*עדכונים*עדכונים*עדכונים*
טוב, אז אחרי חודשיים של המתנה, שליחת תזכורת ועוד תזכורת והמתנה נוספת, קיבלתי הודעת זיכוי מהמשטרה.
אני שמח לשתף אתכם בהצלחה שלי ואשמח לסייע למי מכם בעתיד.
להלן גלגול הפרשה:
ב-7/9/2013 מצאתי על תיבת הדואר שלי מכתב בצבע כתום.
כתום איננו הצבע האהוב עלי ועל כן המכתב נראה לי מוזר. החלטתי להציץ במכתב ולהפתעתי גיליתי כי מדובר במכתב ממשטרת ישראל הממוען אלי. נושא המכתב היה "הודעת תשלום קנס ותוספת פיגור בעבירות תעבורה". למעשה, זו הפעם הראשונה שאני מואשם בעבירת תנועה בעשר שנותי כנהג במדינת ישראל ולכן, ביומיים הראשונים חשתי בעיקר בושה ואשמה והייתי נכון לשלם את הקנס ולשים את הסיפור הזה מאחורי.
בחלוף יומיים ולאחר שתחושת הבושה דעכה מעט, התעוררו כישורי המשפטיים והובילו אותי לשאול שאלות.
כסטודנט למשפטים, אחד הדברים המעניינים ביותר הוא עיסוק עם חומרי חקיקה ופסיקה.
כסטודנט טוב, בחרתי לפתוח את ספר החוקים בכדי לנסות להבין היכן אני עומד ולאן אני הולך.
באותו שלב החלטתי גם לפנות לפורום הנהדר הזה, אך לצערי לא ראיתי אור בקצה המנהרה ומצאתי מעט מקרים הדומים למקרה שלי אשר הסתיימו בתשלום הקנס.
לא ויתרתי, פניתי לדואר וביקשתי מידע אודות הדואר הרשום, שנשלח אלי לכאורה ע"י המשטרה עוד בחודש ינואר.
לאחר עלעול בסעיפי הרלוונטיים בחוק סדר הדין הפלילי, תקנות סדר הדין הפלילי ותקנות התעבורה, הבנתי כי על העבירה בה הואשמתי (נהיגה במהירות גבוה מהמותר) חלה תקופת התיישנות קצרה יחסית של ארבע חודשים. מעיון קצרצר בהצעת החוק הרלוונטית, בה נקבעה תקופת ההתיישנות, הבנתי כי הנסיבות בענייני ממלאות אחר רציונל תקופת ההתיישנות המעוגנת בחוק בצורה מלאה.
לאחר תהליך הניתוח המשפטי הרך שערכתי, התיישבתי לכתוב מכתב מנומק למשטרת ישראל.
באופן שוודאי לא יפתיע את רובכם, לא זכיתי למענה ממשטרת ישראל בחודש הראשון והחלטתי לשלוח למשטרה מכתב נוסף- מכתב תזכורת.
לא ענו לי!
לאחר חודש נוסף שלחתי מכתב תזכורת נוסף למשטרה. חלפו שבועיים ונעניתי כי לאחר בדיקת מכלול הנסיבות בענייני, החליט התובע לבטל את הודעת הקנס.
בחרתי לכתוב לכם את גלגול הסיפור שלי, היות ואיני סבור כי איננו חיים במדינת משטרה.
לשמחתי, ישראל הינה מדינה דמוקרטית וככזו על המערכת הציבורית לפעול עפ"י חוק ולפיו בלבד.
אני מניח כי תחושת הבושה והעלבון שחשתי בתחילה והרצון לשלם את הקנס ולשים את הסיפור מאחורי, הן תחושות המלוות אזרחים שומרי חוק רבים כמוני. אין כל הצדקה לכך ועל אדם אשר מואשם כי עבר עבירה, לכאורה, לפעול למען טיהור שמו ועל מנת שרשויות המדינה ינהגו לפי חוק ויכבדו את החוק.
כפי שציינתי, אשמח לסייע לכל חבר פורום אשר סיפורו דומה לסיפורי שלי.
כאזרחים עלינו להימנע מלפעול בניגוד לקבוע בחוק, אך על רשויות המדינה לפעול בהתאם למה שהוגדר להן בחוק בלבד!
חג שמח,
IPI