בנוסף ממה שהבנתי :
לוחיות לבנות עם האותיות CD וסיומת 21 ו 22 : רכב רשמי של שגרירות ורכב פרטי של בעלי תפקידים בכירים בשגרורויות
לוחיות לבנות עם האותיות CC וסיומת 21 ו 22 : רכב רשמי של קונסוליה
לוחיות לבנות ללא האותיות CD, CC וסיומת 21 ו 22 : רכב פרטי של עובד שגרירות / קונסוליה שהגיע לארץ מארץ המוצא שלו.
לוחיות לבנות עם האותיות CC וסיומת שאינה 21 ו 22 : קונסול כבוד של מדינה זרה (אזרח ישראלי), שמספר הרישוי של מכוניתו היא מסדרת המספרים הרגילה של יבואן הרכב.
CD הוא אכן דיפלומט ואלו ראשי תיבות של המילים בצרפתית (שהיתה השפה הדיפלומטית כאשר הנהיגו את האותיות האלה) Corpus Diplomatiq (הסגל הדיפלומטי). לנושאי לוחית זו יש חסינות דיפלומטית על הכביש.
CC אלו ר"ת של Corpus Consulate והכוונה היא לסגל הקונסולרי. אלו אותיות ששמורות לקונסולי כבוד של מדינות זרות. קונסול כבוד הוא בדרך כלל אזרח ישראלי אשר פועל לקדם את הקשרים בין המדינה שממנה הוא קיבל את המינוי ומדינת ישראל. זה לא מספר דיפלומטי ובניגוד למחשבה המקובלת אין לו שום חסינות על הכביש ואפילו המספרים הם "רגילים", לא מסידרה המיועדת ל CD.
אני יודע את זה שיש לוחיות רישוי לבנות, עכשיו השאלה היא איך להשיג אותם? והאם זה עולה כסף?
ואני לא מדבר על האלה עם הCC או CD כפי שמפורט למעלה אז אל תגיבו בנושא הזה. אם מישהו יודע אז תודה
כי מדי פעם אני רואה על הכביש רכבים בעלי לוחית זיהוי לבנה (לא או"מ ולא דיפלומטי אלא רק לבנה בלי שום כיתוב נוסף) מישהו יודע מי מקבל לוחיות כאלה? וגם מה התנאים לנסוע בארץ עם רכב בעל לוחית זיהוי זרה - רואים גם הרבה כאלה בכבישים.
ויש גם לוחיות לבנות עם מספר ישראלי לכל דבר, אבל אני לא יודע אם באמת הן לא חוקיות, וזה מה שאני מנסה לברר כאן חברים !?
האם יש תשובה חד משמעית לזה האם מותר לוחית זיהוי לבנה ככה בלי כל סיבה מיוחדת ? ואם כן מה התנאי חוץ מלהיות אזרח זר או דיפלומט ?
בנוסף שמעתי את האמירה הזאת : " עד לפני כמה זמן זה היה רק של מיובאות ושגרירים בארץ. באיזשו שלב לפני איזה חצי שנה הגיעו למסקנה שהלוחיות הצהובות עושות לחיישנים של המשטרה קצת בעיות אז מי שרוצה יכול לפנות ולקבל לוחית לבנה אפילו בחינם אם אני לא טועה. "
מצורפות כאן תמונה ממש של רכבים ישראליים עם לוחיות זיהוי ישראליות לבנות שאפילו כתוב עליהן בצד מדינת ישראל בכחול כפי שתראו: