אני מעוניין להתייעץ לגבי רכישת רכב מטרייד אין,
השיקולים שלי ברכישת רכב הם בעיקר כלכליים מכיוון שהצרכים שלי הם מינימאלים, אני נוסע כ 10 ק"מ ביום סה"כ בתוך העיר.
עשיתי סקר שוק אצל מספר חברות טרייד אין לגבי רכישת רכב זול, חיפשתי רכב אוטומאטי מבעלות פרטית בלבד ולהלן ההצעות העיקריות שקיבלתי:
סוזוקי אלטו שנת 2011, 60,000 ק"מ, יד ראשונה ומחיר מבוקש 30,000 ש"ח.
סוזוקי אלטו שנת 2014 , 101,000 ק"מ, יד ראשונה ומחיר מבוקש 36,500 ש"ח.
סיאט מיי שנת 2013, 86,500 ק"מ, יד ראשונה ומחיר מבוקש 30,000 ש"ח.
יונדאי i10 שנת 2014, 50,000 ק"מ, יד ראשונה ומחיר מבוקש 44,000 ש"ח.
אני מתלבט בין האפשרויות, כל הרכבים כאמור גיר אוטומאטי ומבעלות פרטית לפני התמקחות על המחיר כך שבוודאי אוכל להוריד אותו ואני מאמין שבצורה דיי משמעותית.
השיקולים העיקריים שאני חושב עליהם הם:
א. חשוב לי שלא אצטרך להוציא כסף על טיפולים וחלפים במוסך ברכב שאני קונה! אחרת הזול יוצא יקר.
ב. אפשרות למכור את הרכב לטרייד אין לאחר שנתיים - שלוש, אני מסתכל על עלותו הנוכחית של הרכב בקיזוז המחיר שאקבל עליו באם אמכור אותו בעוד כשנתיים - שלוש.
לא עשיתי נסיעות מבחן ושיקולים אסתטיים ואחרים כגון צבע הרכב וכולי פחות רלוונטיים עבורי, אני בספק האם אוכל למכור בעוד כשלוש שנים לטרייד אין רכב שנת 2011 או 2013 אם אקנה כאלו כי נראה שעלותם הזולה ביותר.
אני לא יודע עד כמה הקילומטראז' משמעותי ומהו קליומטראז' ושנה שיבטיחו לי בצורה ראויה שהרכב לא יגרור עבורי עלויות של טיפולים וחלפים במוסך.
אשמח לכול תגובה ועצה, במיוחד אם ישנם דברים אחרים שאני מפספס בשל חוסר הניסיון והידע שלי,
תודה מראש