Jump to content

D A N I

  • הודעות

    22
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי D A N I

  1. די זקן לדעתי, אבל הוא נבדק והוא תקין מה גם שהוא מתניע, הבעיה שהרכב נכבה ישר מיד מעין קרטוע ונכבה
  2. באגב, זה התחיל רק בחורף
  3. כן אבל למה זה ככה? זה הכי מוגזם שראיתי בחיים
  4. היי, יש לי רנו קליאו 2013, דור 4 ,1.1 רגיל כל בוקר האדים פשוט מפוצצים באדים מבפנים ופשוט קשה מאוד על הראייה, גם לאחר ניגוב מה אפשר לעשות עם זה???
  5. היי, בעיה קצת מעצבנת, אם כי לא קריטית כרגע אבל מוטב לטפל בה עכשיו לפני שלא יניע בכלל.. רנו קליאו 2013, דור 4. אחרי עמידה ממושכת, בייחוד בבקרים, קשה לרכב להניע. הוא מתניע ומיד הסל"ד נופל, לפעמים הוא מתגבר ומתניע ואז עומד על 900 סל"ד+- או שהוא נכבה, פעם פעמיים ורק בתוספת גז הוא מתניע וממשיך לעבוד. באגב, לפעמים הוא מתניע במעין זמזום, שלדעתי המקור שלו לא חשמלי. חוץ מזה, לא מזהה משהו חריג, מישהו יודע מאיפה להתחיל? פלאגים,שמן הוחלפו לפני 3 חודשים וקוהלים לפני חצי שנה בערך.
  6. מה נשמע חברים, בעל רנו קליאו דור 4, מנוע 1.2 16v (ללא טורבו) ידנית. פעם בכמה שבועות, באופן ספונטני, למשך של כחצי שעה בנסיעה רגילה או עשר דקות של עמידה כבויה, נדלקות להן נורות אזהרה, (check hill assist, check injection system, check Esc) בפעם הראשונה התרגשתי, בפעם השניה קצת ומאז כבר זאב זאב.. אך אתמול קרה אחרת, נדלקו הנורות הנ"ל בנוסף לאזהרת check Anti-pollution (בקרת זיהום אוויר) ונורת צ'ק אנג'ן המנוע "פחפח", נשמע כמו מיספייר, גמגם ועבד בסלד לא קבוע +-200 נבהלתי נורא, אך כיבוי של המנוע לחצי סעה העלים את כל התקלות שוב. לדברי רבים, הבעיה דווקא במצבר וכך חשבתי עד אתמול... אני די אובד עצות, מאיפה להתחיל, ביצעתי ריסטרט למחשב של הרכב עי ניתוק מצבר, מה עוד? מדוע כיבוי של הרכב והתנעתו לאחר מס דקות פותר את על הבעיות?
  7. אהלן, פתחתי לא מזמן נושא לגבי רכבים צרפתיים וסטיגמות למיניהן. המון רשמו כך וכך, כך שמהפוסט ההוא לא הצלחתי להתרשם מצד מסויים כמשכנע יותר. בכל אופן, קראתי והתייעצתי עם בעלי רנו קליאו דור 4, והבנתי שישנה בעיה רצינית עם מנועי 1.2 בשנים האלו. רציתי להבין, עד כמה התופעה נפוצה, ומה בעצם הגורם לתקלה? ועוד משהו, מישהו מכיר ויכול לספר על תקלות/לשבח את רנו קליאו ידנית דור 3?
  8. @vadim6385 בדיוק בגלל זה אמרתי, בלשון עבר, פעם רכב יפניים היו ללא אפשרות השוואה מבחינת אמינות. היום זה כבר לא מעשה ככ גס
  9. @Gopher לא צריך להלחם בכל מחיר, אין צורך להטיף על יתרונותיו של רכב חשמלי, שכרגע או 5 שנים הקרובות לא תהיה מפותחת דיו בארץ (אם כי ללא ספק זה עתיד הרכבים, בעוד עשרות שנים, להזכירך, betterplace כשלון חרוץ, כך שאל תמהר להלל את הרכבים החמשליים בארץ ובטח לא את התשתית הבושרית משהו שלהם כרגע) בכל אופן, יאריס זה רכב מצוין, האמינות שלו היא מוכחת עם השנים ונראה כי אין לו מחלות רציניות ומיוחדות, מה גם זה רכב ששומר על הערך שלו שנים רבות, וכיום גם יאריס מ2003 אפשר למכור ב12K
  10. היי, הבעיה היא כמעט בוודאות בעיית חשמל. מה מצב שאר הצרכנים? האם אתה חווה עוד תקלות חשמל מלבד זה שהוא לא מתניע? בכל אופן, ממליץ לעקוב אחרי חיווי החשמלי של תיבת ההילוכים + של האלטרנטור ולחפש חיבורים לקויים/מלוכלכים ולחפש כל סימן קטן שיכול לגרום לזרימה לא תקינה.
  11. כן, זה ניתן לתיקון אם כי לבד זה לא הכי פשוט ודורש הלחמת פלסטיק וסבלנות. https://www.youtube.com/watch?v=c1XfKZLt0eA סרטון שמראה את תהליך התיקון של טמבון משוחרר.
  12. לחץ "ECO" הוא לחץ שמביא את הצמיג ללחץ גבוה יותר ובכך מוריד את רמת החיכוך של הצמיג עם הכביש, מה שמביא לחסכון מסוים בדלק (אם כי לא משמעותי ושווה לשקול שימוש בו בכלל) בגלל שלחץ גבוהה יותר מהרשום פוגע בשחיקה מוגברת במרכז הסולייה של הצמיג, לכן, לא יודע כמה שווה להשתמש בלחץ ECO, בגלל השחיקה המוגברת.
  13. תשמע ביצוע? אפשרי, התיקון הוא לא מיוחד. בטיחותי? האוויר לא יתפרץ בבום, אבל יכול מאוד להיות שבגלל המיקום אולי באמת התיקון לא יחזיק מעמד יותר מדי. תלוי מאוד גם אם הבורג התקוע הולך בזווית מסוימת לכיוון הדופן... אני במקומך, בגלל שהמיקום הבעייתי של הבורג וכמה שהוא קרוב לדופן, הייתי מחליף את הצמיג Better safe then sorry
  14. תשמע, בסופו של דבר אם תשווה מחירי מחירון של רכבים מאותו הסגמנט, מאותו השנתון אתה תראה פערי מחירים עצומים, בלי איזה שהוא בסיס מוצק מאחור אלא בעיקר כי זה יפני וזה אירופאי ואתה פשוט לא יכול לעשות כלום נגד הדעה הרווחת בקרב הרוב. ולפעמים אנחנו בטוחים שמותג טוב רק על סמך מה שהוא עשה לפני 20 ו30 שנים ולא מסתכלים על עכשיו, כשהביצועים שלו בפער, אם בכלל, מאוד סביר מהיריב "האומלל והחלש" שלו.
  15. ברור, הצלקת שנוצרה לנו בתודעה מרכבים יפניים זה משהו לא מציאותי. אנשים קונים רכב יפני בעיניים עצומות כאילו רכב יפני הוא בן אלמוות... אנשים מתגאים בטויוטה קורולה שלהם כאילו היא לא תהרס לעולם, ממש "היילקס" במשפחתית ולנגד בעלי הרכבים הצרפתיים, לדוגמה, מפחדים להגיד מילה טובה על הרכב בגלל החשש מקטילה ו"איזה פראייר אתה עם רכב צרפתי". אני לא תופס או לפחות לא מנסה לתפוס צד, כל אחד והתפיסה המכנית והאישית שלו על כל יצרן ודגם לעצמו, כל אחד מחשב סיכונים לעצמו וחושב לעצמו על מה היה מוכן להתפשר/להסתכן ועל מה לא. אבל לפעמים אנשים נתקעים במעין חזיונות, ממש הולכים אחרי מותג כמו עדר. המחשבה שלנו על רכבים יפניים היא ממש "והגדת לבנך", מחירון של רכב יפני הוא פשוט לא בר השוואה לשום רכב אחר ביד 2, בלי סיבה נראית לעין. אני חושב שאנחנו צריכים רגע לעשות פוס משחק, להבין רגע שהרכב היפני המודרני כיום, הוא לא אמין בהרבה מרכב אירופאי. אני לא בטוח צודק, יכול להיות שאני מדבר שטויות, אבל לדעתי אנחנו צריכים לשנות את הפולקלור על הרכב היפני שיכול "לנסוע בלי חצי מנוע".
  16. רכבים יפניים, לפחות בשנים האחרונות כבר לא כאלו שמרניים. הם כבר לא טהורים ותמימים כמו באיזה סובארו DL שאפשר היה לתקן כל דבר בחניה ליד הבית. אבא שלי החזיק כל חייו רק ברכבים יפניים, ועם התקדמות השנים, רואים איך לאט לאט, בשקט בשקט, האמינות שלהם לאט לאט יורדת. אני לא משווה אותם לאמינות או למחירי החלפים (שגם היום דרך אגב, לא רואים הבדל ניכר מדי) של רכבים אירופאיים למיניהם אבל אני מוכרח להגיד, שרכבים יפניים מאבדים לאט את הקסם של האמינות המושלמת ומחירי התחזוקה לכל כיס. וזו הסיבה שאני כבר לא ככ מפחד מרכבים אירופאיים כמו שפחדתי בעבר מהחינוך של אבא והפחד הנורא מכל שאקנה רכב אירופאי. בגלל זה, אני קצת פחות חושש מקנית רכב צרפתי או אירופאי בכלל, אבל עדיין החשש הזה קיים. ומכל צד בא טיעון נכון ומשפיע מכל צד. אבל מה שהכי מעצבן בכל הסיפור של רכבים צרפתיים, זה התחושת חוסר בטחון שמראים פה אנשים בפורום, לא מבעיות מנוע, גיר או חשמל, אלא מהתחושה שאתה לבד, היבואן לא לוקח אחריות וגם לא psa. אני לא מבין חברה, כל כך וותיקה עם מוניטין של שנים פשוט יורקת על לוקחות שלה ולא לוקחת אחריות על תכנון לקוי של רכיבים מכניים ואת חוסר האחריות על הפוטנציאל שגלום בשימוש במנועי 1.2. הטיעון שנאמר פה קודם "פשוט להחליף רצועות לפני" הוא לא עונה על הבעיה, זה לא נורמלי לחיות יום יום בציפייה שרצועה עוד רגע תתחיל להתפורר והסיפור של לחיות במעין תחושה של אי וודאות, של אם נפגע המנוע או לא נפגע, אם הנזק הפיך או לא הפיך... אני לא ראיתי התנהלות כזאת גרועה ומרגיזה של יבואן או חברת רכב... אני כבר לא יודע אם יש איפה שהוא רכבים אמינים בארץ. ברור לי שרוב התקלות זה בגלל קהל הנהגים בישראל, שלבדוק שמן פעם באף פעם הוא מיטב תחזוקת הרכב שלהם. אבל אני פשוט כבר לא יודע את מי אפשר להאשים? אולי מדינת ישראלים לא בנויה לשום רכב חחחחחח
  17. טוב חברים, תודה רבה לכל העונים, השכלתי הרבה בזכותכם על רכבים צרפתיים משיקוליי, אני חושב שאקנה בכל זאת, למרות הסיכון המסויים ואעדכן אתכם מה בסוף
  18. בנקודה התחתונה, לקנות רכב צרפתי זה לחייך או לבכות? אני אהנה ממנו או אקלל אל הרגע שחשבתי לקנות אחד (ברור, לכל רכב יש תקלות, השאלה אם זה יהיה שווה את זה?)
  19. אז, שורה תחתונה95% מרכבי PSA ורנו בעלי מנועי 1.2 שמוצעים כיום למכירה, בלי קשר אם בפרטי או דרך סכנויות הם פצצה מתקתקת/ גם קיבלו נזק כלשהו ? זא שאין טעם לקנות רכב עם מנוע כזה? אפילו כשהעלות שלו נמוכה? זאת אומרת, המחירים של רכבים בעלי מנוע 1.2, רובם ככולם במחירי רצפה אבל השאלה היא, האם זה שווה את זה? את הסיכון?
  20. אז כמה שאלות, 1)לקנות רכב עם מנוע 1.2 מלפני 2018 יהיה עם תוצאה הרת אסון? שמעתי סיפורים על רצועות שנבלו והתפוררו והגיעו לכדי מצב של צורך החלפות של משאבות (בייחוד שמן) אבל כמו כן שמעתי מנגד הסברים על כך שהתופעה לא עד כדי כך נרחבת + על ריקול של חברת פיג'ו בעבר לגבי רצועות טיימינג בשלל דגמים? (אני מקווה שאני לא מבלבל מקרים) 2) אז מה בעצם התחזוקה המונעת למנועי 1.2? מה בעצם מחיר הטיפולים בהם ומה התדירות המומלצת?
  21. אז מה שאתם אומרים, זה שכן, מפה לשם יש בעיות ותקלות, כמו לכל רכב מן הסתם. וכל הצרות קורות כתוצאה מתחזוקת שבר? (זאת אומרת, אין איזה שהן "מחלות" שכיחות באופן תדיר מדי) אני יודע שרכבים יפניים הם פשוטים בהרבה, האפשרות שיש חלק לא תקין לא תמנע את נסיעתן וכנראה שרכבים צרפתיים רגישים יותר? משהו בי לא נותן לי מנוחה, אפילו שזה בעיות שהן פר רכב עצמו ולא סדרה או דגם
  22. אהלן, לאחר שנים של שימוש ברכבים יפניים (סובארו DL, טויוטה קורולה 01' וטויוטה יאריס 14' - אני יודע, אין ולא יהיה כמו הסובארו 😉) , החלטתי לעבור לרכב צרפתי. כמו כל אדם שמבין קצת ברכב או בעצם אפילו לא מבין מבין טיפה יודע - רכב צרפתי? = אמינות של דחליל (סליחה אם פגעתי במישהו 😅), בכל אופן אני רוצה להבין קצת לעומק מאיפה זה מגיע כל הסטיגמות האלו וסיפורי האימה ששמעתי, בייחוד על מערכות חשמל למיניהן שלא ככ מורגשים ברכבים יפניים... חשוב לציין, אני לא מחפש עכשיו ג'יפון 5008 שהרגע יצא מהמפעל, להיפך, אני מחפש רכב יד 2 במצב סביר מ2011-2016, בעדיפות לסופר מיני/ רכב פשוט, אז אני אשמח אם יש מישהו שיוכל להסביר לי למה בעצם יש סיפורי אימה כאלו? האם רכבים צרפתיים באמת חולים בחשמל? או בכלל בכל דבר? ברור לי שכל רכב הוא לא נהרס כשמטפלים אבל אני מדבר על בעיות שהם מעבר לטיפולים תקופתיים אלא תקלות מפתיעות כביכול. תודה לכל העונים!!!
×
×
  • תוכן חדש...