עשו לי לפני החלפת הרדיאטור בדיקה שבה מחברים מכשיר במקום הפקק של הרדיאטור, וכל פעם היה צריך להתניע ולכבות (כל הבדיקה לא יותר מ 2 דקות) ואמרו לי שהראש מנוע בסדר.
אחרי החלפת הרדיאטור לא עשו שום בדיקה.
הייתי במוסך והחליפו לי רדיאטור
החליפו לי גם אטם מכסה שסתומים ו4 פלאגים (לא קשור לבעיה המקורית תמיד היתה קצת דליפת שמן שם והחלטתי לטפל גם בזה).
נסעתי עם האוטו מיד אחרי ההחלפה (במישור לא הייתה בעיה) ואחרי נסיעה מאומצת בעליה של 5 דקות המד חום הגיע למקסימום ויצע עשן מהמנוע, עצרתי כמובן מייד בצד והזמנתי גרר למוסך.
אמרו לי שהצינור של הרדיאטור (התחתון) נקרע וברחו משם המים ולכן החום של המנוע עלה.
ממה יכל להיגרם שניקרע הצינור ? יש בעיה יותר רצינית שכדאי לבדוק או אפשר להסתפק בהחלפת הצינור ?
תודה.
כרגע זה בצבע כחול כי מילאתי אחרי הנסיעה האחרונה, אעלה תמונה ברגע שיעכיר.
הורדתי את מיכסה הרדיאטור והפעלתי את המנוע, לא היו בועות, אבל המים קפצו קצת, לפי דעתי זה בגלל הרעידות של המנוע, זה תקין , לא ?
בכל מקרה אחליף את המכסה רדיאטור.
שלום לכולם,
יש לי מאזדה לאנטיס 2004 1.6
1. המים במיכל עיבוי רותחים לאחר נסיעה אפילו קצרה (15 דקות)- יום למחרת בדקתי מים במיכל עיבוי והוא היה כמעט ריק לחלוטין
2. המד חום ברכב מראה שהכל בסדר (תמיד נעצר באיזור האמצע)
3. התנעתי את הרכב ופתחתי מכסה מנוע, המיכל עיבוי התחיל להתמלא לאט לאט (לא חזר להיות כמו שהיה במקור) וגם ראיתי ממש קצת בועות במיכל עיבוי לא בטוח אם זו הייתה התחלת רתיחה.
מה יכולה להיות הבעיה ?
תודה לכולם!