אבקש לחדד ולדייק :
1. ביטוח החובה של הרכב מכסה כל נזק גופני שנגרם לכל מי שנמצא באותו רכב מבוטח המעורב בתאונה.
2. ביטוח צד ג' הוא ביטוח המכסה את כל נזקי הרכוש שנגרמים לנכסים עקב תאונה אך לא מכסה את הנזקים שייגרמו לרכב שלך, יש אפשרות "לקנות" סעיף של ביטול השתתפות עצמית כך גם לא תשלם דמי השתתפות במקרה שהנזק עלה על סכום ההשתתפות העצמית.
3. ביטוח מקיף מכסה כל נזק שנגרם לרכבך או לנכסי אחרים פיצוי מלא לשווי הנכס ביום המקרה.
4. במקרה הילד הדרוס : ישנה קרן פיצויים ממשלתית שנקראת "קרנית", לפי חוק נפגעי תאונות דרכים, כל אדם שקרתה לו תאונה בדרך - לא כשהוא ברכב או כל כלי אחר המוגדר כרכב במשרד התחבורה, קרנית מפצה את הנפגע ויש לה, במידה וידועים פרטי הפוגע, את זכות התחלוף לתבוע אותו ואת חברת הביטוח שלו.
לציין כי :
1. תאונה עם רכב גנוב לא מאפשרת לנפגעים לתבוע את ביטוח החובה אך מאפשרת לבעל הרכב להשתמש בביטוח הרכב כדי לתקן את רכבו מתוקף ביטוח המקיף ( אם היה לו ) וכן החוק מאפשר לו לתבוע את הגנבים ( במידה ונתפסו ) עבור כל נזק שנגרם לו במידה ואין לו ביטוח מקיף.
2. נהג אדם ברכב ללא רישיון - מתייחסים כרכב גנוב, במידה ולא היה ידוע לבעלי הרכב או למי שמורשה על ידו לנהוג ברכב כי האדם נוהג ללא רישיון - חלה על חברת הביטוח חובת ההוכחה שהוא ידע, במידה וידע או שהצליחו להוכיח כי הוא ידע - זכותה של חברת הביטוח לא לשלם את תגמולי הביטוח גם בביטוח חובה !
לעניין נהג צעיר / חדש !
כמעט כל חברות הביטוח מאפשרות "קנייה" של תוספות לפוליסה שיהיו תקפות לשבוע בלבד (בד"כ מינימום 7 ימים לתוספת )
רק צריך לברר מה סוג הביטוח שנקנה, למשל בהראל אפגרייד לא ניתן להוסיף וכן בכלל מסלול ירוק, אוטוטופ ועוד.
הצעה: אל תלכו לישירים מכיוון שהם גובים על ביטוח לשנה אמנם מחיר נמוך יותר אבל :
1. במקרה ביטוחי לוקח להם הממממממממממון זמן לטפל בתביעה ואי אפשר כמעט להשיג אותם בטלפון וגם הם בדרך כלל משלמים לך הרבה פחות ממה שמגיע לך ואין לך אפשרות לבדוק את זה.
2. על תוספות לנהגים צעירים או חדשים הם גובים פי 3 (!!!) מכל חברת ביטוח אחרת
אז....
סעו בזהירות וכחוק !!!