שלום!
לפני מספר חודשים פגעתי ברכב מאחור פגיעה שעל פניה נראתה קלה. לאחרונה קיבלתי דרישה לתשלום מחברת הביטוח של הנפגע על סכום של כ11,000 שקל, כאשר שווי הרכב הנפגע (מאזדה 2 2010) הוערך בכ28,000 שקלים.
לצערי אין לי ביטוח צד ג' וסכום התיקון נראה לי גבוהה משמעותית ממה שהוא אמור להיות. התייעצתי עם מוסך שאני מכיר, שם נאמר לי שתיקון כזה אמור לעלות לכל היותר 5,000 שקל. מצד שני השמאי של הנפגע העריך סכום גבוהה בהרבה, והפירוט שנתן זהה לפירוט בקבלת התיקון מהמוסך.
השאלה הראשונה שלי היא האם יש מה לעשות בעניין? אם אביא שמאי מטעמי שיפסוק סכום נמוך יותר, האם אפשר ללכת להכרעה, או למשפט? אילו עוד דרכי פעולה יש לי?
השאלה השנייה היא האם באמת הגיוני שסכום התיקון יהיה גבוהה כלכך לפגיעה כזאת? אוכל לצרף תמונות ואת פירוט התשלום של המוסך אם צריך.