שלום רב,
אבקש את עזרתכם בהחלטה אם להחליף או לטפל באוטו. ברשותי שברולט אופטרה 2006 ואני צריך מכונית לטווח של השנתיים הבאות. יש ירידה של נוזל קירור ברדיאטור של בערך אצבע כל יומיים, המוסכניק אמר שיש דליפה בראש מנוע לפי כך שבפקק ראש מנוע היה קצף. טיפול ראש מנוע צפוי לעלות 3-4 אלף. בחישוב קר, אולי עדיף להוציא עכשיו אפילו 5 ולהנות מהמכונית שנתיים מאשר להוסיף 40-50 ולקנות מכונית מליסינג. רק ירידת ערך האוטו תהיה יותר מאשר התיקון. אנחנו פחות מעדיפים לקנות מכונית מפרטי בעלות נמוכה יותר (שנתון נמוך יותר) בלי אחריות.
למכונית 120000 קילומטר, שזה יחסית נמוך. המכונית נוסעת יפה ועונה על כל הדרישות מבחינת מרווח ומקום בבאגז.
המכונית עברה התחממות מנוע ותיקוני נזילה של הראדיטור וטופלה במוסכים מורשים אבל אחר כך נעשה תיקון ראש מנוע במוסך חאפר. מאז בטיפול שוטף אצל היבואן בלבד. לרצועת טיימינג יש עוד 60000 קילומטר.
יש לי מספר שאלות ספציפיות-
1. מה הנזק למנוע אם באמת יש כניסה של נוזל קירור?
2. האם בסיטואציה זו שווה לתקן את המכונית? אולי יש נזקים נוספים כמו סדק במנוע?
3. חשבתי על רעיון לקחת למכון בדיקה שימצאו את כל הליקויים כך שההחלטה תהיה מקצועית ולא יהיו הפתעות נוספות. אני אשמח להמלצה על מכון בדיקה באזור המרכז אבל כזה שייתן לי פירוט מלא של התקלות כך שנהיה בראש שקט בשנתיים הבאות ולא רק תקין כן/לא.
תודה מראש,
רפי.