Or B
-
הודעות
11 -
כאן מאז:
הנקודות של Or B
חדש בפורום (1/14)
1
מוניטין
-
הקפצה נוספת.. שוב, הבעיה חוזרת מרגע לדודלי. אתמול האוטו סירב להניע דקות ארוכות, עד ששוב פתחתי את הצינור מתחבר לקרבורטור וניקזתי מעט דלק, לאחר מכן האוטו הניע בין רגע אבל חתך בצורה אגרסיבית וכבה לפני רמזור. אחרי שהנעתי אותו המשכתי בנסיעה כאילו כלום לא קרה. אני מתחיל לחשוב שכן קיימת פה בעיה חשמלית ולא משהו אחר, הרי אם היתה סתימת דלק הוא לא היה אמור לנסוע כרגיל סתם ככה פתאום אחרי הנעה. אני מתחיל לחשוד בכיוון מודול הצתה מכיוון שההנעות קצת קשות כשהרכב אחרי נסיעה ארוכה [או בקיצור - חם] בדיעבד, בעבר היתה לי בעיה של הנעות וניקוז דלק מהצינור כניסה לקרבורטור פתר את הבעיה בין רגע, הפתירה הסופית היתה אחרי החלפת המודול.. יש סיכוי שזו הבעיה? אף אחד מלבד צביקה לא מגיב ואני בטוח שמישהו כאן יכול לעזור לי. תודה ויום נעים.
-
עדכון מצב מה15.8 עבר כמעט חודש שבו האוטו לא "חתך" אפילו פעם אחת. אבל היום בבוקר, בדרכי לעבודה, הוא החליט שהגיע הזמן להתחיל לעשות לי מחדש צרות.. אז הוא "חתך" מעט. בדרך חזרה הנעתי רגיל, התחלתי לנסוע ואחרי 50 מטר בערך הרגשתי שהוא נחנק מעט ופתאום הוא כבה לי תוך כדי נסיעה. עצרתי בצד, ניסיתי להניע והוא סירב להניע, אז הנעתי בדחיפה ומאז הנסיעה כרגיל. יש לציין שאני שומר על מיכל דלק של לפחות רבע [בדרך כלל יש הרבה יותר] כדי למנוע כניסת לכלוכים. אז אחרי כמעט חודש ללא שום בעיה, מה הצעד שהבא שלי כיוון שאני כבר ממש מיואש מהדבר. תודה.
-
So Far... הרכב עבר היום ואתמול ביחד 25 ק"מ ולא "חתך" אפילו לשניה אחת. אני אמשיך לעדכן מה קורה כדי שנוכל לחשוב על תשובה קצת אחרת למקרה שהבעיה עודנה קיימת. שבוע טוב, אור.
-
אוקיי, בתור 'עזרה ראשונה' לגבי מה שאמרת עשיתי כמה דברים שאחד מהם ישמע קצת מוזר . 1. בתור התחלה - החלפתי צנרת דלק - מהמסנן ועד הקרבורטור. הצינור שמתחבר ממיכל הדלק למסנן "קצת" שונה משאר צינורות הגומי, לכן, בו עדיין לא נגעתי. 2. נשפתי בעוצמה חזקה לתוך הצינור שמוביל מהמיכל דלק לפילטר - אם יש בו לכלוך הוא בטח חזר אחורנית למיכל הדלק. עכשיו כל שנותר הוא לנסוע ולראות אם הבעיה נפתרה או שעלי לנקוט בצעדים קצת יותר מחמירים. שבת שלום, אור.
-
וזה בעצם עושה מה? אמור לדחוף את כל הלכלוכים הלא רצויים הלאה כדי שיצאו מהמערכת?
-
צביקה, ברשותך עוד משהו קטן.. אם מדובר אכן בגרגר או שניים שמטיילים להם בתוך הקרבורטור, האם ספריי ניקוי יכול לעזור במצב כזה? הרי מדובר בגרגר קטן ולא בלכלוך של שנים.
-
צביקה, ראשית כל תודה רבה על המחמאה הראשונית. א. ניקוי הקרבורטור התבצע לא בגלל הבעיה, אלא בגלל שעברו משהו כמו 3 שנים מאז הניקוי הקודם וכמדומני היה זה הזמן לבצע את הניקוי בפעם השניה. את משאבת דלק בעלת הלחץ הנמוך איבחן מכון הקרבורטורים [בעל מקצוע ידוע כמוך בטח מכיר את המקום שאליו אני מתכוון - סגולה, פ.ת.. אבל לא ניתן להם פרסומת סמויה ] ואני ויתרתי על להחליף אותה באותו רגע מ2 סיבות: 1. מחסור בניירות צבועניים בארנק לאותו הרגע. 2. קניה עצמית והחלפה עצמית הרבה יותר זולה. אבל בוא לא נשכח שלפני שנה הרכב בכלל לא עשה בעיות ולכן הניקוי וההחלפה לא היו אמורים לפתור שום תקלה - כי אז לא היתה כזו. ב. מסנן הדלק והאוויר במצב טוב + אבל בנינו.. קשה להאמין בדווקא הם יגרמו לתקלה מסוג כזה. אם הם היו סתומים אז הרכב היה אמור להחנק "ולחתוך" 24/7 - לא? ג. חוטי ההצתה הם לא מקוריים או של איזה יצרן מפואר, בסה"כ כתוב עליהם MADE IN USA אבל אלו חוטי הצתה שאני מחליף אחת לשנה וחצי - עד שנתיים [תסכין איתי שב205 אחרי שמוציאים את החוטים פעם או פעמיים אתה נשאר עם חוט ביד והראש של תקוע בתוך הפלאג] ובסה"כ הם לא איכזבו עד היום. מה שכן, אם החוטים הישנים היו בהגורמים לבעיה - החדשים היו אמורים לפתור אותה אפילו אם זה רק ליום אחד, כך שאפשר לדעתי לשלול את אותם. ד. מכסה מפלג ורוטור הצתה הם בדיוק הדבר הבא שאני מתכוון לבדוק, אבל אני לא מצפה למצוא בהם בעיה בגלל שההרגשה היא שלא מגיע דלק למנוע ולא משהו אחר, מה שגם - באק-פיירים לא תשמע מהאגזוז שלי. ה. גם אני חושב שכל הבעיה בסופו של יום היא קצת לכלוך בצנרת או מעבר לה. השאלה היא אם תוסף כדוגמת גולדלייבל, TKO וכו' יעשה את העבודה או שצריך להתחיל לפרק ולדחוף חוטר בכל צינור אפשרי ולבצע ניקוי קרבורטור נוסף? תודה רבה, אור.
-
חבר, לא אתי בטענות או משהו רק הכוונתי אותך לרעיון שאחרי 5 שנים אני אמור לדעת פחות או יותר איזה רכב יש לי. לא צריך להיות חצי ואפילו לא רבע הנדסאי רכב כדי לדעת שלאוטו שלך יש מנוע 1400 ולא 1600 ולדעת שמדובר בקרבורטור במקום במערכת הזרקה חד נקודתית. לא כפיות טובה ולא דבר דומה. תודה על הנסיון הטוב לעזור, אבל כנרעה שלא קראת את כל ההודעה שלי מלכתחילה.
-
זה מדהים שכל אחד חושב שמדובר במערכת הזרקה חד נקודתית. אז לא, ממש לא. מדובר בקרבורטור [היי, 5 שנים אני מחזיק את הרכב, עבר כבר 2 ניקויי קרבורטור, ומקבל רק 96] - נראה לך הגיוני שעכשיו, פתאום אני אגלה שיש לי מערכת הזרקה חד נקודתית? זה כאילו שמחר אני אקום ואגלה שבכלל מדובר בפיאט דוקטו צהובה ו5 שנים חייתי באשליה ששאני נוסע ב205. ועכשיו ברצינות - עם כל הכבוד, אני יודע טוב מאד איך נראה קרבורטור.. בכל מקרה, ל"קרבורטור" הזה לא מתחבר שום שקע חשמל ואין שום נורה כתובה לפני ההנעה. אוי, רק עכשיו ראיתי את השורה האחרונה בהודעה, אז ראה את ההודעה שלי גם כן שלא רלוונטית.
-
שלום רב, ברשותי מזה 5 שנים פג'ו 205, 94, 1400 בעלת קרבורטור. רכב מצויין ואמין שעד היום לא איכזב אותי אפילו לרגע, עד שהתחילה בעיה מוזרה שבה האוטו "חותך". תחילה, שהרכב נרכש הוא גם "חתך" מעט אך הבעיה הסתדרה מעצמה כנראה.. הבעיה היתה שתודלק ברכב בנזין 95 במקום 96. כיום - אי אפשר להגדיר את המועד המדוייק שבו הרכב "חותך" כיוון שזה לא קורה כל הזמן, זה לא קורה בעליות, לא שהאוטו חם ולא שהוא קר. זה פשוט קורה סתם ככה פתאום. האוטו ממש נחנק וכמה שאני נותן לו גז הוא בקושי מצליח להגיב ולרוב גם נכבה תוך כדי הנסיעה [או כשאני מוריד את הרגל מהגז] ואם אני כן מצליח לתת לו מכת גז קטנה אז הוא נדלק שוב וממשיך בנסיעה. שמתי לב שברוב המקרים, אם אני מכבה את הרכב ומניע שוב הנסיעה ממשיכה כרגיל כאילו לא קרה כלום והרכב נוסע כרגיל. הפעם האחרונה שזה קרה לי היתה ממש פני כשעה - בדרכי לת"א הרכב נסע מצויין ללא שוב בעיה. בדרך חזרה הוא התחיל לסוע מצויין ולאחר כ3 ק"מ בערך, הוא "חתך" קצת ולפני רמזור בלב ז'בוטינסקי הוא "חתך" בצורה קצת יותר אגרסיבית ונכבה. לאחר מכן הנעתי אותו והמשכתי בנסיעה [עוד 30 ק"מ] כאילו כלום לא קרה... בשבוע שעבר באחת הפעמים שרציתי לסוע הרכב פשוט סרב להניע ולא משנה כמה פימפומים וכמה גז נתתי לו, ובדחיפה - הוא עדיין סרב להניע - כאילו שבכלל לא מגיע לו דלק, ורק לאחר 200 בטר בערך [והמון זריקות קלאץ' וגז!] הוא הניע והתחיל לסוע כאילו הכל כרגיל... שאני אומר "חותך" אני מתכוון לזה שפתאום הוא מקרטע ברמות מטורפות וההרגשה היא כמו להיות בתוך מכונת כביסה בזמן סחיטה [לא שהייתי פעם בכזה מצב, אבל אני משער שזו ההרגשה פחות או יותר ]. - אבל את זה אתם בטח כבר יודעים. אגב, בעיה שהיתה בעבר ויכול להיות שמתקשרת לזה [או לא, את זה אני משאיר למומחים כאן] היא שעבר - 3-4 חודשים אחורה היא שלאחר נסיעות ארוכות, כאשר הרכב היה כבר חם מאד, כשהנעתי אותו שוב לנסיעה אחרת הוא הניע ולאחר כמה מטרים כבה תוך כדי נסיעה וסרב להניע. הפתרון באותו רגע היה לנתק את הצינור דלק שנכנס לקרבורטור [שיחרור לחץ?] ולחבר אותו חזרה ומיד - הרכב הניע ונסע כרגיל. לפניכם, היסטוריית טיפולים שמתקשרת לבעיה: קרבורטור - נוקה לפני קצת מעל לשנה. משאבת דלק - הוחלפה כשבוע לאחר ניקוי הקרבורטור עקב לחץ שאיבה נמוך מעט. פילטר דלק ופילטר אוויר - הוחלפו בטיפול האחרון, לפני 4000 ק"מ בערך. פלגים וחוטי הצתה - הוחלפו היום. מודול הצתה - הוחלף לפני למעלה משנתיים, אך אני שולל אותו מכיוון שהרכב מניע ישירות וכמדומני אם הבעיה היא במודול הצתה, הרכב לא אמור להניע 2 דקות בערך. זו בערך היסטוריית הטיפולים שיכולה לשפוך מעט אור לפיתרון הבעיה.. אשמח אם תוכלו לעזור לי כי אני כבר ממש איבדתי תקווה במציאת הבעיה. נ.ב - להכניס אותו למוסף בגלל הבעיה יהיה קצת בעייתי מכיוון שהוא לא חותך כל הזמן כמו שאמרתי.. ולהתחיל לסוע עד אילת וחזור ולא להתקל בבעיה אפילו לרגע אחד קצת מקשה על מציאת הבעיה. תודה ושבת שלום.
