שלום לכולם
אני חדש פה
יש לי רכב מסוג פולקסווגן גולף 2002 מנוע 1600 עם קילומטראז' של 140,000.
יש לי בעיה שלפעמים הרכב לא מניע לי אחרי הפסקה של בין חצי שעה לשעתיים/שלוש.
כשאני מניע את הרכב בפעם הראשונה באותו יום הוא מניע ללא בעיות ונוסע חלק. אבל אם אני מחנה את האוטו וחוזר אליו בטווח של חצי שעה עד שעתיים/שלוש הוא לא מניע לי. הוא עושה קולות ניסיון של תנעה אבל בסוף הרכב לא מניע ובלוח מחוונים יש לי חיווי של מצבר ומנוע. אחרי כמה נסיונות או אם אני לוחץ טיפה על דוושת הגז הוא כן מניע ונוסע כרגיל עד לפעם הבאה.
שמתי לב שזה קורה לי יותר בימים חמים וגם כשהרכב עמד בשמש. בחורף, בחנייה בצל, בערבים ולילות זה כמעט ולא קורה.
הייתי במוסך שבו אמרו לי שזה כנראה בגלל שהמחשב של המנוע מתחמם אז זה גורם לבעיה והציעו לי להחליף מחשב מנוע ולנסוע עם האוטו לכמה ימים כדי לראות אם התקלה חוזרת.
במוסך אחר אמרו לי שזה החיישן הצתה ולאחר שהחליפו לי את החיישן לא רק שהתקלה לא נפתרה אלא היא רק החמירה. ביקשתי שיחזירו לי את החיישן הקודם ועכשיו אמרו לי לנסות להחליף משאבת דלק.
הבעיה היא שבגלל שזה הרכב הראשון שלי ואני לא מבין כ''כ ברכבים אז אני מרגיש שכל המוסכניקים האלה עובדים עליי.
יש לכם מושג מה מקור הבעיה ואיך פותרים אותה? כי אני רוצה לפתור את הבעיה לפני שיגרם לי נזק רציני יותר.
תודה לכולם