Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוו"ד לגבי פיאסטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית - תודה שנכנסתם לאשכול השאלה שלי.

למען גיחוי נאות - אינני מוגבל מדי בתקציב, אך כיוון שלא היה לי רכב מאז קבלת הרשיון אין לי רצון להשחיט רכב טוב, ולכן אני שוקל לרכוש לי שפן ניסוים בדמות פורד פיאסטה B קטן. אינני חובב ביצועים כלל - המטרה שלי זה להסתובב בתוך העיר ( פריפריה - סדר גודל של 25,000 איש) ופעם או פעמיים בחודש נסיעה לי-ם ( כ - 220 ק"מ הלוך ושוב) כולל המאמץ הכרוך בעליות.

הפיאסטה B שהציעו לי נראית מתאימה לי מבחינה אבזורית וחיצונית, שנת 89, קילומטראז' לא ידוע מכיוון שיש בו רק 5 ספרות, מנוע 1300, 4 הילוכים כמדומני.

השאלות שלי לחברי הפורום הנכבדים הן:

1. האם הרכב מתאים לצורכי הנסיעה שלי, כלומר בתוך העיר פה ושם + י-ם פעמים בחודש?

2. האם הוא יכול לסחוב בדרך לי-ם יותר מאדם אחד?

3. האם זמינות ועלות החלפים הינה טובה,סבירה, או גרועה?

4. האם הרכב הנ"ל זללני בדלק?

5. האם המערכות המכאניות של הרכב אמינות, במידה ובבדיקה אצל מוסכניק אמין הכל נראה תקין, כלומר האם יש לי סיכוי טוב להתקע עם הרכב הנ"ל (נהג + 3) בעליות לקסטל, או לא?

לכל אלו שירצו להעיר לגבי החיפוש - עשיתי, ולא מצאתי אלא תשובות כלליות ושטחיות בלבד, וגם שאיני בקי בכל שמות דגמי פיאסטה, ולכן פתחתי אשכול זה.

תודה לכולם על המענה!!!

פורסם

לא הבנתי אם מדובר בפיאסטה דור שני או שלישי? בשנת 89 שתיהן קיימות.

האם היא נראית ככה:

1983_mk2.jpg

או ככה:

mk3%20xr2i%2001.jpg

בכל מקרה מדובר ברכב חסכוני ומוצלח, נהדר לנסיעות בתוך העיר.

את מנוע ה-1300 אני לא מכיר, אבל עם פיאסטה שנת 84 1100סמ"ק עלינו אני ועוד 2 חברים + הרבה ציוד לי-ם. המנוע התאמץ מאוד ואף התחמם (היה יום חם). עוד 200 סמ"ק אמורים לתרום לפיתרון הבעיה הזאת.

מעבר לזה לא צריכה להיות שום בעיה במידה וזה רכב שעבר טיפולים בזמן ולא הוזנח.

קניה מוצלחת !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
1. האם הרכב מתאים לצורכי הנסיעה שלי, כלומר בתוך העיר פה ושם + י-ם פעמים בחודש? בהחלט כן

2. האם הוא יכול לסחוב בדרך לי-ם יותר מאדם אחד? בוודאי

3. האם זמינות ועלות החלפים הינה טובה,סבירה, או גרועה? החלפים זמינים וזולים

4. האם הרכב הנ"ל זללני בדלק? הרכב לא זולל דלק, צריכת הדלק סבירה בהחלט

5. האם המערכות המכאניות של הרכב אמינות, במידה ובבדיקה אצל מוסכניק אמין הכל נראה תקין, כלומר האם יש לי סיכוי טוב להתקע עם הרכב הנ"ל (נהג + 3) בעליות לקסטל, או לא?

המערכות של פשוטות קלות לטיפול ואמינות במיוחד אם מטפלים ברכב בצורה של תחזוקת מנוע ולא תחזוקת שבר, על מנת למנוע תקיעה בעליות בדוק מצב הרדיאטור ומשאת המים והחלף אותם אם יש צורך.

הפיאסטה המדוברת כנראה דור שני, כי דור ראשון עם מנוע 1.3 היה אפשר לספור על אצבעות יד שניה ב-1989, וכל שכן שהיום...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה לכל המסעיים!!!

לפי התמונות שפרסמתם - מדובר בדור 2.

לכאורה אין לי בעיה להגדיל את התקציב לרכב, ואילו הרכב שמציעים לי עולה 4000 ש"ח עם כל מיני שיפורים שצעירים אוהבים כגון מושבים, MP3 עם 4 רמקולים(הדבר היחיד שמדבר אלי מכל המכלול), ג'אנטים מגנזיום במידה סטנדרטית, הגה חדש, קונסולה חדשה וכדומה.

אבל הרכב הנ"ל קורץ לי כי הפחד הכי גדול שלי זה חיים מסביב למוסך, וכפי שאני שומע מכם אם הרכב מתוחזק לא מדובר בפגישות תדירות עם המוסכניק.

הבעיה היא שמד הק"מ בעל 5 ספרות בלבד.

בשכלול כללי האם הרכישה במחיר הנ"ל כדאית?

יש לציין שכיוון שהג'אנטים והאבזור הצעקני לא מדבר אלי בכלל ומבחינתי אף עדיף עיצוב קלאסי האם המחיר 4000 ש"ח משתלם לרכב פורד פיאסטה B עם מזגן?

תודה שוב לכל העוזרים!

פורסם

היי,

לי הייתה פיאסטה די ישנה שנת 84 שזה דור שני..(שהייתה נראת כמו חדשה!!!) והייתי מרוצה ממנה מ א ו ד היא לא איכזבה אותי לא בדרך לאילת ולא בדרך לצפת! נתקעה פעם אחת- כבל גז נקרע....חוץ מזה כלום! כשהיה את המבול המטורף לפני שנתיים ורכבים רבים נתקעו הפיאסטה שלי כמו מלכה אמיתית עברה את כול הבלאגן..אחח הפיאסטה שלי בטח עכשיו נמצאת באיזה מגרש מפורקת לגמרי (מכרתי אותה לילד מטומטם לצערי..)

בקיצור..

פיאסטה אחלה של רכב!!! רק תבדוק שטיפלו בה כמו שצריך הרבה נוהגים להזניח את הרכב הזה..

בקשר למחיר..תראה אם הרכב במצב ממש טוב ומושקע ומטופל אז אתה יודע מה ..שווה...אבל תנסה קצת לכופף אותו לכיוון של 3500...(למרות שנראה לי שיהיה קצת קשה)

:-)
פורסם

גם לי יש רק חוויות טובות מהפיאסטה MK1 וMK2, הרכב פשוט נובע ונוסע, 4 ח'ברה באוטו ב12 בלילה באמצע הפרדס בבוץ שלא נותן לפתוח את הדלתות, הרכב נסע ונסע לכל מקום שרק אפשר...

לחבר שלי היו 2 פיאסטות אחת 84 ואחת 87 שתיהן היו מצויינות ובאמת סבלו מהתעללות והזנחה פושעת אבל עבדו טוב. הייתה לנו בפנימייה פיאסטה שנת 80 שנסעה המון גם עם יותר מ8 אנשים באוטו.

מומלץ, ולגביי המחיר מכיוון שאין מחירון המחיר נקבע לפי מה שהמוכר רוצה ומה שאתה מוכן לשלם. ו4K נשמע סביר מאוד.

שיהיה בהצלחה.

haters will hate

פורסם

בהחלט רכב מומלץ לחבר יש כזו שנת 88 מנוע 1100 ורק אצלו היא עברה 2 סיבובים של מד האוץ התקלה היחידה שהייתה לו היא משאבת דלק במשך כל התקופה (7 שנים!!)

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

פורסם

תודה לכל הממליצים!!!

עשיתי היום סיבוב אוטו. ההגה היה די קשה,אפילו יחסית לרכבים ללא הגה כח שאני מכיר. האם זה נורמלי?

יכול להיות שזה נובע מכך שבעל הרכב החליף את ההגה למשהו כזה קטן יותר מהגה סטנדרטי עם ברזלים במקום פלסטיקים בגלגל ההגה?

ועוד שאלה : האם ההג שתיארתי קודם ( קורות ברזל באמצע בצורה של כוכב של מרצדס במקום הפלסטיק עם הסמל, כ 75% מגודלו של הגה רגיל), מדבקה שחורה על כ 20 ס"מ עליונים של השמשה הקדמית, וחסרונם של חלקי הפינות בפגוש האחורי (עקב חסרונם נשארו חריצים לחיבורם בגודל של כס"מ*ס"מ בצידי הרכב) יכולים להוות בעיה בטסט?

ואחרון חביב בנושא הפיאסטה (לא מבטיח, אבל אשתדל): מה צריכת הדלק של הרכב עם מנוע 1300 סמ"ק?

תודה על הסבלנות!!!

פורסם

גלגל הגה קטן יותר אכן יגרום להגה קשה יותר.

כמו"כ יתכן שהמסרק כבר בסוף חייו והיה חופש בהגה והוא חוזק ע"מ לבטל זאת ובגלל זה ההגה קשה יותר.

כאשר המנוע מכוון תוכל לצפות לצריכת דלק של בין 12-15 ק"מ לליטר בנהיגה רגועה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...