שלום לכולם,
לקחתי היום לבדיקה רנו לוגאן 2009 יד שניה (ברישיון מופיע בעלים קודמים 01), עם 107 אלף ק"מ.
קודם כל, מי שמפרסם ומראה לי את הרכב איננו רשום כבעלים שלו.
הוא הראה לי אישור שהוא נכה שמקבל קצבה מביטוח לאומי, ולכן לטענתו איננו יכול שרכב יהיה רשום על שמו.
האם הדבר הזה מוסיף "יד" לרכב?
מצורף פה צילום של רישיון הרכב, האם ניתן להבין מכאן אם הרכב היה ליסינג\השכרה, הבנתי מקריאה בפורום שזה לא תמיד מצוין.
בהיסטוריית טיפולים מרנו (מצורפת גם היא) כתוב על אחד הטיפולים שהמבוטח הוא קרסו ליסינג.
הלאה, ביקשנו מרנו שישלחו לי את היסטוריית הטיפולים של הרכב, מצורפת להודעה גם.
ההיסטוריה נגמרת ב 78 אלף ק"מ, כלומר ב 30 אלף ק"מ אחרונים אין תיעוד רשמי של המוסך של רנו, לטענת המוכר טופל במוסך פרטי.
כבר משם ראיתי שהרכב עבר שתי תאונות.
החלטתי בכל זאת לקחת אותו לבדיקה, היות וחשבתי שאם זה בעיקר תיקוני פח, זה פחות מטריד אותי.
האם אתם רואים משהו חריג בהיסטוריית הטיפולים הזו?
הקובץ האחרון שמצורף הוא תוצאות הבדיקה.
על רוב הדברים הבוחן אמר שאינם קריטיים, לא משפיעים על בטיחות או על איכות הנסיעה, אלא רק על ירידת הערך.
השאלה העיקרית שלי על הבדיקה היא מה אתם אומרים לגבי ההחלפה של קורת הרוחב הקדמית.
לסיכומו של דבר, אני צריך את הרכב לנסיעות יום יומיות של כ 10 ק"מ בתוך היישוב + נסיעות משפחתיות כפעמיים בחודש ובחגים למרחקים ארוכים יותר. (לכן אני פחות מוטרד מהקילומטראז' שצפוי להתאזן עם השנים).
כיום אני נוהג על דייהו לנוס 99 שמשרתת אותי נאמנה, עברה כמה טיפולים לאורך הדרך (החלפת קלאצ' ושיפוץ ראש מנוע) אבל סה"כ ממש בסדר - ולכן אינני מתרגש נורא אם פעם בכמה שנים יהיה טיפול מעין זה.
לשורה התחתונה,
האם בכלל הייתם מתקרבים לרכב הזה, או שלאור כל סימני השאלה הייתם מורידים אותו ישר מהפרק.
אם הייתם ממשיכים לשקול אותו, כמה לדעתכם צריך להוריד במחיר על כל התקלות האלו?
המחירון שלו בסביבות 56, הבנאדם דורש 46 וזה עוד כשהוא טען שהרכב נקי והכל בו סבבה, כמה אפשר להוריד אותו על הדברים המפורטים מעלה?
תודה מראש לעונים,
גמר חתימה טובה,
יאיר
בדיקת רכב לוגאן בני ברק.pdf