שלום וברכה, אספר לכם קצת רקע לפני תיאור הבעיה,
בבעלותי רכב מסוג לנדרובר LR3 שנת 2005 אוטומט, אתמול היה לי תקר בגלגל הקדמי ונאלצתי להחליף גלגל.
(לשם כך צריך לכוון את ה-suspension למצב נמוך יותר ולמצב נורמאלי - לא לתוכניות מיוחדות. כלומר לא לשטח,סלעים,שלג,עשב, מדבר וכו')
ביום למחרת נסעתי לפנצריה להחליף גלגל, סידרו לי את זה הכל טוב ויפה. כשהגעתי הביתה החניתי העברתי לparking ונעלתי את האוטו. כעבור שעתיים הייתי צריך לנסוע, נכנסתי לאוטו, התנעתי, לחצתי על הברקס, אני בא להעביר לD והופ, לא עובר. הידית תקועה.
מה שלא ניסיתי לא עבד. בצג הרכב היתה כתובה ההודעה הבאה, Transmission fault limited gears available
הרצתי חיפוש בגוגל ונתקלתי בכמה פורומים שאמרו שאולי זאת הסוללה, אך שללתי את זה. אולי מנורות שרופות בפנסי האחוריים, שגם את זה שללתי. בנוסף בדקתי אם יש נזילה בגיר אך היא נשללה, למראית עין אין נזילה.
חיברתי מחשב למחשב הרכב, והופיע הקוד הנ"ל P0964. בחיפוש בגוגול נמצא שזה
Pressure control Soleniod B control circuit / open אך זה נלקח מתוך רשימת קודים שנמצאה בKIA ובINFINITY.
אני לא בטוח אם זה נכון.
פתחתי סוויטצ' בלי להניע את המנוע לחצתי ברקס והופ הידית הילוכים עובדת. שמתי בN הנעתי שילבתי לR ו D ונוסע. בD עוברים ההילוכים חלק, אך הטיפטרוניק לא עובד. וכשמשלבים לR או לD יש כניסה מאוד מאוד לא חלקה שמלווה ברעש נקישה ורעד קל. בנוסף,האוטו התחיל לרעוד מעט בסרק. אך הגיר מגיב ללא שום בעיות.
בנוסף, אם אני משלב לP לאחר שהייתי בD או בR, אז זהו זה הידית הילוכים תקועה שוב. ניתן להזיזה מP רק במצב של מנוע מכובה וסוויטצ' פתוח.
בנוסף לכל, המערכת של התוכניות לשטח, מדבר,שלג,עשב וכו' אינה מגיבה. מערכת הבקרת גובה כן מגיבה מעלה ומורידה את האוטו.
עכשיו, לפני שאני פונה למוסך ומוציא המון המון כסף רציתי לדעת אם מישהו יכול לשפוך אור על הבעיה. האם זה קשור להחלפת הצמיג? באמת שכבר אין לי מושג.
עברתי ואני עוד ממשיך לעבור על ספר הרכב בתקווה למציאת פתרון.
תודה רבה על זמנכם