיחותית. אם כי היא חסכונית מאוד, הבעיה היא שכשאני מסתכל עליה במבט שני... המראה פשוט נראה מוזר מאוד, ועד כמה שהיא אמינה יותר מהפונטו, אני לא הולך לנסוע כזה הרבה, והטיפולים של הפונטו זולים מאוד בכל מקרה, ככה שאני חושב שאני סגור על הפונטו. שאלות אחרונות, כדי שאני אברור היטב את המודעות השונות - 1. איזה קילומטרז' נחשב סביר לשנתון 02-03? האם מתחת ל-150\140 זה נחשב סביר? 2. האם לשלול מראש מכונית שהייתה בהשכרה\ליסינג? 3. יש דברים חשובים שצריך לשים לב אליהם כשאני הולך לראות פונטו משומשת? 4. האם פונטו שמורה היטב, עם ספר טיפולים, קילומטרז' נמוך, יד נמוכה ופרטית, כדאי לקנות מעל מחיר המחירון (כשהרוב המכריע, אולי מעל 90% אפילו, נמכרים מעט או אפילו הרבה מתחת למחירון) תודה רבה רבה וחג שמח! דוד.
  10. אתם מאששים את מה שאמרו לי על הסיאט, חשוב לי העלות והתחזוקה אז אני מניח שהיא תקבל העדפה נמוכה יותר. לגבי הפונטו - אמרת החלשה ביותר, הכוונה שהיא ממש סוחבת? מנוע 1300 זה סביר בשבילה? עד כמה משמעותית היא חלשה ביחס לפיז'ו, האטוס והאיביזה? כי בינתיים היא נראית לי האופציה הכי משתלמת. לגבי האטוס, הבנתי שהיא לא כל כך בטיחותית (שיערתי לעצמי, איכשהו) אבל בהשוואה לפונטו ולפיז'ו היא ממש מתחתם? ומה לגבי המנוע שלה (1000 סמ"ק) האם זה הופך אותה ל-'עגלה'? היא פחות נוחה מהפונטו? סליחה על כל השאלות, אני הולך השבוע פשוט לראות אטוס פונטו ופיז'ו, ואני רוצה להיות סגור על עצמי... תודה ענקית לעוזרים! דוד.
  11. הקפצה + רציתי להוסיף את הרכב יונדאי אטוס, מנוע 1000. יש מישהו שהתנסה עם הרכב ויכול לתת עליו ביקורת בהתאם לדרישות שלי? תודה לעוזרים דוד.
  12. שלום, אני הולך בקרוב לקנות רכב ראשון, ואני כבר קרוב לחודש מתלבט בין הסוגים השונים שהציעו לי ושקראתי עליהם. המחיר שאני מחפש הוא בין 20 ל-25, אם כי אני מעדיף להיצמד ל-20 כדי להשאיר בצד כסף שככל הנראה אצטרך להשקיע ברכב. אחרי הרבה חיפושים צימצמתי את החיפוש לשלושה דגמים - פיאט פונטו ספייס שנתונים 02-03 סיאט איביזה שנתונים 01-02 פיז'ו 206 שנתונים 01-02 כולן גיר ידני, בשביל חסכון ואמינות גבוהה יותר. את שלושת הדגמים מצאתי עם קילומטרז' בסביבות ה-120-140, שיחסית לשנתון הבנתי שזה סביר בהחלט, כמובן ידיים פרטיות ובגלל שיש להן שוק לא רע אני לא מתפשר. חשוב לי שתעריכו את הרכבים הנ"ל לפי דעתכם המלומדת, ותגידו לי איזה מהם הכי מתאים לקריטריונים .(לפי רמת חשיבות.): - חסכוני. - אחזקה חודשית\שנתית נמוכה (שכלול של עלות חלקים, ביטוח וכו') - אמין - בטיחותי - ביצועים לפי מה שהבנתי מהרבה רפרופים באינטרנט ותשאול של אנשים שונים, הפיאט נותנת את התמורה הכי טובה לכסף, אם כי רמת האמינות שלה מוטלת בספק. הסיאט, כך הבנתי, בעלת ביצועים טובים אבל יחסית יותר יקרה לתחזוקה. הפיז'ו משום מה כולם מגדפים אותה שהיא צרפתית ושהיא לא אמינה בכלל, אבל היא פשוט יפה והבנתי שגם לא כל כך יקרה לאחזקה. עוד כמה דברים שחשוב לי לציין - אני לא נוסע הרבה, אני מעריך שאני אצטרך את האוטו לנסיעות של כ-200-קילומטר בשבוע גג, רובן עירוניות ומעט בין-עירוניות. נ.ב: אני עדיין נהג חדש, תחילת שנה הבאה אני כבר אהיה נהג צעיר. אם יש לכם הצעות אחרות אני אשמח לשמוע, כמובן, אך הכי חשוב לי לקבל חוות דעת על המכוניות הנ"ל תודה מראש ושבוע טוב! דוד
×
×
  • תוכן חדש...