אהלן, עברתי טסט לפני שבוע ובמשפחתי יש רק פולקסווגן טרנספורטר ארוכה של נכים מה שאומר שהיא לא באמת מתאימה לנהג חדש וצעיר כמוני (בן 18).
בעקרון אני ומשפחתי מכוונים לרחב סופר מיני (עדיף ידני) בתקציב של 45 אלף ש"ח אבל אפשר גם להתגמש ל50 וקצת יותר אפילו למציאה אמיתית.
במכונית חשוב לי שתהיה כיפית לנהיגה (לא צריכה להיות מנוע 2000 טורבו דיזל אבל כן משהו זריז וצעיר שלא ישעמם אותי כל פעם שאני אכנס לאוטו) חשוב שתהיה אמינה ולא זוללת דלק. העדפה שלי היא למכונית ידנית אבל לא פוסל אוטומט.
התחלתי לחפש וביינתים על הפרק פולו, גולף, 206 (אשמח להצעות נוספות) אך אני די מתקשה למצוא ידנית במצב טוב מהמכונית הללו.
אז אשמח לעצות והמלצות בנושא זה.
שאלה נוספת: מצאתי 206 במצב מעולה (2006 יד ראשונה 55 אלף ק"מ) אבל היא אוטומטית וקראתי שהגיר של ה206 הוא מקור לבעיות והוא גם פשוט גיר לא טוב שלא מנצל את הכוח של הרכב כראוי. שאלתי היא האם שווה להתפשר על 206 אוטומטית במצב כל כך מעולה, כלומר כמה גרוע הגיר האוטומטי ברכב זה, מבחינת ביצועים ומבחינת בעיות... שאלה נוספת באותו נושא הוא כמה משמעותי ההבדל בין גרסת 1400 הידנית ל1600 הידנית מבחינת הכח של הרכב.
שאלה אחרונה היא האם הפולו הידנית תהיה משעממת מאווווודדד לנהיגה או שהיא כן זריזה וספורטיבית?
תודה רבה ומקווה שלא הגזמתי אם השאלות.