Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אכיפת תנועה בכביש 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את המשטרה לא מעניינים ההרוגים אלא רק הכסף!!!! כמה שיותר דוחו"ת יותר משכורת. הוכח כבר בכל המדינות הנאורות שמהירות אינה גורמת לתאונות אלא רמת המיומנות של הנהג, מצב וסוג הרכב תנאי הכביש וכו". לא יעזור כלום. נהגים לא מיומנים ימשיכו לההרג ולהרוג עד שלא תחול מהפיכה בכל תפיסת הנהיגה.

פורסם

שלשום בערב גם אני הייתי קורבן לתרגיל של מתנ"א המכונה ה"סוס ההולנדי"... וזה פשוט משהו מעצבן מאוד, שתי ניידות נוסעות בשני הנתיבים עם 4 וינקרים בשיוט של 100 קמ"ש ויוצרות אחריהם פקק כמו שרק אפשר לראות בכניסה לת"א ביום ראשון בבוקר...

פורסם

לצערי המשטרה נוקטת שוב בפופולזים זול על מנת לעשות קצת גלים בביצה הסרוחה ...

הסטטיסטיקה של המשטרה עצמה אומרת שתאונות דרכים קטלניות כתוצאה ממהירות הם כ2.7% בלבד מסך התאונות עם הרוגים.

עם מנטרה כזו, מדוע קנסות על מהירות מהווים כ35% מסך הדוחות המחולקים לנהגים ??

מתי תבין משטרת ישראל שלא שם הבעיה אלא בעשרות סיבות אחרות, דוגמאות ??

- רמת לימוד נהיגה מחפירה ...

- תחזוקה עלובה של תשתיות...

- אכיפה תמוהה ובלתי הגיונית של המשטרה עצמה..

- מיסוי מטורף על צמיגים וחלקי חילוף, הגורם באופן ישיר לתחזוקה ירודה של כלי רכב.

אני בטוח שרוב הכותבים פה היו מעדיפים הורדה של מיסים על חלקי חילוף וצמיגים, בתמורה להורדת המס על כלי רכב חדשים, זה יכל לתרום למלחמה בתאונות הדרכים, אבל זה לא מביא קולות בקלפי..

לבסוף - אני חושב שהעמדת ניידת לביקורת על תקינות רכבים היתה מתקבלת בצורה טובה בכביש 6, אולי סוף סוף זה היה נותן תשובה אמיתית לגבי מצב הרכבים העולים על הכביש המהיר.

עוד משהו אחרון - המשטרה מיחסת את התאונות למהירות, האם הרכבים נלקחו למעבדות לבדיקה , על מנת לשלול כשלים טכנים ברכב ??

לא נראה לי, הכי קל להגיד מהירות.., זה לא מחייב הוכחה !!

פורסם

התאונות בכביש שש קורות בגלל דבר אחד בלבד.

קוראים לו - הנהג הישראלי.

מה הכוונה?

אני נוסע בכביש הזה על בסיס כמעט קבוע - עשרות פעמים.

בכביש הזה במיוחד התפתחה תרבות של נהיגת גרנד פרי.

אתה נוסע על 120 בנינוחות - עוקף מישהו ואז אותו אחד שעקפת מאיץ לפתע בפראות כדי להראות לך שהוא יותר גבר ממך.

מאחר והתשתיות מעולות - אין עקומות חדות והאספלט משובח - יוצא מצב שהוא מרגיש גבר גבר כשהוא עוקף אותך בצורה חלקה ובטוחה על 130,אבל אז מגיע גבר גבר חדש עם צ'וקומוקו שמרגיש שהוא חייב לעקוף את זה שעקף אותך.

שוב - בגלל שהכביש מזמין - הבחור השלישי מאיץ ל 150 אבל אז מגיע מאחור גבר גבר גבר אחר שמרגיש שהוא חייב לעקוף....

אני רואה את זה עשרות פעמים לאורך כל הכביש כל הזמן.

מבינים את הפרנציפ?

כביש טוב? פנוי ? רחב? בעל שדה ראיה מצויין? תמיד יבוא הדביל שיגרור אחריו עדר של דבילים אחרים שיפתחו מסלול מירוצים

אבל בגלל שהדביל הממוצע לא יודע אפילו מתי הוא מילא אויר בצמיגים שלו - שלא לדבר על נהיגה מעט יותר מבסיסית - מוצא את עצמו לפתע עף לטיז אל נבי.

במקרה הזה זה לא הכביש - זה הנהג.נקודה

פורסם

פוגי נוסע 130 קמ"ש בכביש 6, רכבים משטרתים עוקפים אותו ב 150-140 קמ"ש ....

מי צריך לעצור את מי?

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

רק שימו לב שכשהם עושים סוס הולנדי, אף אחד מהנהגים כמעט לא שומר מרחק. ולמה? בגלל שכולם עצבנים ורוצים להגיע למחלף שבו הם אמורים לצאת.

הייתי רוצה לדעת לכמה תאונות שנובעות מאי-שמירת מרחק גרמה השיטה הפסולה הזאת. יתר על כן, נסיעה בנתיב השמאלי, ככל הידוע לי, שאינה למטרת עקיפה מוגדרת ע"י המחוקק כעבירה, לא? היתכן שהמשטרה בעצמה עוברת על החוק?

בשתי התאונות שצולמו בכתבה לא צויין מה היה הגורם. אני בספק אם בכלי רכב שנפגעו היה מספיק אויר בצמיגים.

דובר על 202 תאונות לתקופה מסויימת. נשמע הרבה? אינשטיין אמר שהכל יחסי. כמה תאונות אירעו בתקופה המקבילה בכביש החוף? בכביש ירושלים-ת"א? מעבר לכך, מה החלק היחסי של אותן 202 תאונות מסך נפח התנועה שעברה בכביש בתקופה האמורה? האומנם יש בו הרבה תאונות באופן יחסי או רק באופן מוחלט? ואולי בכלל יש בו מעט תאונות ורק המספר 202 נשמע מפחיד ומאיים?

אחד הדברים הראשונים שלמדתי בקורס סטטיסטיקה במכללה הוא שסטטיסטיקה זה מדע נורא גמיש ואפשר להציג באמצעותה את הנתונים בכל מיני צורות שישרתו אינטרסים שונים (ואפילו מנוגדים), וכל אחת מהצורות תהיה אמיתית ונכונה. חומר למחשבה.

כרגיל, בעקבות התאונות החלו למדוד את המהירות הממוצעת. לא חשבו לבדוק את מצבם המכאני של כלי הרכב שעוברים בכביש, בטח שלא לבדוק את מצב צמיגיהם. הרי אם יסעו לאט יותר יהיו פחות תאונות (ואם לא יסעו בכלל אזי בכלל גם לא יהיו תאונות... פתרון קסם!).

שימו לב לסופרלטיבים שישראל ג'יבלי אומר ("מהירויות עצומות", "רק השבוע עצרנו נהג שנסע 207 קמ"ש"). שוב: ה-פ-ח-ד-ה. ולמי שתהה: אני לא נוסע במהירויות האלה, בעיקר כי אני לא מוצא את הטעם לכך (מעדיף לנסוע 80 בכביש מפותל מאשר 200 על כביש ישר, כל אחד והסטיה שלו).

המשטרה עושה מניפולציות בכך שהיא מציגה לתקשורת נתונים חלקיים שמאירים את העובדות באור שנכונותו נתונה בספק. אח"כ מתפלאים למה ספורט מוטורי ומהירות מקושרים אוטומטית בקרב הציבור לעבריינות וקלות ראש.

בושה וחרפה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

המשטרה תעשה הכל חוץ מלאכוף מכאן נולדים רעיונות כמו ה"סוס ההולנדי" וניידות מקרטון

מישהו בפורום חיפש פה רעיון לסרט? הנה לכם כביש שהמהירות הממוצעת לא יבייש אף מסלול מירוצים, משטרה שמשחקת ב"סוסים הולנדים" וב"כאילו", אלפי נהגים עצבניים, ומשה איבגי אחד ...איך אפשר לטעות?

סאאב ל(ה)נשמה.

פורסם

אני מאמין שהמשטרה תטען שזה עומס תנועה ולכן מותר להם לנסוע בנתיב השמאלי.

אגב, תעירו לאנשים בכביש על לחץ האוויר בצמיגים (כשעומדים ברמזור או בפקק), הרבה מכוניות מגיעות למצב ממש מחפיר מבחינת לחץ אוויר שממש רואים שצריך למלא.

פורסם
תאונות קטלניות שניגרמו כתוצאה של מהירות מופרזת?! אולי כתוצאה של מחירי הצמיגים והתחזוקה השוטפת של הרכב, שרוב הכביש לא מואר בכלל ושל חוסר תרבות נהיגה.QUOTE]

די די! תמיד נאשים את כל העולם ולהקתו.

כשלא היה כביש שש האשמנו את התשתיות הגרועות ואת איכות הכבישים הגרועה עם ליקויי הבטיחות.

ומה עכשיו? מישהו יכול לטעון שכביש שש בנוי בצורה שרלטנית? הרי הגרמנים בעצמם תכננו אותו במתכונת האוטובאן.

שכל אחד יבדוק בפנים עם עצמו וישאל מתי הוא לאחרונה היה ממש אחראי לחייו ולחיי סובביו כראוי.

משמעת עצמית.

אין לי מה להוסיף, כל היתר נראה לי מיותר.:neutral:

אתה צודק. תמיד נאשים את כל העולם ואחותו. תאונות דרכים קורות משילוב של הרבה דברים. את רובן ציינתי פה. לא אמרתי בשום שלב שהכביש בנוי בצורה שרלטנית, התכוונתי שחבל שלא היה עוד כמה שקלים לשים בכל הכביש תאורה. לפי דעתי יש פחות סוכוי שבכביש מואר נהג ירדם, גם יש לו יותר אור וגם הוא פחות מאמץ את העיינים. ולפי דעתי תרבות נהיגה קשורה להכל ביחד, גם לאיך שאנחנו נוהגים, גם לכמה שאנחנו מתחשבים בנהגים אחרים על הכביש, גם על התחזוקה השוטפת של הרכב וגם על ההיתחסות שלנו לתשתית ולתנאי הדרך. אופק.

פורסם

אדלרון, הקדמת אותי...

ובעניין הכתבה, זה נהג אחד שהחליט לשים את הקו האדום במקום להמשיך לדבר עליו. נכון שזה לא יזיז למשטרה כהוא זה, לא נראה שמשהו מזיז להם בכלל בזמן האחרון. הדרך שלהם "להלחם" בתאונות הדרכים היא בדיקת רשיונות בצמתים ובכניסה לעיר. כל השאר כבר נאמר במכתב...

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם

אציין עובדה אחת לזכות המשטרה: היא עושה הרבה ביקורות תקינות בכביש 6. היום בבוקר במהלך עבודתי (כביש 6) היו לפחות 2 ניידות שבדקו תקינות (צמיגים, לחץ אויר וכו').

מהירות מופרזת (או כל מושג דומה) נשמע טוב בחדשות ולכן כביש 6 אידיאלי לנושא המהירות המופרזת...

לגבי הסוס ההולנדי: שאלתי כמה וכמה שוטרים היום מה דעתם על "השיטה"... חלק גדול הודה שזה לא עוזר בכלל אלא רק מעצבן ויוצר פקקים...

Veni Vidi Vici

פורסם

ראיתם חדשות? לא שוטרים ולא הולנדים

משטרה לטלויזיה בלבד ...

אני יכול לשאר איך יראה המבצע הבא שלהם:סופשבוע בטוח 2 וחצי

עוד נאמר:"שמומחים לא מוצאים את הקשר בין מס' התאונות למהירות "

סאאב ל(ה)נשמה.

• תוכן חדש...