Jump to content

mic3mic4

  • הודעות

    10
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי mic3mic4

  1. הי, מצרפת תמונה של הרכב שלי. והתשובות: רכשתי את הרכב במחיר של 80,000 ש'ח, והוא כלל אגרת רכב, קודנית, חיישני רוורס ומרימי שמשות. ההבדל בדגם בין מה שדלק מוטורס מוכרים (fiesta ambiente) לבין הדגם באיילון מוטורס (fiesta trend): להזכירכם - מודל 2013, ידני, 1250 סמ"ק. יש את האבזורים העיקריים הבאים (שאין באמביאנטה)- מחשב דרך, מערכת אקלים דיגיטלית, מערכת קולית, שליטה מלאה על המערכת מההגה, blue tooth, מערכת למניעת הדרדרות, פנסי ערפל. כמו כן יש דברים קצת פחות מרשימים מבחינתי - מראות וידיות בצבע הרכב, שמשות כהות מאחור, הגה מעור וכסא מתכוונן. אני חושבת שאת כל האבזור הזה יש בדלק מוטורס אבל רק בדגם האוטומטי שלהם. למיטב ידיעתי באיילון מוטורס יש גם את הדגם הפחות מאובזר, וההבדל בספטמבר היה של כ-5000 ש'ח (לפני התמקחויות והטבות).
  2. הי, לאחר שנעזרתי רבות בפורום לפני קניית הרכב שלי, אמרתי שאחזור לדווח על התרשמות לאחר 3000 ק"מ. אז הנה אני פה. לאחר התלבטויות רבות, קניתי בספטמבר השנה רכב חדש - פורד פיאסטה ידנית מדגם טרנד - מהיבואנית המקבילה - איילון מוטורוס. אז נתחיל מחווית הקניה - איילון מוטורס. בסה"כ חוויה חיובית. היו מסבירי פנים, מרגיש פחות "מכונה משופשפת" מדלק מוטורוס. הבעיה אז היתה שהם לא עושים נסיעת מבחן - שזה מבאס רעיונית. אבל היה פתרון של נסיעת מבחן ביבואן שמקביל להם ואז קיבלתי גם מקום להשוואה. מבחינת מחיר - שזה היה יכול להיות יתרון של יבואן אחד על פני השני - לא באמת קיים, כי לא מדובר בדגם שקיים בשני המקומות ואי לכך אי אפשר להתמקח בצורה יעילה (תחום שאני לא מצטיינת בו בכל מקרה...). בקיצור - אין לי תלונות אליהם. כשהייתה לי שאלה אחרי הקניה - חזרו אלי ולא התנערו מכלום. בסיכומו של דבר - לא מתחרטת שקניתי דרכם. קיבלתי דגם מתקדם יותר שלא היה אצל המקבילים עם התייחסות אישית וקשובה. מבחינת הרכב - צריכת דלק - בנסיעה משולבת של עירוני ובין עירוני התמקם אחרי חודשיים וחצי בערך על 7.7 ליטר ל-100 ק"מ. כלומר צריכה של סביבות ה- 13 קילומטר לליטר. לא המופלא שמצפים ממנו אבל נו טוב.. מבחינת חווית הנהיגה - תענוג. חשוב לציין שהשתדרגתי מפג'ו 306 ידני מודל 1995, אז יתכן שכל רכב היה מרגיש כיפי בהשוואה למה שהיה לי. אז מי שרוצה - שיקח את החוויה הסובייקטיבית שלי בערבון מוגבל. הנהיגה חלקה. מרגישה מאוד בטוחה. אני לא נהגת שודים, אבל גם לא זקנה שנוסעת 70 קמ'ש בכביש מהיר. אני נהנית מהסיבובים - מרגיש עם אחיזת כביש טובה. ציון בטיחות גבוה ואומנם לא עברתי אף התנגשות אבל לפחות בחוויה מרגיש שתואם את הציון. הרכב הוא של 1250 סמ"ק וחששתי מאיך תהיינה ההאצות והעליה לירושלים - גיליתי שעושה את זה סבבה. אין תלונות גם שם. נהיגה שקטה כאשר החלונות סגורים. אבל מוצאת את עצמי תמיד סוגרת את החלונות כשאני מנסה להכניס אויר של חוץ. הבדל גדול מדי ברעש בין שני המצבים. מיזוג מספק מבחינתי (לא סובלת מחום יותר מדי, והוא ברשותי אחרי חודשי הקיץ הקשים). יש בקרת אקלים שאני מאוד נהנית ממנה. שליטה מההגה על השמע - נוח מאוד. נוחות ישיבה - יש. הגוף לא מתלונן אחרי נסיעות ארוכות. לגבי מושב אחורי ובגאז' - לא ממש בשימוש אז לא יודעת להגיד. עוד חצי שנה בערך אהיה חכמה יותר.. ובסופו של דבר - חתיך. גם ראוי לציין את היתרון הזה של הרכב. אני בטוחה שיש פרמטרים נוספים ששכחתי - אפשר לשאול ואענה ספציפית. כשאני מנסה לחשוב על חסרונות הייתי מציינת שוב את הרעש כשהחלונות פתוחים, וצריכת הדלק שיש באופן ברור רכבים עם נתונים טובים מאלה של הפורד. אפשר לראות מגמה חיובית ברורה בדיווח. אני מאוד ממליצה - על פי החוייה הסובייקטיבית האישית שלי. רוצה להגיד שוב תודה לכל אלה שעזרו לי לפני החלטת הקניה. זה סייע לי רבות.
  3. שמתי לב שזה קורה במהירויות גבוהות, ולא כשהאוטו עומד או בנסיעה רגילה. זה נותן אינדיקציה כלשהי לבעיה?
  4. הי, יש לי רכב חדש עם בעיה מאוד מעצבנת - כשאני שומעת רדיו, יש צלילים שנשמעים כאילו יש חלק מתכתי רופף שזז ומשמיע קול. לא בבאס, אבל כן בצלילים אחרים. אני לא מצליחה כל כך להגדיר את הבעיה - למרות שנראה לי שהיא יחסית נפוצה. האם זו בעיה בשביל מוסך, או שזה עניין של הגדרות האודיו ברדיו? תודה..
  5. אפשר לשאול דרך מי קנית (איילון מוטורס או דלק מוטורס) ומה ההתרשמות שלך מהם? וכן איך ההתרשמות שלך מיכולות ההאצה של הידני?
  6. mic3mic4

    עד70K-75K - ידני

    את הרנו קליאו אני רואה מחר - אבל היא ארוכה ומזהמת יותר מהפיאסטה - וזה כרגע עומד לרעתה (יחד עם הסמל המגלומני שבחזית). הדגם שאיילון מוטורס מציעים נראה לי כל כך הרבה יותר שווה מהדגם של דלק מוטורס (פורד פיאסטה ידני 1.2). אבל אני כל כך חוששת מהקניה דרכם. ברור שהם ינסו להרגיע אותי ולתת את התשובות שאני רוצה לשמוע. הם מנסים למכור. אבל איך עושים את ההחלטה הזו? אני מתלבטת האם לשנות לרכב יד 2 כדי שאם יהיה הכאב והאכזבה זה לפחות עלה לי פחות..
  7. mic3mic4

    עד70K-75K - ידני

    הייתי בנסיעת מבחן היום של הפורד פיאסטה של דלק מוטורס. קשה להתרשם באמת מרבע שעה-עשרים דקות של נסיעה. היתה לי תחושה בהאצה שלוקח לרכב רגע להתאפס על עצמו לפני שהוא מדביק את הרצון שלי להאצה (לא יודעת איך לתאר את זה אחרת...). ההצעה של דלק מוטורס היתה אטרקטיבית הרבה פחות מההצעה באיילון מוטורס, וגם הדגם שהציעו לי באיילון מוטרוס מרשים יותר. אז אני צריכה להחליט אם ההבדל בשנה אחריות ובעובדה שדלק מוטורס הם היבואן הראשי - על כל מה שזה אומר - משמעותי מההבדל במחיר. מה דעתכם? בנוסף, הלכתי לראות את הרנו קליאו (בלי נסיעת מבחן עדיין) - ומה אני אגיד לכם - איזו הצלחה יש לצבע הזה! מה זה?! איזה אוטו חתיך עם האדום אדום הזה. אני מקווה שלא רק על סמך זה אעשה את ההחלטה בסוף... כדי לא להתפזר ולהרחיק את יכולת קבלת ההחלטות שלי - אני חושבת שאגביל את עצמי לפיאסטה מול הקליאו - אחרת זה לא יגמר. איך מחליטים אוףףף
  8. mic3mic4

    עד70K-75K - ידני

    לא שמתי לב בכלל שמאזדה 2 לא מגיעה בדגם ידני. חבל. אני כרגע נוסעת על פיג׳ו 306 ידני בן מאתיים בערך עם נפח של 1600. למרות גילו המרשים הוא עולה את העליות של ירושלים בלי למצמץ. המעבר לידני של 1.2 או 1.25 יורגש מהבחינה הזו? הייתי היום באיילון מוטורס לראות פיאסטה. מסתבר, דרך אגב, שאין שם נסיעות מבחן. הציגו מאוד יפה את הרכב ואני חייבת להגיד שבגדול התרשמתי מאוד לחיוב. הייתי משנה כמה דברים, אבל בסופו של דבר הם קוסמטיקה ולא דברים מהותיים (למשל זה שמאחור החלונות אינם חשמליים). בנוסף, מתסכל שכל ההבטחות על תחרותיות שמורידה מחירים זה לא באמת המצב ורכב חדש הוא רכב יקר. לגבי הרנו קליאו- יש לי טראומה מריו מגאן שיש לי בעבודה- רכב נוראי בעיני, ולכן יש לי רתיעה מרכב אחר מאותו הבית. שווה לשנות את הדעה? תודה
  9. הי. אני מעוניינת לקנות רכב חדש - עדיפות לסופר מיני - ומתלבטת בין מס' אופציות, כמו גם האם לקנות חדש או משומש. האחרונות שהגיעו לקו הגמר הן הפורד פיאסטה, המאזדה 2 והיונדאי I20. חשוב לי תצורכת הדלק (כמובן..), הנוחות, השקט בנסיעה, והעתיד המוסכי שלהם. אה, אני חייבת להודות שגם איך שהן נראות - זה רכב שישמש אותי לכמה שנים - אז אני מעדיפה לאהוב את מה שבחרתי ולא רק לתת לנתונים היבשים להכריע. קראתי ביקורות טובות על הפורד פיאסטה, אבל אני בקושי רואה אותם על הכביש, ואני לא מבינה למה. בנוסף, אני לא מצליחה להחליט כמה 'ירידת הערך' משמעותית מבחינתי, כי מאוד בא לי כבר רכב עם שקט ולא מוסך כל שני וחמישי. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה
  10. mic3mic4

    סופר מיני חדשה

    גם אני מעוניינת לקנות סופר מיני. אחרי תקופה ארוכה שהמאזדה 2 מצאה חן בעיני, עכשיו הפורד פיאסטה נראית כאופציה טובה. מה שאני לא מבינה זה - למה לא רואים אותה כל כך על הכביש? יש עליה הרבה סופרלטיבים וביקורות טובות, אבל נראה שכולם בוחרים בסוף במכונית אחרת. זו תחושה נכונה שלי? ואם כן - מה זה אומר על השוק בשלב המכירה? כמו כן - אני מנסה להבין את השלכות ה'מיסוי הירוק' על הקניה עכשיו - והאם כדאי להמתין. אשמח להבהרות. תודה.
×
×
  • תוכן חדש...