Jump to content

MrBoogieMan

  • הודעות

    25
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי MrBoogieMan

  1. גם קוריאנית בסדר. לא צרפתיות, לא מקבוצת VW ולא "אמריקאיות".
  2. עוד לא ננעלתי על שום דבר שראיתי. את מרבית הדברים שציינת יש. אחזור על זה לטובת מי שלא מבין מה קורה פה: מחפש יפנית, שנת 2013 ומעלה, אוטומט (לא רובוטי). תקציב עד 50. סופר מיני או משפחתית קטנה, לא פחות (לא שולל משפחתית בגודל סביר). מחפש ברכב אמינות גבוהה, טיפולים זולים (ואם אפשר גם כמה שפחות תכופים), ושתהיה יחסית חסכונית. 1 ל-12 זה גם בסדר מבחינתי. מבחינת נסיעות אני ההגדרה המושלמת למשולב. עובר לחיפה בחודשים הקרובים, עובד 2-3 ימים בשבוע ביקנעם, והגברת גרה בנתניה, כך שנוסע מספיק בעיר ומספיק מחוצה לה. כרגע שני הרכבים שעל הכוונת הם היאריס או הI20. אם אמצא משהו אחר שיתאים לכל הדרישות, אקנה.
  3. אתה צודק לגבי הטיפולים של הליסינג. אבל גם פרטי לא תמיד משמעו רכב שמור ומלוקק שהשקיעו בו את כל הרכיבים הכי איכותיים שיש בעולם. מרבית האנשים שמטפלים במוסכים שאינם מורשים זה בד"כ בשביל לחסוך. אחרת אין טעם לטפל במוסך שאינו מורשה.
  4. הרכב שדחיתי לא טופל במוסכים של היצרן. מוסכים מורשים ע"י משרד התחבורה. כשראיתי על אילו מוסכים מדובר, לא אשקר, חשכו עיניי. רק זירז את החלטתי לא להתקרב לרכב. העניין הוא כזה - רק מחיפוש באינטרנט, מרבית הרכבים המשומשים הנמכרים הם של ליסינג או מגרשים כאלו ואחרים. רכב שהיה בליסינג, אני יכול להיות לפחות רגוע שכל תקלה שקרתה תוקנה ע"י החברה. אני עובד בחברת הייטק, ולפחות פעם בשבוע מגיע מחלץ של אלדן לתקן ולהחליף. טסטים וטיפולים נעשים בזמן, זאת נקודת אור לדעתי. רכב פרטי עלול להיות קצת יותר מוזנח
  5. אני מודע לעניין הליסינג. אני גם לא מגיע לבד למגרשים כאלו. היום דחיתי יונדאי עם נסועה סבירה בהחלט ובמחיר הגיוני, אבל שהייתה לה נזילה בדיפ'. לא חשבתי פעמיים, תקלות כאלו יאכלו לי את הכיס. לכן גם בבדיקה אני חייב לראות את היסטוריית הטיפולים ולוודא שלא היו "תיקונים" חריגים. לא הספקתי לעשות היום את נסיעת המבחן, אם יזדמן לי אעשה מחר. וכמובן שאבדוק את ההיסטוריה המלאה של הרכב. לא קונה ממגרשים סוג ז', אלא מחברות גדולות בעלות מוניטין. לא שווה להן להסתכן בלמכור לוקש כלשהו, כי זה יפגע באמינותן, ולכתוב היום פוסט חריף בפייסבוק זה קל, מהיר ואפקטיבי.
  6. אני לא קונה צרפתייה. מסטיגמות קשה להיפטר, ועלויות הטיפול יקרות. לא מעניין אותי צרפתי או vag. מה לעשות - ראש קטן - יפנית, ואני בטוח שאני לא היחיד.
  7. וואו, הרכב עשה לא מעט בעיות אני רואה. תודה רבה על זה. לוקח ברצינות את מה שקראתי.
  8. אני לא מעוניין בצרפתית. כרגע רק יפנית / קוריאנית. בכל מקרה, עוד פעם גלשנו לעניין הקילומטרז'. כן, הרכב היה של ליסינג. כן, הנסועה גבוהה בהרבה מהממוצעת. אני מודע לסכנות, ורק ביקשתי סקירה כללית של שני הרכבים בשביל לדעת להשוות ביניהם. בשני הרכבים הנסועה גבוהה, גם ביונדאי המספר באותה השכונה. מחפש את ניסיונכם עם הרכבים. עוד דעות לגבי היונדאי?
  9. לגבי התקציב אתה צודק בהחלט. יאריס בשנה הזאת שעברה השבחה בטויוטה עולה בסביבות ה-80. ולא, אין לי 80 זרוקים בצד. אבל האשמות קשות יש לך פה. תודה על האזהרה, אני בהחלט לוקח את זה לתשומת לבי. תראה, החומרים לא זהב. גם הנוחות כנראה לא רולס רויס. אבל בסקאלה של 1 עד 10, את ה-2 אתה לא נותן לה, ודווקא ממה שהבנתי מאנשים אחרים, זה לא בהכרח נכון. אולי הרכב לא מצטיין, אבל הרוב הגדול לא זוועתי כמו שאתה מתאר. בכל מקרה, וזה חשוב - אני מקבל עליה שנתיים או 30 אלף ק"מ אחריות מהליסינג. זה פלוס שאי אפשר להתעלם ממנו, לא משנה כמה קשה יהיה לי לממש תיקונים באחריות במקרה של... אשבור את הראש במידת הצורך, נקווה שלא יהיה צורך. עוד דעות על היונדאי? או הטויוטה?
  10. לקחתי לתשומת לבי, תודה רבה לגבי הקילומטרז' הגבוה - אני יודע, אבל יאריס בטווח המחירים שלי בשנים האלו כמעט ובלתי אפשרי למצוא. וגם כשמוצאים חייבים לקפוץ על זה באותו היום אחרת הן נחטפות. מניסיון. חטפו לי השבוע אחת, על יום אחד שביקשתי להתארגן בשביל להגיע לראות אותה.
  11. לאחר שפתחתי פה כמה דיונים לגבי רכבים בקטגוריות שונות ומשונות שבלתי אפשרי להשוות ביניהן - הגעתי למסקנה שרכבי הבא יהיה אחד משני סופר מיני אלו. וכעת שאלת מיליון הדולר - האם זו תהיה יאריס או i20? פרמטרים: צריכת דלק, אמינות, עלות טיפולים וחלפים, בטיחות, "מחלות" מוכרות ושמירת ערך. יאריס שנת 15, 100 וקצת אלף ק"מ, גיר רציף. מחיר אטרקטיבי מאוד יחסית ליאריסים שעוברים השבחה בטויוטה. I20 שנת 15 בצורה הישנה, לא זכור לי בדיוק הקילומטרז' אבל הוא גם באותו האיזור. אוטומט רגיל. את היאריס ראיתי היום, העיצוב החדש במחיר די אטרקטיבי מחברת ליסינג גדולה ורצינית. לגבי מצבו המכני אברר לעומק מחר,אך התרשמותי הראשונית היא שהרכב שמור ומטופל בחברה (שוב, חברת ליסינג גדולה, בדקתי רכב אחר והיסטוריית הטיפולים שלו הייתה מפורטת). עם זאת, מחוות דעת, חסכונית למדי, ושומרת על ערכה יפה מאוד. למכור אותה אח"כ לא תהיה בעיה. לעומת זאת היא קטנה מבפנים, בגאז' בגודל של שקית ניילון. מחר נוסע לראות את היונדאי. אעשה גם נסיעת מבחן בעליות של חיפה. העיצוב אמנם לא החדש ביותר, וגם לא מהחסכוניות בקטגוריה. אך אחרי מתיחת פנים, יותר מאובזרת מבחינת מולטימדיה, וקצת יותר מרווחת. חברים יקרים ובעלי ניסיון ודעה - עזרתכם! מי ייתן וזה יהיה הפוסט האחרון שאני מפרסם בייעוץ ברכישת רכב בשנים הקרובות
  12. מודה לכל העונים. אבל השאלה עומדת בעינה - והדעות חלוקות כמו מחוץ לפורום אז מי יודע לתת לי תשובה חד משמעית וחותכת לגבי האיביזות הארורות האלו??? ואולי שאלת מיליון הדולר - ברישיון הרכב, יהיה כתוב סוג הגיר המדויק או שזה יתייחס לכל גיר שאינו ידני כ-"אוטומט"?
  13. ממה שהבנתי מהגברת בטלפון זה שיש דגמים שהם רובוטיים ויש אוטומטיים לא רובוטיים. כנ"ל לגבי שני חברים שאמרו לי אתמול שקיימים גם אוטומטיים רגילים. ייתכן שהם טועים. אכן כך?
  14. אחרי קצת חפירה ובדיקה, הגעתי למסקנה שכל האיביזות בשנים 2011-2014 ("הרגילות", לא fr וכדומה) הן או ידניות או רובוטיות. האם אני טועה? התקשרתי היום לסוכנות של סיאט בחיפה והתשובה של הפקידה בלבלה אותי אפילו יותר. אז קיים דבר כזה איביזה עם גיר אוטומטי פלנטרי, או דומה לו? תודה לעוזרים!
  15. אני עובד בחברה שהיא יבואן. אנחנו ספקי הציוד בארץ ונותני השירות. ליצרן יש מחיר די אחיד עבור הדילרים שלו בחו"ל, אבל הוא לא שולט על תימחור המוצרים או העבודה של הדילרים שלו. ז"א שאם תבוא חברה אחרת שתייבא את המוצרים מאותו היצרן - תהיה תחרות. תקנו אותי אם אני לא טועה - מוסכים זה דומה. הם סה"כ עסקים פרטיים שמורשים לתת שירות לרכבים של יצרן מסוים, והם קונים מהיצרן את החלפים וכדומה. סקודה ישראל לא שולטים במחירים שהמוסכים המורשים שלו נותנים - הם מוכרים לכולם את אותם החלפים במחיר דומה, מי שרוצה יותר רווח, אצלו תשלם יותר עבור טיפול. מי שרוצה יותר לקוחות - יוריד מחירים. תחרות זו המילה. עכשיו סלח לי, אבל למי פה מאיתנו סקודה תעשה בשבילו סקר שוק? את העבודה השחורה תעשה אתה. לא רוצה לקנות אצלם, אל תקנה. הם לא יתמוטטו בלי אלפי השקלים שלך או שלי או של כל אדם אחר. הם מרוויחים מספיק מלקוחות אחרים ומחלפים ודברים אחרים שהם מוכרים למוסכים מורשים. לא תשלם - לא יעשו עבורך את העבודה השחורה שלך. וזכותם לא לפרט על מחירי היצרן / מוסכים מורשים (שהם מכירים) עבור טיפולים. בטח שלא בשיחת טלפון.
  16. יכול לומר לך על בלו סקאי שמול לב המפרץ - אחלה שירות. אבל חובה לבדוק את הרכב לפני, במיוחד אם הם מביאים לך אותו מסניף אחר. אתמול הביאו לי רכב שרציתי לראות מסניף אחר. כמו שאומרים פה - יצא לימון. בכל מקרה, רק מהגודל והנראות של המגרש ויחס העובדים אולי כן כדאי להיכנס לבדוק. חבר'ה די רציניים שם לעומת הרבה מגרשים באזור.
  17. תודה על ההצעה, אבל אני לא מת על הסוויפט ועל סוזוקי בכללי, אבל אני אחשוב על זה בהחלט. הייתה לך אחת כזאת? מה אומר על צריכת הדלק והטיפולים? תודה על העזרה. מה אתה אומר על עלויות הטיפולים השוטפים ותקלות בלאי \ אופייניות לרכב? ואשמח לשמוע על הסובארו, נראה כאילו אף אחד לא מכיר את הרכב מקרוב.
  18. אני עובר בקרוב לחיפה, ומתחיל ללמוד. בגדול, יהיו לי גם מספיק נסיעות בין-עירוניות בשבוע. אלו הם הקריטריונים שלי בגדול: גיר אוטומט (לא רובוטי, לגבי הרציף אני אבדוק היום בנסיעת מבחן). גודל בינוני - סופר מיני או משפחתית קטנה, לא פיקנטו, i10 או ספייס סטאר. צריכת דלק סבירה, לא חייב להיות 1 ל-17, גם 1 ל-12\13 יהיה בסדר. שהרכב יהיה אמין ושעלות הטיפולים לא תאשפז אותי עם כוויות באיזור הכיסים התקציב הוא עד 45, אפשר לחרוג מעט, רצוי שלא. ירדתי מעניין הסקודות, סיאטים ועוד כמה דגמים בגלל הגיר הרובוטי. יותר מדי חוו"ד שלילי לגבי האמינות ומחירי טיפול, לא מספיק חיובי בשביל לשקול את העסק. כבר בחנתי מספר רכבים, הגעתי לכמה מתחרים עיקריים כמו ה-i20, i25, היאריס והאימפרזה המדוברות. הבנתי את הדעה הרווחת סביב שני היונדאי - לא חסכוניות או מפנקות מדי, אבל אמינות, פשוטות וזולות לתחזוקה. עכשיו מבקש את עזרת חוכמת ההמונים לגבי היאריס והאימפרזה.
  19. אהלן אני מתלבט בין שני הדגמים הבאים. שניהם שנת 14, בין 70 ל-80 אלף ק"מ. האימפרזה מגיעה מליסינג פרטי. חוות דעת לגבי הרכבים? צריכת דלק, בטיחות, אמינות ועלויות טיפול (פתחתי לגבי הרכבים האלו נושא בפורום אחזקה בשביל לברר על הגיר הרציף - העניין די גלש למחירי אחזקה של טויוטה, אז זקוק ליותר מידע לגבי האימפרזה). אשמח לשמוע מה דעתכם על הרכבים בכללי ועוד דברים וסייגים שצריך לשים אליהם לב. תודה!
  20. 300 ש"ח לטיפול זה בהחלט זול בצורה מחשידה, ועוד במוסך מורשה (כנראה שהם מאזנים את זה עם מחיר שטיפה לא לגיטימי ) בכל מקרה, אני מבין ממך שהטויוטה כן שווה בדיקה, מישהו יודע לספר לי על האימפרזה? האם בכלל שווה לבדוק את הרכב או לחפש משהו אוטומטי רגיל?
  21. אחרי שקראתי קצת בפוסטים קודמים וביררתי כיצד פועל הגיר הרציף, הבנתי כי בהרבה גרסאות מוקדמות היו בעיות רציניות. הייתי שמח לקבל חוו"ד מניסיונות אישיים שלכם לגבי הגירים של היאריס (2012-14) ושל האימפרזה החדשה (2013-14). האם הגרסאות האלו יותר אמינות? כמה עולים טיפולים שוטפים במוסכים מורשים בקירוב? והאם הגיר הזה באמת יחסוך לי דלק לעומת אוטומט רגיל? גם לגבי נוחות הנסיעה, באיזה משני הרכבים האלו הגיר מתנהג יותר "טבעי" (ז"א כמו אוטומט)? כמובן שאקח בזמן הקרוב את הרכבים לנסיעת מבחן, אבל זה פחות משנה לי - עלויות האחזקה והדלק יותר. תודה!
  22. דבר ראשון, בהצלחה עם הרכב (זה או אחר). איזה גיר הסיד?
  23. אוקיי, תודה לכם על המידע, זה הועיל לי מאוד. לגבי ג'אז אני מוכן לבדוק, אבל משום מה יש לי מעט סלידה מהרכב הזה.... דבר אחד מפריע לי זה העניין של האיביזה - מצאתי אחת מעולה שנת 13, קילומטרז' נמוך והכל. רק הגיר הוא DSG. שווה את הסיכון? אם אקח את הרכב למכון בדיקה, עד כמה מדויק הם ידעו לומר לי מה מצב הגיר וכמה הוא יחזיק (השערה)?
  24. התקציב הוא 40-50 אלף, והשנים הרצויות הן 13-14. ויתרתי על האינסייט, במקומה נכנס יונדאי i25, גם מבחינת דלק, טיפולים ותקלות אופייניות.
  25. אהלן לצערי, מכרתי השבוע את הטיל הבליסטי שלי (מאזדה 3 ספיריט ) עקב מעבר לעיר והתחלת לימודים אקדמיים. כרגע אני בהתלבטות - יש לי 5 דגמים על הכוונת, ואני אשמח לשמוע את חוות דעתם של האנשים שמכירים את הרכבים. הדברים שהכי חשובים לי זה צריכת דלק, "מחלות" מוכרות, עלויות טיפול וכדומה. חשוב לי לציין שכל הרכבים הנ"ל אוטומטיים. 1. הונדה אינסייט. 2. סיאט איביזה (1.2 ליטר TSI). 3. סקודה ראפיד. 4. סקודה פאביה. 5. קיה ריו סדאן. בדקתי המון (אבל המון) ביקורות וחוות דעת ביד 2 ובאתרים דומים, יש ביקורות שחוזרות על עצמן (לדוגמה, אינסייט לא חזקה) אבל אין הרבה ביקורות על תקלות נפוצות ועל רכיבים שנוטים להתקלקל (כמו גיר או מנוע). אשמח לשמוע את דעתכם, כי אני כבר באמת אבוד בתוך השוק המוצף הזה.
×
×
  • תוכן חדש...