היי חברים צהריים טובים.
אשמח לחוות דעת על פאסאט TDI 2000-2005 לחיוב ושלילה.
קצת רקע:
אחרי כמה שנים טובות עם בורה 1600 שנת 2000, אני חושב מאוד ברצינות להתקדם לפאסאט TDI.
התקציב הוא 15K שמורכב מהבורה (כנראה טרייד עם מגרש),מבחינת התצורה (110 - 130 כ"ס) לא כל כך משנה לי, העיקר שיהיה דיזל חזק עם מומנט גדול כפי שכבר ידוע לי ולכם, אהה וכמובן חסכוני(נוסע 20K+ בשנה).
חשוב לי שהרכב לא יעבור את ה300K אפילו פחות מ250K וכמובן מרכב, פנים וכו' יהיה בסדר.
עכשיו אני יודע שהגיר בשנתונים האלה הגיר די רגיש, במיוחד לחום ואחד הדברים הראשונים שאני עשיתי לבורה זה קולר משודרג לגיר עצמו, 99% שזה מה שאני יעשה לפאסאט אך השאלה שלי היא האם לרכב שעבר מעל 200K (נדיר למצוא כאלה שווה לשים לו בכלל כזה גם אם הגיר טוב?(יש נזק בלתי הפיך שלא משנה מה נעשה כבר עדיף להחליף).
בנוסף האם יש סימנים לכך שהגיר עלול לשבוק חיים?(כאשר אמצא רכב מתאים לקריטריונים אעשה נסיעת מבחן לא קצרה)
אני יודע שיש הרבה דברים שיכולים לקרות במנועים האלה(אינג'קטורים, משאבות סולר וכל מיני דברים) ואשמח לחוות הדעת המקצועית שלכם בעניין מציאת הפגמים האלה לפני קנייה(עדיף מציאה עצמית ולא לשלם איזה 500 שקל למכון שרק ימלא לי את הראש בבעיות כאלה ואחרות).
כמובן כל דבר שבעלי הניסיון עם רכבים כאלה יכולים לזרוק לי אני יותר מאשמח.
תודה רבה לכל העוזרים.