Jump to content

אבינר

  • הודעות

    8
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי אבינר

  1. שלום. אני מחזיר שאלה שכבר שאלתי, לאחר שעשיתי חיפוש בפורום וקראתי קצת על הנושא. אני מזכיר, יש לי דהייטסו אפלאוז שנת 92'. בדרך כלל בתחילת הנסיעה הטורים היו עולים גבוה (צ'וק) ומיד לאחר שהחום היה מגיע לטמפ' ההרצויה הטורים היו יורדים לכ - 1000 סל"ד, והרכב היה נוסע חלק. לפני כמה ימים, התחילה התופעה הבאה: הטורים היו עולים בתחילת הנסיעה, אך ככל שהנסיעה המשיכה הטורים המשיכו לעלות, עד ל - 2,500 - 3,000 וככה במשך כל הנסיעה (טרקטור). בשלבים האלה התחלתי לראות שהרכב מאבד מים, אבל לא יותר מידי (1-2 כוסות). לקחתי את הרכב למוסך, כי חשבתי שאולי הצ'וק נתקע ובכל מקרה ביקשתי שיעשה ניקוי קרבורטור. המוסכניק התקשר אלי, ואמר לי שהבעיה היא לא בצו'ק, אלא שיש בעית קומפרסיה, וכי הרכב לא יחזיק עוד הרבה מעמד, ובנתיים הוא מנתק לי את הצו'ק. מאז אותו טיפול, אני מפמפם בבוקר, ונוסע עם רעידות עד שהרכב מגיע לטמפרטורה הרצויה. נסעתי ככה יומיים, אבל לא נסיעות ארוכות, כשביצעתי נסיעה ארוכה, כ - 60 ק"מ, פתאום שמתי לבשלמד החום הגיע למקסימום, ומתוך מכסה המנוע עולים אדים. עצרתי בצד הדרך, פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שהמים במיכל האידוי, מבעבעים, והאדים יוצאים מהצינורית של מיכל העיבוי. מאז אותו יום, כל נסיעה, אפילו קצרה, מסתיימת במים מבעבעים במיכל האידוי, וצורך למלא מים מחדש, כחצי ליטר בכל פעם. קראתי קצת בפורום, והבנתי שהדבר מרמז על ראש מנוע שהלך. בדקתי ברדיאטור, אין סימנים של שמן, בדקתי בשמן, ואין סימנים של טחינה או כל דבר אחר, הכל נראה רגיל. בנוסף, אני מרגיש בנסיעה, שהרכב לא סוחב, ולפעמים יש מעין קפיצות כאלה. בעבר היו לי מקרים של התחממות. כל מערכת הקירור הייתה מקורזת, בני ל. אמר לי דבר ראשון לתקן את מערכת הקירור, וכך עשיתי: רדיאטור, צנרת, טרמוסטט, וכל מה שקשור. מה אתם אומרים ?
  2. שלום. יש לי דהייטסו אפלאוז שנת 92'. בדרך כלל בתחילת הנסיעה הטורים היו עולים גבוה (צ'וק) ומיד לאחר שהחום היה מגיע לטמפ' ההרצויה הטורים היו יורדים לכ - 1000 סל"ד, והרכב היה נוסע חלק. לפני כמה ימים, התחילה התופעה הבאה: הטורים היו עולים בתחילת הנסיעה, אך ככל שהנסיעה המשיכה הטורים המשיכו לעלות, עד ל - 2,500 - 3,000 וככה במשך כל הנסיעה (טרקטור). בשלבים האלה התחלתי לראות שהרכב מאבד מים, אבל לא יותר מידי (1-2 כוסות). לקחתי את הרכב למוסך, כי חשבתי שאולי הצ'וק נתקע ובכל מקרה ביקשתי שיעשה ניקוי קרבורטור. המוסכניק התקשר אלי, ואמר לי שהבעיה היא לא בצו'ק, אלא שיש בעית קומפרסיה, וכי הרכב לא יחזיק עוד הרבה מעמד, ובנתיים הוא מנתק לי את הצו'ק. מאז אותו טיפול, אני מפמפם בבוקר, ונוסע עם רעידות עד שהרכב מגיע לטמפרטורה הרצויה. נסעתי ככה יומיים, אבל לא נסיעות ארוכות, כשביצעתי נסיעה ארוכה, כ - 60 ק"מ, פתאום שמתי לבשלמד החום הגיע למקסימום, ומתוך מכסה המנוע עולים אדים. עצרתי בצד הדרך, פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שהמים במיכל האידוי, מבעבעים, והאדים יוצאים מהצינורית של מיכל העיבוי. מאז אותו יום, כל נסיעה, אפילו קצרה, מסתיימת במים מבעבעים במיכל האידוי, וצורך למלא מים מחדש, כחצי ליטר בכל פעם. מה אתם אומרים ? מה עושים במקרה כזה ? שווה להשקיע בתיקון? יש טיפול זמני שאפשר לעשות ? אם בכלל.
  3. היי, מה העלות של שיפוץ קרבורטור לדהייטסו אפלאוז (צביקה, מן הסתם השאלה מופנית בעיקר אליך). כמה יכול לעלות רדיאטור משופץ וכמה חדש ? תודה מראש על כל מענה.
  4. תודה צביקה, נכון, זה באמת שרטוט של צוק ידני. אבל לא ידעתי לאיזה רכב הוא שייך. הנה צירפתי שרטוט אחר, של קרבורטור עם צ'וק אוטומטי, הוא באמת יותר דומה לצ'וק שלי, אבל גם כאן אני לא יודע לאיזה קרבורטור, (של איזה רכב הכוונה) השרטוט שייך. אז אני מבין שהחלקים המתכתיים העגולים נקראים תאי ואקום ? נראה לי שאחד מהם, זה שנמצא בצד ימין (מהצד של פתח מכסה המנוע) אצלי בדהייטסו הפסיק לתפקד, יכול להיות שזה מה שגורם לסל"ד נמוך בסרק ? היום ריססתי את הקרבורטור שוב, עם ספריי קרבורטים, מבפנים ומבחוץ, ונראה שזה עזר קצת, הסלד בסרק עכשיו בשני קווים (בערך) מתחת ל - 1,000 סל"ד (שזה היה המקום של המחוג לפני שהתחילו הבעיות), כלומר אני מתניע, הצ'וק האוטומטי פועל, וכאשר מד החום מתחייצב על האמצע הטורים יורדים לאיזור הזה שציינתי. האם זה הפתרון, פשוט לרסס בכמויות את הקרבורטור בספריי עד שהוא יחזור לתפקד כרגיל ? תודה,
  5. תודה, נהנתי לקרוא את ההסברים. זה ענה על חלק מהשאלות שלי. עדיין אני לא מכיר ולא מבין את החלקים שמסביב לקרבורטור, שמחוברים לקרבורטור, כמו החלקים שנמצאים בקצה השני של צינורות הואקום (הצינוריות השחורות הדקות, ככה נראות לא ?). אלה שמסומנים בעיגול אדום בתמונה שצירפתי. תודה,
  6. יש לי מספר שאלות תם. אשמח לכל תשובה. כשעברתי בפורום על הנושאים, בכל מה שקשור לקרבורטור, נתקלתי בהרבה מושגים שאין לי שמץ של מושג מה הם עושים והיכן הם נמצאים. מה זה דיזה, דיזה ראשית, דיזת סרק. בכלל זידת סרק זה כבל חשמל או שזה אלמנט אחר, או שאני מבלבל בין שני דברים ? איך קוראים לצינורות השחורים שיוצאים מהקרבורטור ? איך קוראים לרכיבים שאליהם הצינורות מחוברים (לחצתי על המנופים שמחוברים אליהם וזה שחרר אוויר) ? יש שני צינורות כאלה שמגיעים לקרבורטור, והם יוצאים מתוך רכיב חשמלי קטן ועגול (בדהייטסו אפלאוז) שמחובר בצידו האחר לכבל חשמלי דק. מה זה הרכיב הזה ? בין מסנן הדלק לקרבורטור יש עוד רכיב, מחוברים אליו גם צינורות אוויר וגם צינורות דלק, מה זה הרכיב הזה (בצורת גליל עם פתחים לצינורות מלמעלה), נדמה לי שהוא מחובר לחשמל בתחתיתו אבל אני לא בטוח ? תודה מראש.
  7. תודה מראש לכל העונים. צביקה, תודה על הנכונות לעזור. אני גר בנס ציונה. עובד בראשון. הייתי שמח לבקר אצלך, במיוחד אחרי כל הדברים הטובים שאני קורא עליך בפורום. אבל נתניה זה קצת רחוק, במיוחד במצבו של הרכב כעת. בהמשך למה שכתבתי, במענה לשאלות, הקרבורטור לא שופץ, לפחות לא בשלוש שנים שהרכב בבעלותי. היום בבוקר שיחקתי עם הברגים שבשני צידי הקרבורטור וחיזקתי מספר צינוריות אוויר דקות שמגיעות לקרבורטור (כפי שניתן להבין רמת הידע המקצועי שלי היא לא משהו), ובכל זאת, נסעתי עם הרכב לעבודה, אחרי כ - 10 ק"מ, שמתי לב שהמנוע הפסיק להכבות בסרק, והמחוג של הסל"ד ירד ל - 500 תוך שהרכב רועד כמובן. בנוסף, התחילה תופעה מוזרה: בכל פעם לקראת עצירה שהורדתי הילוך, המחוג של הטורים קפץ מעלה מעלה וירד בפתאומיות עד למתחת ל - 1000 סל"ד, ככה בכל ירידה להילוך נמוך (דומה למצב שבו נותנים לחיצת גז מהירה ועוזבים). מה זה אומר, זה נראה כאילו הרכב השתגע לגמרי !!!. צביקה, או אחרים, אני אודה לכם מאוד אם תוכלו להפנות אותי למוסך טוב באיזור נס ציונה ראשון. תודה מראש.
  8. שלום, אני זקוק לעזרה יש לי דהייטסו אפלאוז 92'. לפני כחודשיים היו לי כמה מקרי התחממות, בסופו של דבר התברר שיש נזילה מהרדיאטור, ובמוסך שמו לי רדיאטור משופץ. לפני כחודש עשיתי טיפול עשרת אלפים. מאז בהדרגה, בכל פעם שהמנוע היה בהילוך סרק (בצמתים וברמזורים), מחוז הטורים ירד עד מתחת ל - 1,000 סל"ד בכל נסיעה קצת פחות (ברגיל הוא תמיד היה נעצר ב - 1,000), עכשיו בכל פעם שאני מוריד את הרגל מהגז הטורים יורדים בפתאומיות והמנוע כבה. ניקיתי את הקרבורטור עם ספריי, ובדקתי את חיבורי החשמל לקרבורטור. זה לא עזר. מה יכולה להיות הסיבה, תודה מראש.
×
×
  • תוכן חדש...