בוקר טוב לכולם!
ובכן, הגיע הזמן, ובחודשים הקרובים אני מתכנן לקנות רכב שאני מעוניין בו כבר כמה שנים.
כפי שציינתי בכותרת, מדובר על שברולט קפריס קלאסיק משנתונים 91-92 (צורה חדשה, גלגלים אחוריים סגורים למחצה).
ברשת יש המון מידע על הרכב הנ"ל, במיוחד עקב הנפוצות שלו בארה"ב..
וכבר כמה חודשים אני חוקר, ומנסה לקרוא ולהפנים כמעט כל פיסת מידע רלוונטית עליו.
לצערי, אין מידע רב לגביו בעברית, או נכון יותר, איך זה לחיות עם רכב כזה בארצינו,
וחיפושים רבים בפורום זה, וגם באחרים, התירו אותי עם מספר סימני שאלה..
ואם מישהו מכם יוכל לחלוק איתי ידע/דעות/כל דבר קשור אחר, אשמח מאוד.
חשוב לי להדגיש כי אני מודע לעובדה שזהו רכב לא כ"כ שגרתי לארץ, ומוכן להוצאות הדלק/טיפולים הנלווים אליו.
1. זמינות חלקים: עד כמה קשה להשיג לה חלקי חילוף בארץ? ומה יהיה מחירם בהשוואה לרכבים סטנדרטיים אחרים? (באינטרנט החלפים זולים, אבל בארץ אין הרבה מדי אקזמפלרים על הכביש....)
2. מנוע: רב האקזמפלרים הנמכרים יד שניה בארץ עברו כבר את ה 200K. אני מבין שהדרך בה טיפלו ברכב עד היום הוא הגורם המכריע באמינות והמצב שלו הלאה, אבל לא בטוח איפה מנוע כזה עומד באורך החיים שלו בשלב הזה. אני לא נוסע הרבה ביומיום (4 קילומטר הלוך-חזור לעבודה , ואולי עוד נסיעות נוספות בטווח דומה בסופ"שים), אבל קצת חושש מבעיות אמינות מצד המנוע בגלל המרחק שהוא עבר כבר.
3. תקלות כרוניות: אם מישהו מכם מוכר עם תקלות נפוצות בדגם הנ"ל, או דברים שיש לשים אליהם תשומת לב מיוחדת בעת הבדיקה לפני קנייה, חשוב לי מאוד לשמוע.
תודה מראש,
דניאל.