Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

לאחר שאירע ברכבי קצר בפנס האיתות הוחלף פיוז , אך נשארה בעיה שהוינקרים עובדים מהר מהרגיל כאילו אחת המנורות שרופות אך הם לא .

נבדקו כל הפיוזים ונמתצאו תקינים , יכול להיות שהיוניט נדפקה ?

JDM :twisted:

פורסם

יכול ליהיות שהאוטומט נדפק והוא עובד מהר ממה שרצוי.

שאלה: הוחלפה אחת הנורות בוינקרים תוך כדי הסיפור?

במידה והנורה איננה מתאימה לפי ההספק שלה היא יכולה להאט או לזרז את קצב האיתות

כיוון שהאוטומט וינקר פועל על חום, ברגע שהוא מתחמם הוא מתנתק, מתחמם, מתחבר, וכך הלאה.

אופנוען

פורסם

להיפך, אם תחבר בטור אזי ההספק התחלק לכל המנורות ואז האוטומט ירוץ מהר יותר.

מעגל מקביל שולח את אותו ההספק לכל הצרכנים באופן שווה כאשר אלה משתמשים בו לפי התנגדותם.

מעגל טורי מצד שני שולח את הזרם וכל צרכן הוא כמו תחנה בדרך שבה יורדים נוסעים (לצורך העניין=הספק), ולתחנה הבאה ימשיכו פחות נוסעים, כלומר שבהמעגל הטורי עומס יותר החשמל יגבר

ויאיץ עוד יותר את קצת המאותתים. בנוסף שבמקרה הטורי, במידה ונורה אחת תישרף כל השלושה\ארבעה (כמה שיש לך שם בוינקרים כנף ומראה) ישבתו לאלתר.

אופנוען

פורסם

זה קרא לי פעם שים לב החיבור של המנורות מישתנה ממנורה למנורה יש מנורות שהלמטה שלהם הוא נקודה אחת ויש מנורות של שתי נקודות תיבדוק את זה

פורסם

קח מולטי מטר ובדוק את התנגדות של מערך הלדים (כולו, ז"א כל הלדים במראה אחת) ושל מנורה אחורית/קדמית.

תבדוק מה ההפרש אחר כך תמשיך...

פורסם

אני לא משוכנע שמדידת התנגדות על מערך ה-LEDים תיתן תוצאה אמינה.

אני הייתי מעדיף מדידת זרם כאשר המערכת עובדת עם מנוע פועל (כדי שהמתח יהיה אופייני לעבודה שוטפת)

אם מערך ה-LEDים בא במקום מנורה קודמת שבוטלה - כנראה צריך להוסיף נגד במקביל כדי להגיע לעומס דומה למערכת סטנדרטית.

אם מערך ה-LEDים הוא תוספת ולא בוטלו מנורות - צריך להוריד את ההספק הכולל וזו כבר שאלה טובה איך עושים את זה. (אפשר נגדים בטור לכל נורה, אבל זה יפחית את עוצמת התאורה)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
זה קרא לי פעם שים לב החיבור של המנורות מישתנה ממנורה למנורה יש מנורות שהלמטה שלהם הוא נקודה אחת ויש מנורות של שתי נקודות תיבדוק את זה
תחילה בוקר טוב.

במקרה שאתה מדבר עליו מדובר בנורה בעלת שני חוטי להט, כאשר אחת משמשת לאור אחורי רגיל והשניה לאור ברקס. במקרה של נורה כזו היא עושה שני עבודות בגוף אחד.

אופנוען

פורסם
אני לא משוכנע שמדידת התנגדות על מערך ה-LEDים תיתן תוצאה אמינה.

אני הייתי מעדיף מדידת זרם כאשר המערכת עובדת עם מנוע פועל (כדי שהמתח יהיה אופייני לעבודה שוטפת)

אם מערך ה-LEDים בא במקום מנורה קודמת שבוטלה - כנראה צריך להוסיף נגד במקביל כדי להגיע לעומס דומה למערכת סטנדרטית.

אם מערך ה-LEDים הוא תוספת ולא בוטלו מנורות - צריך להוריד את ההספק הכולל וזו כבר שאלה טובה איך עושים את זה. (אפשר נגדים בטור לכל נורה, אבל זה יפחית את עוצמת התאורה)

מה ההבדל בין מדידת זרם בפעולה לביןם מדידת התנגדות?

אני אוכל להגיד לך את הזרם גם בלי להפעיל את המערכת......

אין צורך.

בדוק את ההתנגדות, וספר על תגליותך, אחר כך נחשוב איזה נגד צריך להוסיף ובאיזה צורה. או אולי מספר נגדים, תלוי.

פורסם

ההבדל הוא שבניגוד לנורה רגילה, LED הוא רכיב לא לינארי - כלומר הזרם אינו ביחס ישר למתח.

כדי לדעת את הזרם בזמן עבודה (עם מתח כניסה כ-14 וולט) כדאי למדוד בתנאי אמת ולא לבצע מדידת התנגדות עם רב-מודד שמתבצעת במתחים נמוכים בהרבה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...