הייתי רוצה לשתף את גולשי הפורום בהשתלשלות העניינים שחוויתי בתיקון האוטו במוסך מרץ בבת ים. אבקש חוות דעת שלכם בכל מה שנוגע לפרשה.
לכבוד: מוסך מרץ רחוב העבודה 4 בת ים , 59602
ביום א' ה 8/8/2010 , בסביבות השעה 14:00 , באתי למוסך על מנת שיבדקו לי תקלה באוטו.
הסברתי את מהות התקלה במפורש – שעון ספידומטר נכבה ונדלק מחדש בכל נסיעה מספר פעמים. כמו כן , נדלקת תקלת מנוע כללית וכן המחוונים של המהירות ושל סל"ד מנוע אינם עובדים.
הכנסתי את האוטו לבדיקה במוסך מרץ , בת ים.
מכונאי ביצע בדיקה , שעלותה 180 ₪ כולל מע"מ שבסופה הודיע לי מנהל המוסך , אדם בשם מוטי , שהבעיה נובעת מחלק אלטרנטור שאינו תקין ושנותן מתח טעינה גבוה.
כיוון שעלות החלפת אלטרנטור משופץ הינה גבוהה , ביקשתי לשים חלק מפירוק ולא משופץ.
המוסך ביצע את התיקון , שעלותו הסתכמה ב 780 ₪ כולל מע"מ. וכאשר העבודה הסתיימה ובאתי לחזור לביתי , התקלה חזרה.
חזרתי אל המוסך ונאמר לי שלא הייתה אפשרות לבדוק חלק זה לפני שמרכיבים אותו , דבר שלא יידעו אותי על כך. לכן , הסכמתי בלית בררה שיחליפו ותרכיבו לי אלטרנטור משופץ , שעלותו הייתה כפליים מהחלק הקודם. רק שהתקלה תיפתר והכל יבוא על מקומו בשלום.
על החלפת האלטרנאטור המשופץ הוספתי עוד 400 ₪ כולל מע"מ. סה"כ שילמתי למוסך 1363 ₪ כולל מע"מ , מחיר שכולל את עלות הבדיקה , החלפת החלק ועבודה.
בסיום העבודה , חזרתי לביתי. בשעות הערב המאוחרות כאשר נסעתי עם האוטו , התקלה חזרה והופיעה.
מיד למחרת , ב 10/8/2010 בשעות הבוקר , חזרתי אליכם ואתם בדקתם את האוטו ואמרתם שהבעיה שלשמה באתי מלכתחילה אינה נובעת מאלטרנאטור , אלא זו תקלה שנובעת מלוח השעונים עצמו. לשאלתי , מדוע ביצעתם בכל זאת את התיקון והחלפתם לי חלק שלא היה בו צורך , עניתם תשובה שבכל מקרה הייתם צריכים להחליף את החלק האלטרנאטור והבעיה של לוח השעונים היא נושא אחר.
אתם פירקתם את לוח השעונים וביצעתם תיקון , שלדבריכם היה תיקון מגעים רופפים בלוח המחוונים.
אף על פי שעלותו של התיקון החדש שביצעתם יותר זולה בהרבה ואינה משתווה מבחינה כספית לעלות היקרה של החלפת אלטרנטור , הייתי מוכן להסתפק בכך לו הבעיה הייתה נפתרת.
אולם הבעיה לא נפתרה. כבר בשעות הבוקר של ה 11/10/2010 בנסיעתי מהעבודה הביתה , התקלה חזרה על עצמה. באתי מוקדם בבוקר בסביבות 7:30 למוסך. שם נאמר לי שאין טעם שאחכה מס' שעות , הם יבררו מה מקור התקלה ושאני אחזור אליהם בסביבות 12:00 בצהריים.
כך עשיתי. האדם שטיפל בי לכל אורך הדרך הנו מוטי , מנהל המוסך. הוא אמר לי שהוא אינו יכול לבצע תיקון בלוח השעונים ושאפנה למוסך אחר. כשהעליתי את טענתי שברצוני לקבל החזר כספי על התיקון כיוון שהוא לא פתר את התקלה , התנער מר מוטי מאחריות ושוב חזר על כך שהיה צורך בכל מקרה בהחלפת אלטרנטור. גם דרישתי לקבל לפחות רק את החזר עלותו של החלק היקר גם ללא הבדיקה והתיקון , סירב לעשות זאת.
לכן ,אני פונה במכתב זה למוסך מרץ ולמנהלו , בבקשה לקבל החזר כספי מלא עבור תיקון שלא הצליח ולא היה בו שום צורך , כמסתבר.
במידה ותוך שבוע לא אקבל כל פניה ולא אפוצה , אאלץ לצערי להגיש נגד מוסך מרץ תביעה בבית המשפט.