Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, קודם כל אני חדש כאן בפורום (וגם בעסקי האודיו לרכב בכלל), נראה פורום עם אנשים שמבינים, מקווה שתוכלו לעזור לי :)

אז ככה, יש לי לאנסר 2001, נמאס לי מהרעשים שהרמקולים האחוריים (אין לי מושג מה הם וכמה וואט, הגיעו עם הרכב...) עושים בווליום גבוה והחלטתי להחליף אותם.

אז מה אתם אומרים על רמקולים אחוריים 420W של פיוניר (TS-A6981S)

4 Way

25-33000 hz

?

אני רוצה אחוריים בגלל הבאס, אבל אני מבין שכדי לנצל אותם כמו שצריך אצטרך להוסיף מגבר, לא?

ובנוגע למגבר, אני אכן מתכוון להוסיף אחד כזה עוד חודשיים-שלושה, אז אם אוכל לקבל המלצות על מגברים שיתאימו למצב גם זה יהיה נחמד (לא במחיר גבוה מדי... 1000+\- ולא יותר...)

כל עזרה, תשובה והמלצה יתקבלו בברכה...

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רמקול מעולה...

הוא טוב כי גם בלי הגברה שומעים באסים טובים...

לחבר שלי יש כאלה בלי סאב ומגבר ושמעים כאילו יש לו סאב(יחסית)....

לגבי המגבר,השאלה היא מה אתה מחפש...

קטן גדול כמה וואט מה אתה רוצה שהוא יגביר....תן עוד קצת פרטים ונעזור לך....

Head Unit:Pioneer 6950ib

Amplifier:pulse audio-ba2900

Component:morel tempo+mt22+mx22.2

Sub:JL 12W1 back:pioneer 350w

פורסם

קודם כל תודה על התגובה, ובקשר למגבר... אני לא ממש מבין בנושא, בעיקרון הבנתי שצריך מגבר יחסית חזק לשני הרמקולים האלה, אבל חוץ מזה אני לא יודע הרבה... אז אשמח לקבל עצות והמלצות בכל מקרה... אני מאמין גם שאני אוסיף טוויטרים מתישהו מקדימה, אז איך זה יעבוד עם המגבר? הם יתחברו ביחד עם האחוריים? ואיזה מגבר יתאים לי (כמה ערוצים, הספק וכו'...)

ושאלה נוספת: אם אני אחליט מתישהו לקנות גם סאב... הוא יוכל לשבת על אותו מגבר? צריך מגבר חזק במיוחד? מגבר נפרד? משהו אחר?

כמו שאפשר לראות אני לא מבין גדול בתחום, אבל אני משתדל... מקווה לתגובות... תודה:)

פורסם

אתה מתחיל ללכת אחורה במקום קדימה, אוזניים שלך פונים לקדימה נכון הם מופנים לאחור אז אולי להתחיל אם שדרוג של רמקולים (לא רק טוויטר אלה קומפוננט שמורכ מוופר וטוויטר) קידמיים לא יקרים ממש.

אם מערכת שכוללת רמקולים 6X9 מאחורה + סאב מאחורה + טווטרים מקדימה

אתה תשמה את כל המוזיקה באה מאחורה!

אם עכשיו אתה תיקנה מגבר 4 ערוצים, נגיד בעזור 80 וואט RMS (הספק ממושך שרמקול יכול לעבוד איתו למשך הרבה זמן) אתה תוכל לחבר אליו זוג רמקולים ו בעתיד לחבר סאב שישב לך על שתי היציות של המגבר (בגישור על מנת לתת לסאב יותר עוצמה משהו כמו 250 300 וואט RMS)

תבנה את המערכת לאט ו תגיעה השיגים יותר טובים תחשוב ו תחזור אם שאלות.

בהצלחה!

נ.ב בכמה אתה קונה את רמקולים האחוריים, או שקניתה כבר?

פורסם

טוב קודם כל תודה על העצה...

אז ככה - את הרמקולים האחוריים קניתי, 439 ש"ח.

אני מעוניין לשמוע מה אני יכול לעשות איתם עכשיו, ומה הסידור שיהיה הכי טוב לי ביחד איתם.

האם הוספת קומפוננט קדמיים ומגבר תהיה עדיפה על מה שחשבתי קודם לכן (טוויטרים ובעתיד אולי סאב)?

בכל מקרה, אשמח לשמוע הצעות, כי אני לא מבין גדול... אבל 6*9 אחוריים כבר יש לי, 420 וואט של פיוניר כמו שאמרתי, אז מה תמליצו בתור הצעד הבא?

בנוסף אשמח לקבל המלצות על קומפוננט קדמיים, אם זה באמת מומלץ...

ושוב - מגברים - יש המלצות? גם הצעות למערכת שלמה (יחד עם האחוריים שכבר יש לי) יתקבלו בברכה, כלומר מגבר+קומפוננט, או טוויטרים וסאב, או כל מה שיהיה סביר+ (כל עוד זה לא יעלו עשרות אלפי שקלים...)

פורסם

בתור "חולה סאונד מתחיל", אתה יכול לקחת את המורל פולס שזה קומפוננט דיי בסיסי, אבל נותן תמורה טובה למחיר (ואיכות סאונד מצויינת להתחלה!)

כרגע יש ברשותי את הסט הקודם ל"פולס" - ה"מילניום", שעפ"י מה ששמעתי כאן מאנשים - הוא נחשב לדיי מעפן, ועדיין אני יכול להגיד שהוא נשמע מצויין ויותר טוב מהרבה דברים ששמעתי, כלומר - הפולס כמעט בטוח ישמע לך מצויין (בייחוד אם לא הורגלת לאיכות עילאית של עשרות אלפי שקלים) - ובייחוד עם השילוב של הפיוניר מאחורה.

ישנם דגמים יותר מתקדמים של מורל (דוטק, היבריד, אלייט), אבל אלה עולים בהתאמה בערך 1000, 2000 ו3500 שקלים, אבל אם אמרת שאתה לא מעוניין בלהוציא אלפי שקלים - אז זה כנראה לא יתאים לך.

לגבי מגברים - אתה קודם כל צריך לבחור את הרמקולים שאתה מעוניין להגביר (את הקומפוננט), ורק אז, לפי ההספק של הרמקולים - תצטרך לבחור איזה מגבר לקנות (כי אם תקנה מגבר של 40 וואט RMS לרמקולים של 150 וואט RMS - אז לרוב- זה בקושי ידגדג את הרמקולים... ולהיפך - אם תקנה מגבר חזק מדיי לרמקולים - אתה עלול לשרוף אותם.)

תחשוב, תבחר, תחליט - וספר לנו איך מתקדמים העניינים - ומשם ידריכו אותך הלאה! :-)

בברכה!

יונתן.

פורסם

אוקי תודה על התגובה, עכשיו אני מרגיש קצת יותר בטוח בנוגע לכיוון אליו אני רוצה ללכת...

אז אני מבין שההמלצה לשילוב עם האחוריים של פיוניר היא קומפוננט מקדימה, ואחרי שתתקבל החלטה בנוגע לזה, אני אתאים מגבר לכל הסיפור הזה...

בכל מקרה, אם אוכל לקבל קישורים למספר מקומות בהם יש פרטים (כולל מחיר ואפשרות הזמנה) על המורל פולס (אני גם אחפש לבד...) זה יהיה נחמד. אני בהחלט לא מעוניין בהוצאת אלפי שקלים בצורה מוגזמת (בשבילי), ולא הורגלתי לאיכות עילאית של עשרות אלפי שקלים, ולכן אני מאמין שמשהו ברמת הסביר יתאים לי.

עכשיו יש לי שאלה - לפי מה שהבנתי הרכבה של רמקולים אחוריים היא לא בעייתית, יש לי חבר שיוכל לעזור בזה (הרכיב משהו דומה אצלו ברכב), אבל קומפוננט קדמיים יושבים בדלתות לא? וזה די סיפור להרכיב... אני חושב (?). אז... מה עושים במקרה כזה? איך מרכיבים? פשוט צריך מישהו שמבין ויודע איך?

אחרי שתתקבל החלטה בנושא הזה, ואחרי שיעברו כמה חודשים ויתאסף קצת כסף, גם אופציית המגבר תשקל בכובד ראש... בינתיים כל עצה תתקבל בברכה, ותודה על העזרה עד עכשיו:)

נ.ב.

בהתחשב בעובדה שהפיוניר הם 420 וואט, ולפי מה שנראות לכם הדרישות שלי, וגם בגלל שאני לא מבין גדול בהספקים ולא יודע כמה וואט צריכים להיות לקומפוננט, אז... כמה וואט צריכים להיות לקומפוננט? בהתחשב בכל הפרטים הנ"ל... ושוב, אם אפשר פרטים מלאים או קישור לפרטים של המורל פולס זה יהיה נחמד... כי ראיתי שיש כמה דגמים וסוגים... וכמו שכבר הבהרתי - מבין גדול אני לא...

פורסם

עצור!!!!

תאפס את עצמך...

המלצה אישית על תקנה שום דבר אחר!

תחסוך לך כסף, אם יש לך אז ככה:

מכיוון שכולנו פה עברנו את זה,אז תקשיב, אתה חושב שקנית עכשיוו רמקולים ובזה נגמר הסיפור.

אז אתה מגיע לפורום ואתה מחליט לרכוש לך קומפוננט. סבבה אבל עכשיו אתה צריך לקנות מגבר...

ואז מגיע חבר עם סאב ואתה מחליט לרכוש סאב בשבילו אתה צריך מגבר. ואז רכשת סאב...

עכשיו אתה מבין שהקומפוננט לא מספיקים לך ואתה רוצה לשדרג אותם למשהו טוב יותר... בזה אתה זורק את הקומפננט שקנית ואת המגבר שהוא חלש מידי בשביל הקומפפונט החדש שאתה הולך לרכוש.

ובלה בלה בלה בלה בלה בלה ועוד לא הגנו לדובדבן של הHU.

בקיצור ידידי המתחיל ככה.

אם יש לך כסף תגיד אם אין לך תחסוך אחרת תזרוק הרבה כסף לפח תחכה קצת עם הקומפוננט. תקנה את כל החבילה ורק אז אתה תרגע....

front :kicker ks65.2 HU:jvc 810

woofer:soundstream r12sq 600rms

amp:hifonics titan 4ch, mono: solidaudio f10d

פורסם

מצטער אבל לא הבנתי אותך עד הסוף... מה אתה אומר בדיוק? כן לקנות \ לא לקנות, לחכות או לא לחכות, לחסוך או לא לחסוך? לקנות את הכל ביחד ולא כל חלק בנפרד? וזה באמת ישנה משהו?

בכל מקרה האחוריים בדרך אלי, אני לא אקנה שום דבר עד שהם יגיעו ויותקנו, ואז אני אחליט, אבל בסופו של דבר אני כן מעוניין מערכת שלמה, לא מערכת בעשרות אלפי שקלים עם 2 סאבים, 4 מגברים, סט קומפוננט, רמקולים אחוריים ו-HU ב-3000 שקל, אבל מערכת סבירה, שזה מה שאני מנסה להרכיב לאט לאט (רק על הנייר בינתיים, אבל צריך להתחיל מאיפה שהוא). ולא, אין לי כסף להתחיל לקנות כמו מטורף, אבל כל פעם יהיה לחלק אחר, והרעיון של אחוריים, קומפוננט ומגבר נשמע לי סביר... באמת שאני לא בנאדם שהולך להתחיל להיסחף עם זה אם לא יהיה לי הכסף, אלא אני אקנה במידה, כמה שצריך, ולא יותר.

פורסם

מקס! למה להפחיד את הבן אדם על ההתחלה??? הוא כולה קנה רמקולים של פיוניר!

אז נכון, עניין השיפורים והשדרוגים הופך להיות מדבק נורא עם הזמן (אני גם מדבר מנסיון), אבל זה לא אומר שכולם פה יושבים בשקט, אוגרים 20 אלף שקל על מערכת ורצים לקנות הכל במכה! לא!!

כל מי שנמצא כאן, התחיל מהפיוניר הקטן שלו, והמגבר המסכן שלו, והטוויטרים של המבצע ב10 שקל... וכולם הלכו והתקדמו לאט לאט...

מה לעשות - לרובנו לא צומח כסף בגינה, ואנחנו גם לא קוצרים אותו בשדות... אז נאלצים להתפשר, ולחכות, ואח"כ לשדרג לפי היכולת ולעשות הכל בשלבים!

אומנם צריך לעשות את השלבים עם תכנון לעתיד, אבל זה עדיין לא אומר לקנות את הדברים הכי יקרים במכה ועד אז לשמוע מוזיקה באוזניות מהדיסקמן.

אז ככה - לגבי התקנת הקומפוננט - הכל תלוי באיזה אוטו יש לך. בעקרון - לרוב יש הכנה לוופר, ואת הטוויטרים אתה יכול "לתקוע" באיזה מקום על הדש שישמע לך כאופטימאלי מבחינת הסאונד (אלא אם כן, אתה מעוניין לעשות בניות מיוחדות בקורות של הרכב או משהו מפוצץ כזה...). אבל במידה ואין לך הכנות כאלה - העסק עלול להסתבך ותידרש "בנייה" של תיבות לוופרים, או לפחות חיתוך הפאנל של הדלת (וכאן כבר מומלץ לפנות למתקינים מקצועיים - שחלקם גם גולשים בפורום הזה). בשלב הזה, אני שואל - איזה אוטו יש לך??

עכשיו - לגבי ההספקים של הרמקולים - אני מציע לך מעכשיו ללכת לפי כלל אחד: תמיד לחשב את עוצמות הרמקולים לפי ההספק הנומינאלי שלהם (NOMINAL), או במילים אחרות הספק RMS, שזהו ההספק הנקי של הרמקול.

ומאותו רגע אתה פותר לעצמך מלא בעיות - כי למשל הרמקולים של הפיוניר שלך הם בעצם לא 420, אלא מקסימום 80-100WATT RMS. (תבדוק על האריזה אם אתה רוצה)

ואז כשאתה הולך לקנות מגבר - אתה גם לא הולך לפי העוצמות המפוצצות שרושמים לך בענק על המגבר (2000 וואט, או 3500 וואט) אלא גם לפי עוצמת הRMS שיכולה לנוע מ40 ועד כ200 וואט RMS גג (מעל זה, המחירים מתחילים לקפוץ באלפי שקלים - אז זה לא רלוונטי למקרה שלנו).

אתר אינטרנט מרכזי שעוסק בהשוואות מחירים של אתרי מכירה שונים - הוא ZAP.CO.IL... ומשם יש לך השוואות, וקישורים לאתרים שונים שמוכרים רמקולים.

כנס, תראה מה אתה מוצא, ותחפש שם את הפולס של מורל.

בברכה!

יונתן.

פורסם

רז ידידי אתה מצחיק אותי...

אתה עוד תיסחף... אין לזה טרופה ואתה כבר חולה בלי שאתה מודע לזה.

תקשיב עם אתה רוצה לקנות חלק חלק אז ככה.

אל תילך על משהו פשוט אלה על הטובים שנמצאים בקטגוריה מכיוון שאני מבטיח שאם תקנה משהו זול אז:

א. אתה לא תיהיה מרוצה.

ב. אתה תשדרג.

ג. חבל על הכסף והעצבים שלך.

אם אתה רוצה קומפוננט לך על איזה פוקל או קיקר מהסדרות הטובות.

לגבי מגבר לך על משהו טוב בעל 4 יציאות .

אין מה לעשות או שתחכה או שתזרוק בעתיד.

front :kicker ks65.2 HU:jvc 810

woofer:soundstream r12sq 600rms

amp:hifonics titan 4ch, mono: solidaudio f10d

פורסם

אוקי, קודם כל תודה לך יונתן על הנסיונות לעזור לי... בהודעה הראשונה בדיון ציינתי שיש לי לאנסר 2001, אוטומטית, למרות שאני נוהג לקרוא לה יהודית (ממש לא... ובקשר לעוד פרטים חיוניים לתחום התקנות הרמקולים, תלוי מה "חיוני"...). אם זה עוזר אני שמח... בנוגע לבניות מיוחדות, אני מתאר לעצמי שהבנת שאני לא בדיוק בקטע של זה, לא צריך להגזים... אם לא תהיה ברירה אני מכיר כמה מתקינים... בנוגע להספק, תודה - עזרת לי, ובנושא של זאפ - חיפשתי כבר שם את המורל פלוס, מצאתי אבל זה העלה לי 2 תוצאות, 6.5 אינץ' ו-5.25 אינץ', אבל זה כבר תלוי בגודל התושבת שיש לי לרמקול אני מתאר לעצמי... שוב, כשתהיה החלטה בנוגע לכל סיפור הרמקולים אני אתחיל להתעסק עם מגבר (ולא גם עם סאב, ואז רמקולים אחוריים חדשים וקומפוננט חדשים וHU מטורף כמו שמקס טוען :x)... ובכל זאת תודה גם לך על הניסיונות לעזור מקס, ובכל זאת אני מנוסה בהתמכרויות (לדברים אחרים, לא לרמקולים עדיין) ותאמין לי, אני אקנה כמה שאצטרך ולא יותר, אני לא מגזים בד"כ ומודע למגבלות הכלכליות (וה.... אמממ... שמיעתיות שלי? :) ).

וכבר עברתי קצת על די סאונד, מכיר את האתר... תודה שוב:)

פורסם

חברים יקרים

אחלה עצות כולם נתנו אבל...

לפני הקומפוננט והמגברים והסאבים והבניות וכו'

האדון צריך HU

אז צריך להתחיל בזה..

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

אז זהו ש... יש לי HU של Sony, יחסית ישן(2001), לא mp3 או משהו, ו... זאת בעיה? אם כן אז אני בבעיה בזמן הקרוב בנושא המגבר וכו' לא?

וכמו שציינתי בניות, סאבים וכו' נשמע לי קצת מוגזם בשבילי... Just for the record

• תוכן חדש...