Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עדשות מגע - טיפים ועצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כמה שנים עם משקפיים החלטתי לנסות לעבור למשהו נוח ואסטתי יותר (על הנוח אני בספק).

קודם כל, זמן הרכבת העדשות לוקח לי המון זמן..

באיזור החצי שעה (!) עם עין אחת זה לוקח משהו כמו 20 דקות, ועם השנייה 10.

(יש לציין שזמן ההרכבה ירד משעה וחצי לחצי שעה והוא ממשיך לרדת לאט לאט)

אני מניח שלוקח לי הרבה זמן בגלל שקשה לי לפתוח את העין.. העיניים שלי קטנות יחסית וקשה לפתוח אותן,

העדשה כל הזמן "מתקפלת" על האצבע (קמורה במקום קעורה), אחרי שאני מנסה ללא הצלחה לשים אותה על העין.

שמתי את העדשות במשך כמה ימים, כאשר כל יום הגדלתי את מספר השעות שאני איתן.

עד שהיה יום ששמתי אותן ואחרי 8 שעות כבר ממש לא יכולתי להסתובב איתן.

זה מציק בעין, והעיניים מאוד עייפות ומתקשות להתפקס.

שמעתי שאולי זה קשור לרטיבות העין, או שאולי אני פשוט צריך להתרגל.

רציתי לשמוע מכם על טיפים בנוגע לעדשות מטיפול ועד הרכבתן על העין

תודה:smile:

פורסם

היי,

אני לובש עדשות כבר 8 שנים בערך, בתקופה בהתחלה לבשתי אותם כל יום

היום ממש ממש פחות , , משהו כמו פעם בשבוע שבועיים

בהתחלה זה קצת קשה ולא נוח, אבל לאט לאט מתרגלים,

וחוץ מזה, אל תשכח שלכל אחד יש עין שונה , יש עין שמתרגלת לעדשה יותר מהר מאשר השניה,

וזה גם יכול להיות שהעין שלך יבשה, אתה צריך לבדוק את זה אצל אופטמטריסט,

לי אחרי שעה - שעתיים העין יבשה וזה קצת מציק, אבל התרגלתי,

יש גם טיפות עניים שאפשר לשים,

בהצלחה.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

כמעט לכל המשפחה שלי יש משקפים (לי אישית אין.) וחוץ מ1 לכל מי שיש משקפים במשפחה לא יכול לשים.

לא נוח, ועוד שלל סיבות..

אם לא נוח לך, פשוט שאר עם המשקפים.. הכי עדיף..

אור.

פורסם

תומר?

אתה רוצה לרמוז משהו ?

משהו בסגנון של.. "זין בעין?!" אני בשוק ממך!

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

היתה לי אותה בעיה לפני 7 שנים שהתחלתי להרכיב עדשות מגע... אצלי העדשות היו קופצות מהעיניים סתם ככה - משהו מפחיד.

ואז בא חברי הטוב והושיע אותי, ברגע ששלח אותי לחנות מסויימת שמוכרים בה עדשות מגע חודשיות . ואלו העדשות הכי טובות שהיו לי, אני משתמש בהן כבר 6 שנים ( זוג עדשות מספיק לחודשיים לפחות, קופסא של 3 זוגות תמורת 190 ש"ח-שווה כל אגורה !) .

העדשות לא קופצות מהעין, לא מתקמרות בזמן הרכבתם, נוחות להפליא, ושוות כל אגורה..

אם אתה רוצה את השם של החברה תגיד. אבל זה גם תלוי - מה המספר של עדשות המגע שלך ?

סובארו זה כמו פקידה במשרד הרישוי - יודעת את העבודה שלה אבל לוקחת את הזמן

פורסם

קודם כל- עדשות חודשיות ל-א שוות כל אגורה. מבחינת תמורה לשקל, עדיפות עדשות קבועות.

לפותח השרשור- הכל עניין של אימון. גם אני זוכר את עצמי בגיל 16, יושב כמעט שעתיים בכיור (כן,

פיזית בתוך הכיור) ומנסה להוציא את העדשות מהעיניים. מצא לך מגרש חנייה נטוש ותתחיל להתאמן :lol: .

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

190 שקלים ל-8 חודשים כלומר ל-2 שלישים מהשנה - הוגן לחלוטין . וזה גם יותר בריא כי אתה מחליף את העדשה כל חודשיים וחצי שלוש... וגם העדשות איכותיות מאוד, גם לי בהתחלה היה קשה עם הקבועות אבל כשעברתי לחודשיות הספציפיות האלה הכל הסתדר, הכל נעשה מאוד פשוט ונוח.

פורסם

190 שקלים ל8 חודשים זה 285 שקלים בשנה.

זה זול בהתחשב בעובדה שאלה עדשות חודשיות!

אמרת שהחזקת איתן זמן כפול (הן חודשיות, לא דו-חודשיות), זה לא הפריע? זה לא גורם נזק לעין?

המספר שלי הוא 2.25 עם צילינדר מינוס חצי (בשתי העיניים הנתונים אותו דבר).

אשמח אם תיתן לי את הפרטים של החברה של העדשות.

אגב במקרה של יובש, האופטימטריסט שלי אמר לי לטפטף רניו (הנוזל שמנקה, מחטא ושומר על העדשה) לתוך העין.

פורסם

אני משתמש בעדשות מגע כשנתיים, לאחר נסיונות רבים עם רוב חברות העדשות ורוב סוגי חומרי הניקוי אני משתמש בעדשות יומיות (Clear One Day). העדשות מאוד מומלצות, מאוד רגישות ורכות, תקבל איתם את תוצאות הראיה הטובות ביותר... אבל, החסרון היחיד הוא המחיר- 15 ש"ח לזוג עדשות שאתה צריך לזרוק בסוף היום. די כואב הלב. אבל אם יש לך את התקציב- מומלץ מאוד.

איתמר.

.Honda- more then a dream

פורסם
היתה לי אותה בעיה לפני 7 שנים שהתחלתי להרכיב עדשות מגע... אצלי העדשות היו קופצות מהעיניים סתם ככה - משהו מפחיד.

ואז בא חברי הטוב והושיע אותי, ברגע ששלח אותי לחנות מסויימת שמוכרים בה עדשות מגע חודשיות . ואלו העדשות הכי טובות שהיו לי, אני משתמש בהן כבר 6 שנים ( זוג עדשות מספיק לחודשיים לפחות, קופסא של 3 זוגות תמורת 190 ש"ח-שווה כל אגורה !) .

העדשות לא קופצות מהעין, לא מתקמרות בזמן הרכבתם, נוחות להפליא, ושוות כל אגורה..

אם אתה רוצה את השם של החברה תגיד. אבל זה גם תלוי - מה המספר של עדשות המגע שלך ?

סתם שאלה, לפי מה אתה יודע שצריך להחליף את העדשות??

אם העדשות חודשיות זה אומר שצריך להחליף אותם כל חודש, גם אם לא משתמשים בעדשות כל יום במהלך החודש צריך להחליף אותם בסוף החודש. (לא משהו שאני המצאתי, שאלתי את זה אצל 2 אופטימטריסטים)

היה לי סיפור מצחיק עם העדשות, בשבוע הראשון שקניתי אותם נרשמתי לקורס נהיגה מתקדמת, במהלך הקורס יש את התרגילים על כביש רטוב וכאשר הממטרות עובדות מקבלים שפריץ בכל סיבוב שעושים (נסעתי עם חלונות פתוחים), בקיצור באחד מהסיבובים קיבלתי שפריץ לעין (אני יודע שזה לא נשמע טוב) והופ...נעלמה העדשה...

:mm_yeah: לאופטיקנה על זה שהביאו לי אחת חדשה בחינם

Scooby WRX

פורסם
190 שקלים ל-8 חודשים כלומר ל-2 שלישים מהשנה - הוגן לחלוטין . וזה גם יותר בריא כי אתה מחליף את העדשה כל חודשיים וחצי שלוש... וגם העדשות איכותיות מאוד, גם לי בהתחלה היה קשה עם הקבועות אבל כשעברתי לחודשיות הספציפיות האלה הכל הסתדר, הכל נעשה מאוד פשוט ונוח.

אתה עושה טעות.עדשות חודשיות נועדו ל..... חודש אחד!

זה שאתה מושך איתם "חודשיים וחצי שלוש" זה נזק אדיר לעין שאתה לא מרגיש בו עכשיו.

אני למוד ניסיון עם עדשות מגע, בערך 8 שנים, ויש לי ניסיון עם עדשות קבועות,חודשיות ויומיות.

הקבועות שהיו לי בהתחלה צברו מיני חלבונים ואחרי חודשיים העין דחתה אותם.

אח"כ עברתי לחודשיות,במשך 3 שנים לא היו בעיות אבל ביום בהיר אחד העיניים שוב דחו אותם, לא יכולתי להרכיב עדשות ונוצרה לי דלקת חריפה בעין, למרות שניקיתי וטיפלתי, והחלפתי תמיד כמה ימים לפני שנגמר החודש. הרופא אמר לי שאם אני ממשיך עם העדשות, אני אצטרך השתלת קרנית.

גזר עליי הפסקה למשך חצי שנה, שום עדשות ושום כלום.(מזל שהייתה לי חברה באותו הזמן :-) )

ואז החלטתי שאני הולך כל יום עם משקפיים, וכשבא לי להראות טוב ולצאת לבלות למשל, אז אני שם עדשות חד פעמיות, של ג'ונסון אנד ג'ונסון. שזה דיי יקר אבל ההגייני ביותר שניתן להשיג מעדשות מגע,מבלי צורך לנקות או להשרות או לקנות חומרים כלשהם.

הכי חשוב הבריאות. :roll:

פורסם

The Stinger, אני אבהיר : העדשות שדיברתי עליהן הן מסוג חודשיות, מוגדרות כחודשיות, ובחנות שאני רוכש הם מסבירים שהעדשות מיועדות לשימוש בין חודש לחודשיים. בכל מקרה מאחל לך רפואה שלמה בנושא! הכי חשוב זה קודם כל הבריאות, רק אח"כ הדולרים, היורו, והבאטים...

Q-PiXeL, אני יודע לפי תחושה שהן כבר לא נוחות לי כשאני עובר את ה-חודשיים וחצי... אבל אפשר עוד לסחוב איתן אפילו ככה. אבל כמובן שזאת בחירה שלך לעשות את זה, כי זה לא מומלץ (שאלתי כמה אופטימטריסטים שונים וכולם אמרו שצריך להחליף). מצד שני, הייתי מושך עוד איזה כמה שבועות זה הכל, למרות שהייתי יכול אפילו לסחוב איתם עוד חודשיים אם הייתי רוצה.

T-Maxximum, לא זה לא הפריע, ותודה-לאל-בלי-עין-הרע-טפו-טפו-טפו מלח-מים-מלח-מים כיסא-כיסא-קפיצה-כיסא-כיסא-קפיצה, זה לא עשה שום נזק. צר לי, אבל העדשות אינן מתאימות לצילינדר כזכור לי. אבל תבדוק את זה בכל זאת : העדשות הן של חברת Ocular Sciences,אנגליה. משווק ע"י חנויות Optic-Shop. בעבר שם המותג היה Biomedics,וכרגע הן נמכרות תחת המותג BioOptic55.

בהצלחה!

פורסם

לידיעתך כל העדשות החודשיות משום מה לפחות לטעמי הכי נוחות בעיין

אפילו יותר מהיומיות אני מכור לעדשות של חברת פוקוס הדגם החודשיות מרכיב אותם 4 חודשים בלי שום בעיה מנקה אותם כל ערב

לכל אופטמיטריסט יש את ההיגיון להמליץ לך על האופציה הבטוחה ביותר וזה הגיוני

אבל אחרי תקופה אתה לומד לזהות מתי העדשה כבר לא נוחה בעיין כמו כשהיא היתה חדשה

נראה לי שכל עין מייצרת חלבונים (שמצטברים על העדשה) בצורה אינדבידואלית כך שמי שהעיניים שלו

מפרישות כמוך:-P בבעיה למזלי אני לא מהמפרישים:-D כך שאני יכול להחליף כל זוג כל 4 5 חודשים

איזי

בכל מקרה לכל אלה שהעדשות לא נוחות להם בעיין ההבדל בנוחות בין הקבועות לחודשיות הוא מדהים

גם במחיר ובעיקר בנוחות

אז היות וזוג עולה 50 ש"ח עשה חיפוש באתרי אינטרנט זה המקום המומלץ לקנות בו עדשות

150 ש"ח ל3 זוגות של פוקוס במקום 300 בחנות 1/2 מחיר

למרות שאת הזוג הראשון עדיף שתקנה מאופטמטריסט אז בהצלחה

• תוכן חדש...