Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לנורות...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תנעלו ישר!

חיפשתי וקראתי הרבה... ובכל זאת לא מצאתי תשובה לשאלה שלי...

לפי מה שהבנתי, הנורות הלוגן שמצופות בצבע כחול לא עוברות טסט (תקנו אותי אם אני טועה)

אבל האם שוטר יכול לעצור אותי על זה ולתת לי דו"ח?

תודה לעונים.

פורסם

ממש ברגעים אלו חברי הפורום דנים בנושא זה בשרשור מקביל, אתה מוזמן להיכנס, לעיין ולהשתתף:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=94803.

ואכן כן, הנורות בעלות הגוון התכלכל ("דמויות קסנון" למיניהן) אינן חוקיות (אני אומר את זה כמתנדב במשטרת התנועה).

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אם שוטר יקלוט זה לא חוקי

ב90 אחוז מהמקרים הוא לא קולט, יש עדינות 55 ואט, אין איתם בעיה (תכלס, רשמית כן וזה גם עובר טסט) יש גם 70 ואט כדי לפצות על אובדן האור מהציפוי ואלה לא חוקיות ויותר קל לחשוף אותן.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
למה זה לא חוקי? זה ב55W... ולפי מה שהבנתי בולע קצת אור... בדיוק להפך מלסנוור נהגים אחרים...

מה בדיוק בולע את האור? אינך ברור, פרט.

תפקיד הנורה הוא להקרין אור, ולא לבלוע אותו.

55 וואט הוא הספק הנורה. זהו נתון אחד מתוך סך כולל של נתונים המאפיינים אותה, בין היתר גם הגוון מאפיין אותה.

נתון זה נקבע ע"י אורך הגל המוקרן.

ובנוסף לו, קיימים עוד נתונים רבים.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

כל דבר שלא נראה לשוטר (ובמיוחד למתנדבים -לא כולל את שמר) יגידו לך שזה לא חוקי ולך אין מה לעשות חוץ מלשתוק ולקבל את הדו"ח,

הרי שכל התוספות שכן מגיעות עם הרכב (חדשים בעיקר) לא מופיעות בשום מקום אבל לך תסביר .....

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

אני מדבר על ה"חארטות" שמוכרים באיזה 50-70 שקל לזוג... נורות הלוגן רגילות H4 עם ציפוי כחול...

ואני מדבר על נורות שהן 55W ולא יותר... לפי מה שהבנתי הצבע הכחול בולע קצת אור, והתאורה היא לא חזקה כמו רגילה, אבל זה בכל זאת יותר יפה...

אז השאלה שלי אם זה בכל זאת חוקי... ואם שוטר לא יתן על זה דו"ח

פורסם

לא יתן לך דו"ח , אל תדאג אבל....

תחיה בסרטים כל הזמן... אם הוא ישים לב הוא לא יכול לעשות לך כלום אם תטען שזה חוקי.

השוטר לא יבקש ממך לפרק את הפנס ולהראות לו את הנורה או משהו כזה בגלל שפשוט אתה לא יכול לעשות את זה ללא כלים וגם אם כן יהיה לך כלים ,תמיד אתה יכול להגיד שאין לך שמץ של מושג איך לפרק.

פורסם

נורות צבועות בכחול לא עוברות טסט. נכשלתי בטסט מכיון שהיו לי נורות כאלו באורות הדרך. הבוחנים לא אוהבים לראות נורות בכחול. עם הקסנון (נורות שקופות), אגב, לא היתה להם בעיה.

שוטרים לא יטרחו להתעסק עם זה (אולי רק מתנדבים שאין להם מה לעשות בחיים ועדיף שיעצרו נהגים שעוברים באדום).

נורות מעל 55 וואט עלולות להמיס את הרפלקטור או גרוע מכך, את הקונקטורים והחוטים.

הכחול בולע חלק מספקטרום האור, לכן יש נורות של 80 או 90 וואט. כל עוד מכוונים אותם כראוי על מנת שלא תסנוורנה ודואגים לקונקטורים עמידים יותר וחוטים עבים לא תהיה איתן בעיה (אבל זה עדיין לא חוקי).

קסנון, אגב, הוא 35 וואט.

קרא את השירשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=55719

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

שאלה קטנה... בואו נגיד שהשוטר עוצר אותי באמת על הנורות האלה (55W כחולות דמוי קסנון)

ונגיד שפירקתי את הפנס והוא חושב שזה לא חוקי ולי אין מה להגיד מולו... אני אוכל להחליף אותם באותו רגע פשוט ולא לקבל דו"ח?

פורסם

אני מניח שזה יכול לעבוד. כמו ששוטר עוצר מישהו על נורה שרופה ואם אותו לאותו בנאדם יש נורה להחליף, השוטר כנראה יוותר על הדו"ח.

עוד לא שמעתי על מישהו שעצרו אותו על אורות לבנים (שלא מסנוורים, כמובן) מכיון שהנורה מאירה בלבן ורק משועמם אמיתי יעצור מישהו על מנת לבדוק את צבע הנורה כשהיא כבוייה.

פורסם

סבבה תודה...

יש לכם מושג איפה אפשר לקנות זוג נורות כאלה של H4 בזול... אבל לא זבל גמור שנשרף אחרי חודש... אלא כאלה טובים יחסית...

תודה.

פורסם

פעם היה באוטו אם. של calefornia boom. מאירות בלבן יפה ויחסית חזקות (לעומת כל שאר הזבל שניסיתי).

אני לא יודע אם הם מוכרים עדיין (50 ש"ח לזוג).

נשרפה לי נורה בממוצע כל חודשיים.

http://autoam.com

• תוכן חדש...