שלום לכולם,
אני מחפש קנגו 2004 בסביבות 20-25K שעברה קילומטרז' סביר (עד 250K) ועדיפות לבעלות פרטית, עם 2 דלתות במושבים האחוריים (הדגם המשופר).
מצאתי רכב שעונה על כל הדרישות, אבל התעורר אצלי חשד בגלל מספר דברים, שלגביהם רציתי להתייעץ:
1. הקילומטרז' 161,000 - כשרוב הרכבים מהשנתון הם מעל 220,000.
2. הבחורה שמוכרת את הרכב גרה בלוד, טוענת כי עבדה במוסך יאזדי תקופה ארוכה, וכי היא רכשה את הרכב לאחים שלה שהגיעו מחו"ל ותכננו להשתקע בארץ, אבל התחרטו ועזבו לאחר 4 חודשים, והשאירו אותה תקועה עם הרכב.
3. רשיון הרכב רשום על שם סוחר רכבים בשם ציון זוארס, ויש צילום של העברת בעלות על אחיה. היא ניסתה להסביר שהם עשו איזה קומבינה כדי לא לשלם דמי העברת בעלות, ולכן רשיון הרכב עדיין מופיע על שמו של הסוחר, ואני לא מבין איך ייתכן שחצי שנה מאז העברת הבעלות, הרכב עדיין רשום על שמו של בעל הרכב הקודם.
4. יש לה תוצאות בדיקה בבמכון "המעבדה 2005" מלפני חצי שנה (כשהיא טוענת שרכשה אז את הרכב) שנראה סביר עם 153,000 ק"מ- בלי תאונות, ועם תקלות מינוריות למדי - צמיגים שחוקים שהיא החליפה אחרי הבדיקה ומעיכות קטנות, ותאורת הדשבורד לא עובדת כלל.
5. בתא של הדלת האחורית מצאנו ממש במקרה שברי זכוכיות קטנות שנראה כי שייכים לחלון הדלת. כששאלנו אותה אם היא יודעת על זה משהו, עשתה את עצמה מופתעת - איך יכול להיות שהרכב אצלה חצי שנה, נראה ממש נקי, מסודר, עם ריפוד שנראה נקי מאוד, והיא לא יודעת על שום שבירה של החלון?
6. במודעה רשמה כי מדובר ברכב מיד 2, וכשבדקתי ברשיון הרכב, היה רשום בבעלות קודמת - 01 על שמו של הסוחר, מכאן שאחיה הוא יד 3. נכון? וכשהסבתי את תשומת ליבה לכך, היא די גמגמה והסכימה שזו אכן יד שלישית.
7. בדקתי ברשם המשכונות, והרכב לא משועבד.
8. היא רוצה על הרכב 25K ש"ח ואומרת שנרכש ב-31K לפני חצי שנה. היום המחירון 28.5 .
מנסיונכם, האם אני פרנואיד, או שיש פה נסיון לעקיצה? האם יש טעם לקחת את הרכב לבדיקה, או להמשיך בחיפושים?