סוללות ליטיום רגישות יותר למכות. החום בקיץ ברכב בשמש מגיע ל-60 מעלות. סוללות איכותיות יחזיקו מעמד. נכון שלא כדאי להשאיר את המכשיר חשוף לשמש.
אין בעיה להטעין את הסוללות למקסימום. אני מטעין אותם תמיד למקסימום והן מחזיקות שנים. הסוללה מתחילה לפרוק את עצמה מיד כשהיא יוצאת מהמטען, כך שהיא לא נשארת אף פעם טעונה למקסימום יותר מכמה דקות. כדאי להטעין את המכשיר פעם בחודשיים. בחמש שנים זה 30 טעינות וזה כלום. סוללות טובות מחזיקות שש שבע שנים וניתנות להטענה מאות פעמים.
אני מוכר (בקטן) פנסי לד חדשים חזקים מאוד וזולים. בעיקר כאלה שאפשר להתקין על אופניים. גם סוללות 18650 21700 ו-26650. הכי טובות בעולם. אני מבין בזה. אפשר לראות בפייסבוק ב"משה לומנס" וגם ב"אור - פנסים".
המכשיר נטען עם מטען חיצוני. לא יודע ספציפית, אבל היום רוב המטענים, גם הזולים, יודעים להרגיש סוללות טעונות למקסימום ומנתקים את הטעינה.