בוקר טוב..
אני מחפש רכב שקודם כל יהיה בטיחותי, שנתון גבוהה וק"מ סביר לאותה שנה, חלפים זולים (כמה שאפשר) וחסכוני (הכל ביחס למה שימצא).
הרכב ישמש אותי בעיקר - סטודנט, כ -3-4 פעמים נסיעה בשבוע לאוניברסיטת חיפה, רוב הנסיעות מישור בקריות.
דרישות: אוטומט, רכב קומפקטי 5 דלתות (בדרך כלל ייסע ברכב רק אני אולי עוד מישהו נוסף).
רציתי לשמוע חוות דעת על איזה רכבים ניתן למצוא עד 60K (כלומר 50K + הטרייד אין).
הטרייד אין הוא על הרכב שיש כרגע - סוזוקי יורוסוויפט שנת 2000.
הציעו לי פיאט פונטו איבו 2011 עם 45 אלף ק"מ, יד 1 פרטי, רובוטי, 77 כ"ס, רמת אבזור אקטיב (7 כריות אוויר, עם כל הפיצ'רים למיניהם), יוצא שאני צריך להוסיף לו 5K נוספים בערך מעבר לתקציב המקורי (וזה כולל בתוכו טרייד אין על הרכב הנוכחי).
או
סוזוקי ספלאש 2010, 27 אלף ק"מ, יד 1 פרטי, עם המנוע הקודם 85 כ"ס, עם הוספה של 10K מעבר לתקציב המקורי והטרייד על הרכב.
לכן רציתי לדעת איך הגיר רובוטי של פיאט ביחס לאוטומט רגיל? האם יש בו תקלות ידועות? איך הגיר הרובוטי מתנהג בעליות? האם החלפים שלו יקרים ביחס לסוזוקי? במה כדאי לשים לב בנסיעת מבחן ובזמן הבדיקה?
*קראתי על הגיר הרובוטי של פיאט, אבל חלק אומרים שכן וחלק שלא, כך שאני מבולבל אם כדאי בכלל לחשוב לכיוון זה.
*קניית הרכב צריכה להתבצע בסוכנות שמסכימה לטרייד אין על הרכב הנוכחי, רכבים מליסינג או השכרה נפסלו (אלא אם יש מציאות שכדאי לשקול בחיוב).
פתוח לעוד אפשרויות בהתאם לתקציב והדרישות.
תודה רבה