Jump to content

ArgamanZa

  • הודעות

    32
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי ArgamanZa

  1. בסביבות ה100KM לא יותר.
  2. שלום, אחרי שרכשתי רכב - פולו 2001, 1.4, בנזין, הלכתי לחנות מוצרי רכב וביקשתי מהמוכר (שד"א אבא שלי הכווין אותי לדבר איתו אז הייתי בטוח שיש על מי לסמוך) להביא לי את השמן הכי טוב לרכב, המוכר הביא לי שמן ZIC 10w40, ארבע ליטר. סמכתי עליו כנראה יותר מדי וקניתי, ומיד אחר כך הוספתי את השמן למנוע. רק עכשיו, כשבוע אחרי אבא שלי בא (אחרי שאתמול העלתי את הגלון למחסן בבית כדי שלא ינזול בתוך הבגאז') ואמר לי שהשמן לא מתאים בכלל, ועל התווית רשום "Diesel Engine Oil" (שוב, בטיפשותי לא טרחתי לבדוק בכלל) אז השאלה היא מה הנזק, ומה לעשות כעת? תודה!
  3. קודם כל מצטער על שגיאת הכתיב בכותרת הנושא רק עכשיו שמתי לב דבר שני כנראה שבאמת בתור צעד ראשון אני אתמקד במגבר + קומפוננט ולא בסאב וכך אחסוך כמה שקלים, עוד שאלה, ההבדל בין AUX לUSB הוא גדול? (ואם כן זה רק באיכות? ומה לגבי בלוטות'?) ושמעתי שמערכות עם USB עובדות טוב רק עם iPhone (לי יש גלקסי 2) אני חופר בעניין הזה כי אני חושב ש90% מהזמן אני אשמע מוזיקה דרך הפלאפון שמאחסן בעצם כל שיר שאני חושב עליו + יוטיוב ..
  4. שלום, אני רוכש כעת סיאט איביזה שנת 2000, והבעיה היחידה עם הרכב הוא מערכת הסאונד, לא הייתי אומר שאני אודיופיל אבל עדיין אני אחד שאוהב סאונד נקי, חזק ואיכותי. אני מעוניין במערכת סאונד כוללת (מגבר, רמקולים וסאב) אז נגיד שאני מתחיל מאפס, מה אני צריך לקנות בדיוק ומה טווח המחירים (אני מדבר על משהו של מקסימום 2500-3000 ש"ח) הכי חשוב זה שתהיה יציאת AUX (למרות שהבנתי שזה דבר די סטנדרטי במערכות מודרניות) וכמו כן הייתי מעדיף סאבוופר וכל מה שכלול אבל לא דבר שייקח לי את כל הבגאז', תודה מראש!
  5. אחרי הרבה חיפושים הגעתי למסקנה שאיביזה 1400 שנת 2003 זה רכב ששואף להיות מושלם מבחינת מה שאני מחפש, המחירים נעים בדיוק סביב ה23-25k והוא מתאים לכל הדרישות, כמו גם המלצות על הרכב ונתוני צריכת דלק מצויינים... מה אתם אומרים על הרכב?
  6. * הקפצה קטנה לפני שהפוסט ייעלם * אני מעוניין לרכוש את הרכב עד יום חמישי הבא ואני חייב את חוות הדעת שלכם
  7. בקשר לביצועים אני לא מתכוון עכשיו לרכב שישרוף את הכביש ויגיע למהירויות וביצועים של רכב מירוצים, אלא רכב שלא יעשה בעיות בין אם זה נהיגה עירונית (כ97% מהנסיעות שלי) או נסיעה למרחק (אני מב"ש אז כל יציאה מהעיר היא בעצם נסיעה למרחק) בוא נגיד שהחיסכון שאני מצפה לו הוא ביחס ישיר ליופי לאיכות ולנוחות הרכב, כלומר כמה שהרכב יהיה יותר יפה נוח ובעל ביצועים טובים אני מוכן להתפשר בחיסכון הדלק ולהיפך, ובכל מקרה 1-12 הוא חיסכון די טוב בשבילי אחרי שנה של נסיעה ברכב בולע דלק של 1-8 אז כל דבר הוא שיפור יחסי.
  8. שלום, לפני כשנה השתחררתי מצה"ל והגיע הזמן שארכוש רכב ראשון שיהיה בבעלותי הפרטית, (חיפשתי בפורום והנושאים היחידים שהיו דומים למה שאני מחפש היו ממש ישנים) מה שאני מחפש זה רכב צעיר, ספורטיבי, חסכוני בדלק (יחסית, כמובן שאני לא רוצה שהחסכון בדלק יבוא על חשבון נוחות ויופי) אם אני צריך לתת מודל אז האיביזה החדשה זה רכב החלומות שלי, אבל כמו שכתבתי בכותרת אני מחפש משהו שינוע בין 20-25 אלף ש"ח. עוד משהו הוא העניין שאני מחפש רכב שאני אוכל להשקיע בו ולטפח אותו ולא רכב שיקח אותי מנקודה א' לב' ותוך חצי שנה אחפש רכב אחר. והנושא האחרון הוא שראיתי כמה רכבים אבל הבנתי שיש כמה שמאוד בעייתי בהם להחליף את מערכת הרדיו\CD וזה משהו שאני כן מעוניין לקחת בתור פרוייקט ראשון לרכב, החלפת מערכת במידת הצורך וקניית מגבר ומערכת רמקולים. תודה מראש לכל העוזרים!
  9. (*תופס טרמפ על הטופיק*) קניתי נורות H4 תכלכלות לרכב שלי (לאנטיס 323 שנת 98 ) כלומר, אם תעמדו מול הרכב לא ממש תשימו לב שהן כחולות אלא אם תדעו את זה מראש, והאור שהן עושות יראה תכלכל רק כשאין יותר מדי אור מחוץ לרכב (כשאני נגיד עומד מול קיר כשיש חושך בחוץ רואים גוון תכלכל) אני מניח שאין בעיה חוקית עם הנורות, אני טועה?
  10. התאריך הזה היה אי שם כשהרכב חנה שבוז בחנייה של זקנה כלשהי מרחובות (לפני שרכשתי אותו)
  11. עידכון: הייתי במוסך החליפו לי את כל הבלמים (נגמר ה"בשר" של הבלמים, בלמתי כבר על ברזל..) ועכשיו ברוך השם הכל עובד מצויין.
  12. קודם כל פרטי הרכב שלי, מאזדה לאנטיס 323 BA שנת 98 אוטומט', עברה כ71K קילומטר, אוקיי אז כתבתי כבר על הבעיה אבל אני חוזר עכשיו אחרי החמרה וחוות דעת של מישהו, הבעיה התחילה אחרי החלפת דיסקיות בלמים בטיפול הכנה לטסט, אני לא יודע כמה זה קשור אבל אני יכול להגיד ששניה לפני הטיפול לא הייתה בעיה, ובערך 3 ימים אחרי היא התחילה, הבעיה מתחלקת ל2 חלקים שאני גם לא יודע כמה הם קשורים: 1) חריקה מכיוון הבלמים בעת האטה / עצירה כאשר הבלמים חמים (נסיעה לא ארוכה אך ממושכת לפרקים לאורך היום או אחרי עצירה חזקה) 2) מין קולות מחזוריים בעת בלימה, קשה להסביר דרך המסך אבל דמיינו את הקול וההרגשה בעת עצירה בה מופעלת מערכת הABS, אבל בעוצמה נמוכה (בערך 20 אחוז מבלימה עם ABS) וכן, גם הרעש וגם ההרגשה הזאת של הדוושה אבל ההרגשה ממש בקנה מידה נמוך יותר. בקשר לסעיף הראשון, חזרתי אל המוסך כשהתחילה הבעיה, המוסכניק אמר זה בגלל שזה חדש, זה יעבור (לא עבר, אפילו החמיר), אם לא יעבור נחליף לך לדיסקיות מקוריות בתוספת תשלום. בקשר לסעיף השני (וגם הראשון), היום פגשתי מישהו שאבא שלו מנהל מוסך והבנאדם עצמו מבין קצת, הוא אמר תן לי סיבוב, קיבל, אמר שיש בעיה בדיסקית, שהם שכחו לפרק ברזל כלשהו או משהו כזה (המקור לבעיה בסעיף הראשון), וגם שיש לי בעיה בציריות (המקור לבעיה בסעיף 2) ואמר לי לבוא למוסך של אבא שלו שם יתקנו לי הכל אפילו בחינם כמובן שאי אפשר לקרוא לזה חוות דעת מקצועית לכן אני שואל אותכם, לפני שאני הולך למוסך המדובר שם בטח יתמקדו בבעיית הציריות שלא בטוח שקיימת, מה לדעתכם מקור הבעיה? האם זה קשור רק לבלמים, או שבאמת יכולה להיות בעיה בציריות? תודה מראש, צחי.
  13. אוקיי אז כתבתי כבר על הבעיה אבל אני חוזר עכשיו אחרי החמרה וחוות דעת של מישהו, הבעיה התחילה אחרי החלפת דיסקיות בלמים בטיפול הכנה לטסט, אני לא יודע כמה זה קשור אבל אני יכול להגיד ששניה לפני הטיפול לא הייתה בעיה, ובערך 3 ימים אחרי היא התחילה, הבעיה מתחלקת ל2 חלקים שאני גם לא יודע כמה הם קשורים: 1) חריקה מכיוון הבלמים בעת האטה / עצירה כאשר הבלמים חמים (נסיעה לא ארוכה אך ממושכת לפרקים לאורך היום או אחרי עצירה חזקה) 2) מין קולות מחזוריים בעת בלימה, קשה להסביר דרך המסך אבל דמיינו את הקול וההרגשה בעת עצירה בה מופעלת מערכת הABS, אבל בעוצמה נמוכה (בערך 20 אחוז מבלימה עם ABS) וכן, גם הרעש וגם ההרגשה הזאת של הדוושה אבל ההרגשה ממש בקנה מידה נמוך יותר. בקשר לסעיף הראשון, חזרתי אל המוסך כשהתחילה הבעיה, המוסכניק אמר זה בגלל שזה חדש, זה יעבור (לא עבר, אפילו החמיר), אם לא יעבור נחליף לך לדיסקיות מקוריות בתוספת תשלום. בקשר לסעיף השני (וגם הראשון), היום פגשתי מישהו שאבא שלו מנהל מוסך והבנאדם עצמו מבין קצת, הוא אמר תן לי סיבוב, קיבל, אמר שיש בעיה בדיסקית, שהם שכחו לפרק ברזל כלשהו או משהו כזה (המקור לבעיה בסעיף הראשון), וגם שיש לי בעיה בציריות (המקור לבעיה בסעיף 2) ואמר לי לבוא למוסך של אבא שלו שם יתקנו לי הכל אפילו בחינם כמובן שאי אפשר לקרוא לזה חוות דעת מקצועית לכן אני שואל אותכם, לפני שאני הולך למוסך המדובר שם בטח יתמקדו בבעיית הציריות שלא בטוח שקיימת, מה לדעתכם מקור הבעיה? האם זה קשור רק לבלמים, או שבאמת יכולה להיות בעיה בציריות? תודה מראש, צחי. ****שרשור נעול מהסיבה הזו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=196557 - הנהלת הפורום****
  14. שלום, חשבתי לקנות פילטר אוויר פתוח ורציתי לדעת בדיוק איזה אפקט אני אקבל הן מבחינת ביצועים וגם מבחינת "רעש", הרכב שלי: מאזדה לאנטיס 323 BA 1800 - שנת 98, אוטומט' תודה מראש!
  15. לאנטיס 323 - רכב זולל דלק, הייתה תקופה שהייתי ממלא כל 3 ימים 150 ש"ח דלק, אבל עדיין, רכב אמין, טוב, יפה וגם חזק.
  16. ArgamanZa

    סאנרוף לסופר לנסר

    בשביל אחד שמאזדה לאנטיס שנת 98 זה הרכב הכי יוקרתי שהוא יוכל להשיג ב10-15 שנה הקרובות, כן גם רעש מנוע 1800 כשאני לוחץ על הגז בניוטרל עושה לי את זה.
  17. ArgamanZa

    סאנרוף לסופר לנסר

    החלק שאני אולי הכי אוהב בהתחלת נסיעה חוץ מלשמוע את ה"וורווםם" של המנוע הוא פתיחת הסאן רוף, יש לי לאנטיס 323 שנת 98 עם סאן-רוף בעל 2 מצבי פתיחה, פתיחה רגילה כמו חלון או פתיחה שהסאן רוף עולה טיפה למעלה ויש פתח קטן לאוויר (אם אני לא טועה זה במיוחד לעישון ברכב), במצב הראשון אני משתמש בלילה להרגיש קצת אוויר (אני לא אוהב לפתוח חלונות... השיער נהרס ) ובשני שאני צריך קצת פוזה זה בולט מרחוק... בקיצור בחזרה לעניין כמו שאמרתי הסאן רוף הוא בין החלקים האהובים עלי ברכב שלי ובטח שאם יש לך את הכסף זה שווה את זה...
  18. ArgamanZa

    החזקת מאזדה לאנטיס

    אי אפשר להסביר... זה כמו ג'ינס, יש כאלה שאין להם בעיה לקנות מהשוק, העיקר שיהיה זול וישאר להם להרבה זמן, אני לעומת זאת לא ילבש ג'ינס שהוא לא קרוקר/לי קופר או לא משנה איזה חברה, אני רוצה איכות, למרות שאני לא ממשפחה יותר מדי אמידה... (אמידה/עמידה לא מצליח להיזכר איך כותבים את זה)
  19. הרכב פגע בו חזיתית ב80 קמ"ש... לא נראה לי שפיל היה שורד את זה..
  20. טוב אז ככה, אני בן 18 וחצי, מתגייס עוד כחצי שנה, וכרגע לא עובד.. מתכנן לעבוד קצת מסיום י"ב עד תחילת השירות הצבאי, כרגע הרכב שלי הוא מאזדה לאנטיס 323 BA שאבא שלי קנה לעצמו אבל השאיר לי אותה מכיוון שהוא עבר עם שאר המשפחה שלי לאיזור המרכז ואני נשארתי לסיים י"ב פה בבאר-שבע, לו יש רכב מהעבודה והוא עומד על זה שהוא ימכור את המאזדה ויקנה לי רכב זול יותר כי כמו שאתם יודעים העלויות של המאזדה הן מבחינת דלק (1 ל-8/9) והן מבחינת ביטוח צעיר יקר מאוד הן גבוהות והוא מעדיף לקנות לי משהו בסגנון פונטו מעפנה שתשרת אותי עד תום השירות הצבאי. אז הנה הבעיה, אפשר להגיד שהתאהבתי ... קנינו את המאזדה לפני כשנה, שנת 98, יד שניה מאיזשהי זקנה מאיזור המרכז כשהיא עברה רק 60,000 קילומטר (!!!), האוטו היה במצב מצויין וללא תאונות והשגנו אותו במחיר מחירון שהיה אז 36 אלף, כרגע המחירון עומד על 32,500... לא מזמן עם ירידת הלחץ מהלימודים החלטתי למצוא לי תחביב חדש והוא בעצם שיפור הרכב ואפשר להגיד שביקשתי רשות מאבא שלי לפני שאני יעשה את זה כי עדיין, על הנייר הרכב שלו. הוא אומר שהוא הולך למכור את הרכב בקרוב (בגלל כל הסיבות שהזכרתי למעלה) ואני פשוט לא רואה את עצמי עם רכב אחר... אז לפני שאני מתחיל עם הוויכוחים אני צריך חוות דעת שלכם, שיש לכם יותר נסיון ושעות כביש ממני, אם הייתם במקומי מה הייתם עושים? (אני די בטוח שאם אני יעמוד על שלי, יתחיל לעבוד ולשלם לו כדי "לקנות" ממנו את הרכב אני יוכל להשאיר אותו אצלי, אבל אולי יש משהו במה שהוא אומר..) סליחה על הטופיק הארוך ואולי לחלק ממכם קצת מוזר אבל עכשיו 3 לפנות בוקר, אני לא ירדם בקרוב בגלל הצינון וזה מה שמפריע לי בשבוע האחרון, תודה מראש...
  21. מה זה פה תנו לחיות לחיות? אני בטוח שהוא לא דרס את הכלב בכוונה, וכרגע מה שבראש סדר העדיפויות אצלו בראש (ככה זה היה גם אצלי אם הייתי עושה אותו דבר) זה הרכב שלי והכסף שילך לי על תיקון הרכב.
  22. עזוב אחי לא שווה את הסיכון, אני ב3 חודשים של המלווה שלי לא נסעתי בכלל כי היה לנו רכב אחד והוא היה רכב מהעבודה של אבא שלי = אי אפשר לעשות ביטוח צעיר עליו, כלומר אני לא יכול לנהוג עליו. עברו 3 חודשים, קניתי מאזדה לאנטיס ועכשיו אני יורד ממנה רק בשביל להשתין..
  23. גם אני מחפש משהו דומה אני רוצה בקרוב לעבוד על תאורה אדומה ברכב (המנורות שבגג הרכב) אבל אני מעוניין גם בניאון או כל סוג של תאורה צבעונית בתחתית הרכב (לא מתחת לרכב, פשוט בתחתית פנים הרכב) לשים ניאון במקום ששמים את הרגליים נראה לי מסוכן ומשהו שישבר תוך מספר חודשים ספורים... כל הקטע של הערסים.. שמעו אני מבאר-שבע, לא חסר פה ערסים, אבל העניין הוא שערסים לא מפחדים להתבלט ובגלל זה אתם רואים יותר ערסים עם דברים כאלה, כשאנשים אחרים שקצת פחות מעדיפים להתבלט לא עושים דברים שכאלה, כל העניין הזה הוא סתם סטריאוטיפ כמו שאני יגיד שרק בדואים נוסעים מהר מדי ופרוע מדי, דבר לא נכון. אז יש הצעות?
  24. תודה רבה על ההסבר, ולדעתי האישית (בלי להעליב) ה323F הוא רכב די מכוער.. אפילו יותר מכוער מהמאזדה 3.... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 בתור אוהב מאזדה מושבע כל המאזדות הן יפות אבל ה3 היא איפשהו בתחתית הרשימה.. הרכב המועדף עלי הוא המאזדה 6 שאני ישיג ברגע שיהיה לי את הכסף, עד אז הרכב הכי יפה שיש הוא הBA כמו שלי... עוד פעם דעה אישית...
  25. בקשה, חיפוש קצר בגוגל: Lantis BA http://images.google.co.uk/images?hl=en&q=lantis+BA&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi לעומת זאת, Lantis BJ: http://images.google.co.uk/images?um=1&hl=en&q=lantis+BJ החיפוש השני מניב את התוצאות שדומות לרכב שלי, לא הראשון... אין פה הגיון..
×
×
  • תוכן חדש...