הי כולם, חדש כאן , אשמח לעצות והמלצות .
לפני כ3 חודשים קניתי מאזדה 6 2008.
מתברר עם הזמן שדפקו אותי חזק .
לא נכנס לענייני הבדיקה לפני קניה, היו כמה נורות אדומות אך הייתי חסר ידע ולבד .
עכשיו עלי לקחת אחריות ולשקם את הרכב שיהיה בריא .
לרכב 150,000 ק"מ .
כאשר קניתי אותו, היו רעידות , סלד בסרק לא יציב , צריכת דלק מופרזת , נכשל בפליטת מזהמים, שורף שמן בסלד גבוה , רעש מתכתי מסויים בסלד של 1300 בלבד, קושי מסויים בהיגוי , קושי בהתנעה קרה - גימגום וכיבוי, מצליח להניע בפעם השניה / שלישית .
לקחתי אותו למוסך אצל בן אדם אמין , עשינו יישור קו גדול לרכב, טיפול 15,000 , החלפת צמיגים , החלפת מסנן אוויר, ניקוי מצערת , החלפת ממיר קטליטי שהתגלה כשבור , החלפת זרוע ימין, החלפת תושבת, החלפת דיסק ברקס אחורי , החלפת פלאגים .
באתי אספתי את הרכב . הרכב הרגיש חדש, הייתי מאושר .
כעבור שבועיים שלושה, הקושי בהתנעה חזר, והרעש המתכתי בסלד נמוך חזר . בנוסף התגלה ריח חריף של דלק בתידלוק טנק מלא ( מעולם לא מילאתי טנק מלא לפני כן . ) בדקנו את הטנק , גילינו שההברגה שלו שבורה ועשו שמה קומבינה עם הדבקה סיליקון, יש דליפה קלה מלמעלה, קיצר טנק דפוק צריך להחליף, מה שיכול אולי להוביל לכך שהמשאבת דלק פגומה , אולי .
אתמול , לאחר הסערה שהייתה חטפתי קצר במחשב אורות ובקרת יציבות , הלכתי לחשמלאי הוא הצליח להציל את המחשב ואיפס הכל.
מאז שהוא איפס את המחשב , כל התסמינים הוחמרו , כלומר כרגע הרכב - מתקשה מאוד התנעה, מגמגם ונכבה , מנוע שורף שמן בסלד גבוה , אין דליפות שמן חיצוניות. מנוע לא מתחמם אף פעם ואף מתקרר מצויין במהירות גבוהה , יש לציין שהגימגום הוא רק בהתנעה וחצי דקה ראשונה, לאחר. כן מתייצב, ומבחינת נהיגה , הרכב מרגיש שנוסע חלק , כאן הפער שאני לא מבין בין הבעיות שלו, לבין ההרגשה איתו במצב נסיעה, הרכב נוסע טוב ומרגיש נוח, מחזיק את הכביש טוב , נוסע בשקט בצורה חלקה כמו שרכב מנהלים אמור .
אני אשמח לעזרה אני עובד עצות . הכיוון הבא שלי הוא החלפת טנק ומשאבת דלק ובדיקת רינגים ואטם ראש מנוע .