Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני קורא בפורום יחסית זמן ממושך, ולא מצאתי תשובה מדוייקת לשאלתי.

שמתי חיווט מאוד דק ברכב, כלומר חוטים מאולתרים כאלה שמוצאים בבית זרוקים.

בכל אופן רציתי לשאול האם צריך להיות גודל מינימלי לחוטים? ואני מדבר על החוטים שמחברים בין המגבר לבטרייה, ולהארקה, לא החיבור לרמקולים.

אני מודע לכך שיש קיט התקנה למגברים, מכל סוגי חברות, ואני מודע לכך שיש סדר של הספקים, שלפיו קובעים גודל חייוט (4,8 גייג וכו), אך מדובר על חיבור בין המגבר לרמקולים, וכבלי RCA איכותיים, ולא על זה אני שואל.

אשמח לקבל תשובה, שמעון.

נ.ב

קניתי מחנות רגילה, חוטים שמשמשים לרמקולים ביתיים, עובי של 2.5 מילימטר וחשבתי להתקין אותם במקום החוטים המאוד דקים שיש לי כרגע, מה דעתכם ? יעשו את העבודה? או שיש צורך בחוטים מסויימים? והאם גם אפשר להשתמש בהם לחיבור בין המגבר לקומפ'? כי גם שם כרגע יש חוטים מאוד דקים...

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

את הקבלים הדקים שהעברתה מהצבר למגבר זה לא טוב

אתה לא מנצל את המגבר בכלל

עדיף שתקנה קיט התקנה הזולה שעולה בסביבות 100 שקל

ותהיה גם יותר מרוצה מהשמיע

לא בוכים על חלב שנשפך :fist:

פורסם
את הקבלים הדקים שהעברתה מהצבר למגבר זה לא טוב

אתה לא מנצל את המגבר בכלל

עדיף שתקנה קיט התקנה הזולה שעולה בסביבות 100 שקל

ותהיה גם יותר מרוצה מהשמיע

קבלים זה לא כבלים!!!

הכבל חייב ליהיות מותאם לפי הספק המגברים שיש לך ו לפי אורך הכבל.

8 G זה הבסיס.

4 G זה למגברים יותר חזקים. למשל 600 וואט RMS ו יותר

אבל עוד פעם תלוי ב אורך.

ו אל תשכך גם פיוז!

פורסם

שלום,

אני מדבר על החייוט בין המגבר לבטרייה, ולהארקה,

האם הכבלים האלו חייבים להיות בעצם גם כבלי 8 גייג ?

(במקרה שלי צריך 10 גייג מכוון שמדבור על 80 RMS באורך 2 - 3 מטר)

או שאני יכול להשתמש בכבלים שקניתי שהם כבלים של רמקולים לבית, שכן הם לפי דעתי מספיק עבים, 2.5 מילימטר ! ..

מה אתם אומרים ?

שמעון.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם
שלום,

אני מדבר על החייוט בין המגבר לבטרייה, ולהארקה,

האם הכבלים האלו חייבים להיות בעצם גם כבלי 8 גייג ?

(במקרה שלי צריך 10 גייג מכוון שמדבור על 80 RMS באורך 2 - 3 מטר)

או שאני יכול להשתמש בכבלים שקניתי שהם כבלים של רמקולים לבית, שכן הם לפי דעתי מספיק עבים, 2.5 מילימטר ! ..

מה אתם אומרים ?

שמעון.

אתה לא יכול להשתמש בכבלים שקנית לרמקולים, צריך משהו יותר עבה..!!

תקנה קיט התקנה למגבר 8 גייג' 100-150 גג..

ואיך בידיוק חיברת עכשיו ? עם בית פיוז ? תזהר לא לשרוף את המגבר..

מה שכן אתה יכול זה לחבר את החוטים של ה 2.5 מילימטר מהמגבר לרמקולים שלך...

פורסם

שלום,

קודם כל אני גר בחדרה, וברוב החניות המחירים עומדים על 200 שקל לסט התקנה ! וזה סך הכול 5 מטר אורך... - יקרנים בחדרה

אבל בלי קשר עד עכשיו חיברתי עם חוטים מאולתרים בעווי של מילמטר בודד .. מקס ! ועובד ..

"מה שכן אתה יכול זה לחבר את החוטים של ה 2.5 מילימטר מהמגבר לרמקולים שלך..." - אז מה הרעיון בעצם ? הרי בשביל מה העובי הרב של החוטים ? בשביל מקרים של עומס "זרם" או איך שלא תקרא לזה..

והעומס הכי גדול הוא בחיווט בין המגבר לרמקולים, שכן המגבר מוציא את ההספק הגבוה לא ?

תקנו אותי אם אני טועה פה ..

ולכן זה אמור להיות בדיוק ההפך - אני אמור להיות יכול לשים את הכבלים של ה2 וחצי מילימטר בחיבורים בין המגבר למצבר, ולקבל הארקה, ובין המגבר לרמקולים אני אמור לקנות קיט התקנה.(שיהיה מספיק עבה - 8 גייג).

שמעון.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

אם היית מבין בחשמל היית יודע שהמגבר צורך הרבה חשמל ולכן הפלוס שלו במיוחד צריך להיות עבה, (לא להזניח את המינוס - כבל הארקה) ולא לשכוח פיוז.

החוטים 2.5 מילימטר אכן יספיקו לך לרמקולים.

אתה עם החוטים המאולתרים שלך ועוד בלי פיוז תגרום נזק, אתה עלול לשרוף את המגבר או סתם לעשות קצר בכל הרכב ולהמיס את המצבר - הזול יוצא יקר. אולי גם לעשות נזק לאלקטרוניקה ברכב (מחשב,ABS,כריות אויר) תלוי במזל שיש לך ובאוטו שלך.

מה יקרה אם החוט מהמגבר למצבר יתחמם וינמס ויגע בשלדה של הרכב, בום קצר ואין פיוז. תחשוב טוב לפני מה שאתה עושה. אתה מתקמצן ולא רוצה לקנות קיט התקנה למגברים? אז לך לחשמלאי רכב תאלתר ממנו חוט עבה מספיק ותאלתר פיוז נורמלי וזהו.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

שמעון.

יש דבר אחד שאנשים שכחו.

הבידוד של הפולס כדי למנוע קצר.!!!

תקנה. או תבקש ממשהוא שיקנה לך קיט פשוט, ותחזיר לו את הכסף. (עד 100 שקל.)

קיט סביר. עם כבלים של 8G. אבל !! עם אתה רוצה בעתיד להוסיף מונו.

תקנה מראש כבלים יותר עבים. לכיוון של 6G או 4G בשביל למנוע קניה כפולה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

שלום,

אוקיי תודה על המידע ועל העזרה, רק ליידע הכללי, המגבר היה מחובר לסטרטר, אז לא יודע עד כמה נזק יכל להגרם.

בכל אופן, קיט התקנה כבר רכשתי בשביל המגבר הקיים, (יד שנייה, 8גייג') אני בטוח שייעשה את העבודה כמו שצריך.

תודה לכולם.

שמעון.

להצעות שלחו לה"פ.

• תוכן חדש...