שלום לכולם
רכשתי רכב ממוכר שנראה די אמין, לאחר שבדקתי אותו אצל מוסכניק אמין (לצערי אני לא כ"כ מאמין לבדיקה במכונים מניסיו אישי מרן).
מדובר במיצובישי לנסר שנת 2008 ומהבדיקה עלה שיש מכה קטנה בשילדה - לא משהו רציני. ראו (והמוכר גם אמר) שהוחלפו 2 הטמבונים הקדמי והאחורי.
הרכב נראה במצב מצויין גם מבחינה מכנית וגם מבחינה חיצונית.
בדקתי אצל רשם המשכונות וכו' והכל היה תקין, התמקחתי טיפה והעברנו בעלות. יומיים אחר-כך, רציתי להעביר את הביטוח שהיה לי ברכב קודם לרכב זה ונחרדתי לגלות שלא ניתן לבטח את הרכב אצל אותה חברת ביטוח מכיוון שרשום שהוא אובדן גמור total loss.
שוחחתי אם המוכר שסיפר שהרכב אכן עשה תאונה (אחיו היה הנהג) ובגלל שלא ה"נהג העיקרי" עשה את התאונה הביטוח לא היה מוכן לשלם. הוא טוען שלפני שידעו על כך כבר הודיעו לביטוח ונפתח תיק בגין התאונה. הוא טען שהשמאי "ניפח" את התאונה כדי שיוכלו להשבית את הרכב, אבל כאמור נודע לו לאחר מכן שחברת הביטוח לא תתן את הכסף.
המוכר מספר שהתייעץ עם עו"ד שאמר לו שזו מלחמה אבודה וכדאי לו לתקן את הרכב לבד וכן עשה לטענתו.
המוכר שלח לי היום עותק של ביטוח החובה שלו בתוקף (אצל חברת ביטוח אחרת עם תאריך של לפני שבוע) והוכיח לי שהרכב מבוטח ונראה שאם היה אכן טוטאל לוס הרכב לא היה יכול להיות מבוטח.
רציתי לשאול את חברי הפורום מה דעתכם על הנושא, מה אני יכול לעשות (אגב הוא טוען שהוא מוכן לבטל את העסקה) - האם הסיפור נראה אמין, בקיצור אני די אובד עצות
תודה מראש