Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה ברכישת רכב עד 35K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חדש בפורום כחבר אך ביקרתי פה בעבר כצופה ונהניתי לקרוא את הטרדים ולהשכיל מהם.

שאלתי היא כזו:

אני כיום בעליה של סקודה פליסיה שנת 98 1.3 בנזין ידני. אוטו נחמד אם כי לא הכי נוח לנהיגות ארוכות, די חסכוני (12.5-13 לליטר משולב עיר + מחוץ לעיר) ובסך הכל די אמין מבחינת אחזקה.

הבעיה היא שלאשתי קשה עם ההגה "בכוח" של האוטו ולכן אנחנו מחפשים רכב דומה (אמין, חסכוני, ידני אבל עם הגה כוח)

בשנתיים וחודשיים נסענו ברכב 54 אלף קילומטר, כלומר כ 25K לשנה.

ההתלבטות היא בין רכב דיזל לרכב בנזין חסכוני וסוג הרכב.

לגבי דיזל האופציות ברורות: פולו קלאסיק או סיאט קורדובה הן המועדפות.

לגבי בנזין חשבתי על דייהו לאנוס אך היא אינה חסכונית במיוחד (בערך 10 ק"מ לליטר) או סקודה פאביה הצ'בק.

אשמח לשמוע את דעתכם, מה עדיף במקרה כזה בנזין או דיזל ואיזה סוג רכב.

תודה.

VW Jetta 2015 MK something :-)Kia Sportage 2017

פורסם

הפונטו ידועה כמכונית לא אמינה במיוחד, את השרייד אני לא כל כך מכיר, רק חיצונית.

מישהו מכיר את הקליאו B דיזל שנת 2000? מה דעתכם עליה?

פורסם

במידה והכיוון הוא דיזל צרפתי גם הסקסו יכולה להתאים.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

שאלה ל hanang:

אם כבר בדיזל עסקינן, מה דעתכם על טנדרון ? (ברלינגו, קנגו...)

קחו בחשבון שהתיקונים בדיזל הרבה יותר יקרים מבנזין (למשל: משאבת סולר).

אישית הייתי ממליץ לכם, בקצב הנסועה הנוכחית שלכם (כ 25K בשנה), להמשיך בבנזין עד נפח מנוע 1.3-1.4 עם גיר ידני כמובן.

סקסו יכולה לבוא בחשבון - אולי אפילו מנוע 1.1 יעשה לכם את העבודה ( ה 1.4 עדיף - הן בנהיגה והן באורך החיים שלו).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לצרפתיות סטיגמה נוראית... המחשבה הראשונה שלי היתה קסרה דיזל עד שהמוסכניק שלי אמר לי לא לגעת בה גם אם יתנו לי אותה חינם...

יש לי הצעה מעניינת לקורדובה 1600 שנת 2000 100 כ"ס מה דעתכם על הרכב? למישהו יש ניסיון איתו?

עשיתי חיפושים פה בפורום אבל למה מצאתי הרבה מידע עליו.

פורסם
שאלה ל hanang:

אם כבר בדיזל עסקינן, מה דעתכם על טנדרון ? (ברלינגו, קנגו...)

קחו בחשבון שהתיקונים בדיזל הרבה יותר יקרים מבנזין (למשל: משאבת סולר).

אישית הייתי ממליץ לכם, בקצב הנסועה הנוכחית שלכם (כ 25K בשנה), להמשיך בבנזין עד נפח מנוע 1.3-1.4 עם גיר ידני כמובן.

סקסו יכולה לבוא בחשבון - אולי אפילו מנוע 1.1 יעשה לכם את העבודה ( ה 1.4 עדיף - הן בנהיגה והן באורך החיים שלו).

איציק

מעניין שאתה מזכיר את הכיוון הזה כי דווקא חשבתי על הקנגו כאופציה.

יש כל כך הרבה דיונים על מה עדיף דיזל או בנזין אבל תשובה מוחלטת אין. לפי חישובים שעשיתי ובהם ניסיתי לכלול את כל הפרמטרים (איבוד ערך, הוצאה על דלק, אגרות רישוי, טיפולים, ביטוחים ובלאי) נראה שבהסתכלות שנתיים קדימה נקודת האיזון בין רכב דיזל לרכב בנזין היא פרמטר של מחיר הקנייה של הרכב. כלומר רכישה של רכב בנזין ב 25K שווה לרכישה של רכב דיזל ב 30K.

פיאט פונטו ספייס משנת 01'.. מאוד חסכונית וזולה לאחזקה.. וגם אמינה!!!
אמינה?? בטוח? הכרתי מישהו עם פונטו ספייס 01 שלא הפסיקה להתקלקל לכן אני קצת סקפטי לגבי האוטו. אני כן מסכים שהפונטו הוא מאוד חסכוני... יצא לי לנסוע עם פונטו מס' ימים ונדהמתי מכמות הדלק הקטנה שהיא צורכת.

פורסם

בשורה התחתונה - עבור 25,000 ק"מ בשנה כשההבדל הוא בין דיזל ישן לבין בנזין 1.3 או 1.4 ידני מודרני - אין הרבה מקום להתלבטויות, לדעתי הבנזין עדיף גם אם האחזקה היא שוות ערך לדיזל מקביל.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הפונטו שלי עוברת חיים ממש לא קלים כבר 120000 ק"מ, ולא היו לה תקלות רציניות, סטרטר הוחלף, 350 ש"ח, קלאץ' במסגרת האחריות (וגם זה היה באשמתי כאשר ניסיתי להתחיל נסיעה בהילוך חמישי!!! :screwy: והוא נשרף), חוץ מזה וטיפולים שוטפים לא נתקלתי בתקלות ברכב. בעברו גם יש חברת השכרה כך שהחיים של הרכב בכלל לא קלים.

פורסם
בשורה התחתונה - עבור 25,000 ק"מ בשנה כשההבדל הוא בין דיזל ישן לבין בנזין 1.3 או 1.4 ידני מודרני - אין הרבה מקום להתלבטויות, לדעתי הבנזין עדיף גם אם האחזקה היא שוות ערך לדיזל מקביל.

איציק

אני בהחלט מסכים.

תשובה לשאלתי לא קיבלתי ואשמח לקבל: מה דעתכם על סיאט קורדובה שנת 2000 מנוע 1600 100 כ"ס, 140K ק"מ?

משיטוטי בפורום מצאתי מישהו שאמר שיש לו אחת כזו ושזה רכב עם הרבה כוח, הרבה מקום ודי אמין.

פורסם

טוב קיבלתי קצת פידבק חיובי לגבי קורדובה מאחד מותיקי הפורום. שאלה ספציפית לגבי קורדובה ספציפית שראיתי: הוא החליף את המנוע, לטענתו בגלל שאשתו שרפה את המנוע הקודם. המנוע הנוכחי עדין באחריות של המוסך המרכזי של פולקסווגן הוא מוכן להציג גם קבלות.

מבחינתי זו בעיה?

פורסם
מה זה אשתו שרפה את המנוע??

תרוץ מאוד נפוץ השרפה הזו.. אני שומע את זה יותר מידי..

אבל בהנחה שהוא דובר אמת, מה זה אומר מבחינתי? זה פלוס או מינוס? אמור להיות רישום ברישיון על החלפת המנוע?

אשמח למידע בעניין.

• תוכן חדש...