הייתי בבדיקה.
הוא הרים. סובב את הגלגל בצד החשוד. אמר שהוא מרגיש שהקאליפר כאילו תפוס, הגלגל מסתובב קשה.
ראה שהמובילים מוגרזים. ברגע שזה לא המובילים, הוא אמר שנעבור לדבר הבא - להחליף צינורות.
אמר שברגע שיש בצינור משהו בפנים (השתמש באיזו מילה בשפה המקצועית שלו) הוא הופך להיות שסתום חד כיווני.
אמר שאם זה לא יתפור את הבעיה, נלך הלאה במדרגות הפתרון - שזה משאבה מרכזית ואם זה לא יפתור אז EBS.
שמתי לב שהקצה העליון והקצה התחתון של איפה שהרפידה יושבת (אני אומר "עליון ותחתון" כי מזוית הראייה של המתבונן זה נראה כאילו הרפידה עומדת), או איך שקוראים לזה באנגלית "brake hardware", ממש יבשים.
אמרתי לו שאולי זה לא נע על זה בצורה חלקה וזה נתקע.
בתמונות אפשר לראות שהתחתית שעליה יושבת הרפידה ממש חרוכה/מגורדת, וכל הקצוות של הרפידות אפשר לראות צבע בהיר יותר כאילו השתפשפו.
אז הוא ענה "זה סתם שלא יהיה רעידות. התפיסה היא מהמשאבה שלא משתחררת. למה? את זה אנחנו מנסים להבין."
צילמתי את הרפידות גם. ורואים שאחת מהן עדיין כמעט כמו חדשה אבל טיפה לא ישרה. השנייה, אלוהים ישמור, ירדה בחצי תוך חודשיים מאז ששמו אותה, וירדה באופן עקום, רואים שהקו שלה הוא לא פלס. היא נחרכה באופן אלכסוני. מה שגורם לי לחשוד שהיא נתקעה בקצה העליון/תחתון בזמן שהיתה אמורה לחזור אחורה. ואני מתקשה להאמין שזה עניין צינורות או משאבה או וואטאבר. אם הרפידה לא היתה חוזרת אחורה בגלל צינור סתום, אז היא לפחות היתה נחרכת בצורה מאוזנת בקו ישר, ולא בקו עקום.
הקצה התחתון שעליו יושבת הרפידה ואמורה לנוע עליו אחורה וקדימה (התמונה נהפכה פה בפורום):
הרפידה החצי גמורה (תוך חודשיים):
הרפידה השנייה שנראית עדיין שלמה יחסית לזמן השימוש: